HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Egy nagyszerű rádióriportról

2011.01.08. 18:50 Morgó Medve

Szombatonként mindig meg szoktam hallgatni a Kossuthon a "Szombat délelőtt"-öt. 9-kor kezdődik és 12 előtt pár perccel ér véget. Ennek a 3 órás blokknak az első órája mindig a nőkről szól. A műsornak önálló címe is van, momentán úgy hívják, hogy "Smink nélkül". Azért fogalmazok így mert egyszer más volt hasonló műsor, igaz az csak fél órás volt, "Szájfény" címmel. Aztán valakik megszüntették. Azt is szerettem hallgatni, igaz akkor sem tudtam eldönteni, hogy nőknek csinálják-e vagy inkább mindenkinek a nőkről. Mindenesetre én szerettem, meg szeretem ezt a késői utódját is, ha tehetem meghallgatom.

Ebben a műsorban hallottam még tavasszal egy közel egy órás riportot Kazincbarcikáról, ahol egy klub működik olyan nők számára akik valamilyen formában érintettek mellrák ügyben. Tagjai túlnyomórészt olyan nők akik átestek valamilyen melldaganatos műtéten. Érdekes volt végighallgatni ezeket az asszonyokat, hogyan élték meg azt a pillanatot amikor kiderült, hogy az a csomó ott a mellükben valóban daganat, ráadásul rosszindulatú. Hogyan kezelték ezt a kérdést a családban, hogyan élték meg a műtétet. Hallhattunk a műtét utáni rehabilitációról, a protézisekről melyek a műtétek után váltak szükségessé. Szóltak az egészségügyi ellátásról is és még nagyon sok mindenről ami ezzel az egész problémával kapcsolatos.

És természetesen az is nyilvánvalóvá vált a rádióhallgató előtt, hogy nagyon jó, hogy van ez a klub. Nagyon jó, hiszen hasonló sorsú embereket gyűjt össze. Biztos vagyok benne, hogy sokat tudnak segíteni a klubtagok az újonnan jötteknek is, hogy ne feltétlenül csak a halálra gondoljak. Az ilyen súlyos betegségeknél nagyon fontos egy frissen diagnosztizált beteg számára ha olyan emberekkel találkozik akik már túl vannak a műtéten, néhányan már a betegségen is. Természetesen nem mindenki gyógyul meg, róluk is esik szó a riportban.

Idáig múlt időben írtam, hiszen múlt év márciusa elég régen volt már, most azonban örömmel hívom fel a figyelmet arra, hogy az év végi "uborkaszezonban" megismételték a riportot a Kossuth Rádióban, mégpedig január elsején délelőtt. Így aztán meghallgathatják a Morgómedve olvasói is. És mindenki aki környezetünkben hasonló gondokkal küszködik. Nekik feltétlenül érdemes, ők erőt merítenek ebből az 50 percből. Mi pedig megismerkedhetünk egy nagyon jó és támogatandó kezdeményezéssel. Bízom benne, hogy nem csak itt Borsodban van ilyen klub.

Tehát "Smink nélkül", 2011. január 1. 9 óra.

http://hangtar.radio.hu/kossuth#!#2011-01-01

Ha ráklikkelünk a fenti linkre meg fog jelenni az aznapi program. Keressük meg a műsort és klikkeljünk az időpontra.  Ha lehet hinni a honlapon írottaknak még 2 hétig lesz meghallgatható a műsor. Tehát január 21-ig. Hallgassuk meg, érdemes.

2 komment

Címkék: Rádió

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr435182021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KLÁRI 2011.01.10. 21:36:56

Az országban elsők között Miskolcon jött létre egy klub!!Nagyon tevékenyek, sokféle, színes programot rendeznek a klub tagjainak. A léböjt tábortól kezdve a színház látogatásig... Pesti kiállítások, közös szalonnasütés. Ennek a klubnak példájára jött Létre Barcikán a klub. Rendszeres e-mail-n jönnek a jó tanácsok pl. a szódabikarbóna ismételt felfedezése, a só és cukor káros hatásáról... a sót is inkább a gyógyszertárból szerezzük be!!! Egymás erősítése, nagyon sok segítséget jelent a műtéten átesett hölgyeknek!

Ismeretlen_26298 2011.01.11. 21:08:36

Örülök, hogy Miskolcon is van ilyen klub. Valóban ilyenkor egy sorstárs szavai tudnak legmegnyugtatóbban és leghitelesebben hangzani.
süti beállítások módosítása