HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Tábla

2011.03.15. 15:49 Morgó Medve

Nemrégiben az Interneten találtam az alábbi táblát:

Az oroszul nem tudók számára örömmel lefordítom. A tábla - többek között - arról tájékoztatja a látogatót, hogy az ajtón túl nem fitnesz klub van. Sőt célszerűbb inkább úgy fordítani, hogy a fitnesz klub nem itt van. Utána még hozzátesz egy mondatot, miszerint kevesebbet kéne zabálni. Csak így egyszerűen.

Nem tudni mi vezette a tábla gyártóját, hogy még hozzátette ezt a mondatot. Végül is a folyamatos zaklatás már a piros betűs felirattal is elkerülhető lenne, de a tábla készítője úgy érezte még hozzá kellene tenni egy korholó mondatot is, miszerint nem kéne annyit zabálni. És hozzá is teszi. Nem óvólag, inkább gúnyosan, hogy azt ne mondjam némi utálattal. Mint az olyan ember aki mindig tudta miből mennyit lehet enni, ezt egy grammal sem lépi túl soha, meg is lehet nézni az alakját. Ezzel szemben - gondolja az ismeretlen táblagyártó - vannak gyenge akaratú emberek, akik nem átallanak hatalmas darab császárszalonnákat bevágni vacsorára (lila hagymával) és mindezt a leghíresebb cseh sörgyárakból származó sörökkel leöblíteni.  Nyilván úgy gondolja akik fitnesz klubokba járnak azok a mértéktelen zabálásuk következtében kénytelenek az ilyen termeket látogatni. Tehát azon túlmenően, hogy tájékoztatja őket, hogy rossz helyen járnak mellékesen - némi utálattal -  hozzáteszi még, hogy egyébként meg nem kell annyit zabálni.

Ami igaz is lenne ha csak olyan emberek járnának oda akik tényleg nem tudnak ellenállni a finom ételeknek. Az alkalmi szerző azonban  egy kalap alá vesz mindenkit, olyanokat is akik csak az - egyébként kiváló - alakjukat szeretnék megőrizni.

Persze az is meglehet, hogy túl nagy feneket kerítek a dolognak. Lehet, hogy készítője csupán egy jópofa és humoros dolognak szánta. Végül is annak is elmegy. Én is jót mosolyogtam mikor megláttam. Bízom benne, hogy mások is így lesznek vele.:)

2 komment

Címkék: Egyebek

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr675182052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_5026 2011.03.17. 21:41:46

Jópofa. :)) de újabb árnyalatokat is felfedezhetünk a táblaíró gondolatmenetében: "ne fitneszklubba járj, hanem egyél kevesebbet" - vagy: "ha kevesebbet eszel, nem kell fitneszklubba járnod".

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2011.03.20. 11:21:35

Igen, csak kétségtelen, hogy ezeket a jó gondolatokat kissé egyszerűen fogalmazva javasolja az eltévedetteknek.:) Ami egyébként arrafelé nem teljesen szokatlan még ma sem.:) Наш народ простой. A mi népünk egyszerű. :)
süti beállítások módosítása