HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Egy ismerős a TV Híradóban

2011.04.12. 08:02 Morgó Medve

Tegnapelőtt este a vese transzplantációkról volt szó a TV Híradóban. Nekem egy volt tanárom is érintett a dologban így aztán felkaptam a fejem és néztem mi következik. Valóban ő és a fia tűntek fel a képernyőn. Azért kerültek be a hírműsorba mert a fiúnak vesére volt szüksége és az apa volt a donor a veseátültetés során. Az apa, aki nekem a technikumban testnevelő tanárom volt 1963 és 1967 között. Igazán közel nem kerültünk egymáshoz, ez gondolom annak is betudható volt, hogy én már akkor is kicsit lusta, sőt egy kicsit testes is voltam. A sportot sem szerettem, púp volt a hátamon. Igaz, azt viszont méltányolta, hogy időnként bekéredzkedtem a tornaterembe egy kis plusz tornaórára. Nem mintha nagyon vágytam volna rá, még az órarendben lévőket sem szerettem, de tudtam, hogy a fogyáshoz kell a mozgás és a torna.

Szóval ő volt az én tornatanárom. És mellékesen a kosaras csapat edzője is. Azt tudni kell, hogy nálunk a technikumban egyetlen lány sem volt, viszont  ugyanabban az épületben működött a Felsőfokú Technikum, na ott már voltak lányok is. Elég sokan. Egy kosaras csapat mindenképpen kitellett belőlük de lehet hogy több is. Kosaraztak ott fiúk is, de ők nem nagyon érdekeltek bennünket, mi a lányokat szerettük nézni. Meg irigyeltük Kégel tanár urat aki az edzőjük lehetett. Úgy emlékszem még bizonyos gyanúsítgatások is megfordultak a fejünkben amit nyilván irigységből találtunk ki. Még férfi szemmel is igen vonzónak tartottuk, biztosak voltunk benne, hogy minden kosaras lány belé szerelmes. A később említendő weblapról szedtem le az alábbi képet, ami nyilván egy néhány éve készült kép lehet:

Aztán mi leérettségiztünk, mentünk katonának majd egyetemre. Itt-ott hallottam róla, hogy Kecskemétre került. Néhány éve egykori iskolatársunk majd tanárunk megcsinálta a weblapunkat, azóta már teljesen képben vagyok a tanár urat illetően. Istvántól - a weblap szerkesztőjétől - érkezett néhány hónapja a hír és egy riport a veseátültetésről, már akkor eldöntöttem, hogy írok majd róluk. Elsősorban azért, hogy a velük készült riportot megoszthassam a Morgómedve olvasóival. Érdekes és tanulságos riport, bár másfél éve készült, ajánlom olvassuk el:

http://www.baon.hu/bacs-kiskun/kozelet/apa-es-fia-megosztozott-a-ket-vesen-258240

Öröm volt hallani és olvasni egykori tanáromról, büszke vagyok rá, hogy egykor tanítványa lehettem. Még ha csak a tehetségtelenebb fajtából is.:)

5 komment

Címkék: Technikum

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr735182065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vajgerpeti 2011.04.12. 13:41:13

Kégel Tamás nekem osztályfőnököm volt, Esztergomban, 1960-tól, 64-ig. Akkor végzett a TF-en és mint kezdő tanár rögtön kapott egy osztályt. Nála nem nagyon volt felmentett, mert mindenkinek kitalált valamit. Aki nem volt kosaras alkat azt elküldte futni, vagy erősítő gyakorlatokat mért ki neki. 2009-ben, amikor a 45 éves érettségi találkozónk volt akkor mesélte el ezt a sztorit. Szinte vágni lehetett a csendet a beszéde végén néhány másodpercig, és utána spontán kitört egy nagy taps. Mondott még egy megrendítő dolgot ehhez, de ezt megtartom magamnak. Öreg harcostársam ha találkozunk esetleg még bent az egyetemen elmondom. Egyébként iskolánk honlapján is fellelhető ez a történet.

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2011.04.12. 21:23:31

Köszönöm cimbora a kiegészítésedet. Őszintén szólva bíztam benne, hogy jelentkezel.:) Ha találkozunk örömmel veszem ha befejezed a történetet. :)

GT-51 · http://Morgómedve 2011.05.07. 14:16:41

Talán még annyi kiegészítés, hogy Kégel Tamás volt az Ifjú Gárda Kollégium igazgatója 1965-1970 között.

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2011.05.08. 17:52:39

Igen, igazad van. :) Úgy emlékszem jó igazgató volt.

K.Vali 2011.08.12. 21:17:26

Gratulálok Tamás.Már ötven évvel ezelőtt is tudtam,hogy nagyszerű ember vagy. K. Vali
süti beállítások módosítása