HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Puszi

2011.05.15. 10:26 Morgó Medve

A minap kaptam egy puszit. A kapcsolat köztem és a puszit adó hölgy között sohasem volt puszilkodós, de így alakult. Elmesélem, de egy kicsit messzebbről kell kezdenem.

Van az úgy, hogy az embernek hó végére elfogy a pénze. Nem úgy vagyunk mint az egyszeri lembergi zsidó, akinek addig emelgették a hatóságok az adóját míg egyszer begurult,  fogta magát és bement az adóhatósághoz, letett az aszatalra egy házilag készített pénznyomdát azzal, hogy "én már nem győzöm, itt van, nyomtassák maguknak!". Meg Pécsi Sándorok sem vagyunk aki olyan szépen rajzolt a "Pénzcsináló" című magyar filmben, hogy egy időre megoldódtak a család anyagi gondjai.

Tehát mint írtam van az úgy, hogy hó végére elfogy az ember pénze. Így volt vele egy szomszéd házbeli asszony is, akit személyesen nem ismerek, a 22 év alatt mióta itt lakom talán háromszor ha váltottunk szót. No ez a szomszédasszony állt meg egyszer mellettem, éppen amikor be akartam szállni a kocsiba, hogy nem tudnám-e kisegíteni 200 forinttal. Hát hogyne tudtam volna, azért 200 forintom nekem még hó végén is van. Sőt 500 is mert ennyit adtam azzal, hogy majd megadja ha tudja. Hozzátettem még azt is, hogy nem sürgős. Ennyiben maradtunk. Egyszer találkoztunk azóta, mondta, hogy sajnos éppen most nincs nála pénz. Nem baj - legyintettem mosolyogva és mentünk tovább a dolgunkra.

A múlt héten aztán megint találkoztunk a posta előtt. Ott beszélgetett valakivel, akkor csak köszöntünk. Aztán nem sokkal később odaértem a buszmegállóba, ő már ott volt. Hát itt már nem volt mese, csak mondani kellett valamit. Mondott is, illetve mikor láttam, hogy szólni akar odatartottam kicsit a rosszabbik fülemet, hogy egyenesen oda mondja. Na ekkor kaptam én oda a fülem mellé azt az ominózus puszit. Ugyanis ő nem gondolta, hogy azért fordítom úgy a fejem, hogy jobban halljam. Így aztán ha már odatartottam megkaptam a puszimat és csak ezután került szóba ismét a tartozás. Amire természetesen ezúttal is legyintettem, azt se bánom ha soha nem kapom meg. Azon viszont elgondolkoztam, hogy ez a szomszédasszony mire gondolhatott? Hogy ezentúl puszikkal kell vezekelnie elmaradt tartozásáért? Vagy netán ilyenformán kell letörlesztenie? Mindenesetre én azóta is elmosolyodom ha eszembe jut ez a találkozás.

5 komment

Címkék: Egyebek

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr825182081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vajgerpeti 2011.05.15. 19:57:19

Öreg harcostársam! Téged is firmává avattak és mégis mekkora balek vagy.Annyira nem mint én, mert én még rosszabbul jártam. A társasházunkban lakó hölgy három éve lerohant a ház előtt hogy adjak neki 20000 forint kölcsönt. Nálam ennyi nem volt de adtam neki 10000-t. Egy félév után megadta a felét, a többivel a mai napig tartozik. Gyakran találkozunk a ház előtt és ilyenkor bujkál bennem a gonosz, hogy nem ég-e a bőr a képén amikor meglát, hogy esetleg meg kellene adnia a tartozást. Én még a távolságot is tartom tőle, nehogy esetleg úgy járjak mint Te. Inkább vesszen az 5000-es, mintsem a nyakamba boruljon egy esetleges puszi féle törlesztésre. Mert ahogy öreg bányászok mondják olyan csúnya, ha lemenne a bányába, a szén magától feljönne.

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2011.05.16. 07:28:52

Kedves Vajgerpeti: Ez a dolog azért egy kicsit másról szól. Tehát 500 Ft nem nagy pénz, egy pillanatig sem aggódtam és aggódom miatta. Ha soha nem kapom meg akkor sem lesz semmi baj. Örülök, hogy segíthettem. Írásomban inkább a félreértésből adódó vicces helyzetre utaltam. Én odatartottam orcámat, ő meg így értelmezte.:))

gyöngy 2011.05.16. 16:56:09

Kedves Morgó és Vajgerpeti! Először is jót nevettem a csúnya nő= bányarém analógján és a félreérthetőségen. Köszönöm, hogy megosztottátok élményeiteket, tapasztalataitokat. Szerintem a nőknek ez a szitu egyértelmű. Ha odatartja valaki az arcát, akkor valamit jelent, rendszerint: puszit kér az illető. A pofonért senki sem tartja oda. :-) Én sosem gondolnám, hogy a rossz hallásért tartja valaki közelebb hozzám a fülét. Az esetek másrészt szomorúak. Mert nehéz helyzetben vannak sokan, s ki hogy tud, bír és nem szégyell, úgy kéreget, lejmol. Én egyszer teljesen paff lettem, mikor egy multi élelmiszer bevásárolóban a pénztárnál egyszerűen egy jól szituált nő elkérte a kosaramat, mutatva, hogy siet, nincs ideje vacakolni a pénzbedobással stb. A pénztárosnő szája is tátva maradt. Elegáns megoldás nemde? De úgy vagyok vele, inkább én adjak...

gyöngy 2011.05.16. 17:03:19

Pontosítok: nem kosár, hanem bevásárlókocsi. Pesten fordult elő, a Nyugatinál lévő Kaiser-nél. Azt hiszem 20 Ft volt a "tál lencse".:-)

Ismeretlen_26298 2011.05.19. 08:38:54

Sajnos ez az írásom - minden igyekezetem ellenére - kicsit "félrecsúszott". Csupán emlékeztetnék, hogy 200 Ft-ról volt szó és mai napig biztos vagyok benne, hogy ő is kölcsönre gondolt. Végül én adtam 500 forintot,mert megtehettem és mert úgy gondoltam ahol 200 Ft hiányzik ott az 500 is nagyon elkel. Inkább a félreértésből adódó puszi miatt írtam meg, az abból adódó vicces helyzetet találtam olyannak, hogy érdemes megírni. Mint ahogy azt is meg fogom ha megkaptam az 500 forintomat.:)
süti beállítások módosítása