HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Én és az Internet

2012.01.27. 18:42 Morgó Medve

Most hogy a hét 2-3 napján nem kell majd kötelezően elmennem itthonról kicsit át kellett alakítanom a napirendemet. Odáig még nem fajult a dolog, hogy ismét uszingálni járjak, de változtatásra mindenképpen szükség volt. Nem mintha az úszás nem férne rám, de sajnos én úgy nem tudok úszni hogy a kilóim csökkenését illetően valami eredménye is legyen, az uszingálásról meg már bebizonyosodott hogy nem sokat ér. Ettől én nem fogok számottevően fogyni. Tehát ha uszingálni nem is fogok, kimozdulni annál inkább. Még nem tudom, hogy hová és mi célból, de ez majd idővel kialakul. Az időjárástól is függ. Áprilistól már lehet menni Mályiba, ezzel nagyjából megoldódik a szabadban való tartózkodás és némi mozgás kérdése is.

Más dolog az Internet. Rájöttem, hogy az nem lehet, hogy reggel bekapcsolom a gépet, éjszaka meg kikapcsolom. A villanyszámla is jelentősen megnőne, azonkívül nem tudnék nyugodtan mással sem foglalkozni. Hiába olvas vagy néz TV-t az ember ha a gép be van kapcsolva akkor állandóan nézi jött-e valami, van-e valami teendő.

Tehát mostanában újságolvasással indul  a nap, emellett figyelemmel lehet kísérni az m1 hírműsorát. Nem egy nagy durranás ez a reggeli műsor, de azért valaminek csak kell zsinatolnia az ember mellett. Már azt is kitanultam mikor kell lehalkítani a TV-t. Például akkor amikor a lányok az időjárásmondó fiúval Tomival könnyed és laza cseverészésbe kezdenek a várható időjárásról, hogy  aztán néhány mondat után minket is beavassanak a dolgokba. Hát ettől a spontaneitástól rosszul vagyok, tehát ilyenkor tényleg leveszem a hangot. Aztán 8 után sem érdemes már nézni, akkortól olyan könnyed, érdektelen dolgokról szólnak a riportok.

Aztán az újságok után benézek az Internetre megnézem mi jött éjszaka, meg kicsit dolgozom, ha lehet addig amíg a reggeli műsor érdekesebb riportjai vannak, azaz 8 óráig. Ha szükséges tovább  is. Utána kikapcsolom a gépet és jön néhány óra Internetmentes élet.  Leghamarabb dél körül újra bekapcsolom, hogy megnézzem mi újság a postafiókomban. Azokat a dolgokat amik nem várhatnak estig megcsinálom, hogy a délután megint kikapcsolt gép mellett teljen el.

Az igazi internetes időszakom az este. Ekkor megy párhuzamosan a számítógép és a televízió. Ide is figyelek, meg oda is. Ilyenkor még az is előfordul, hogy ha valami néznivaló van a TV-ben inkább felveszem minthogy abbahagyjam az internetezést. Szerintem az este erre való. Ilyenkor válaszolom meg a napközben érkezett leveleket, ilyenkor továbbítom a listáimra a napközben érkezett ráérősebb listás leveleket, ilyenkor olvasgatok és ilyenkor nézem végig a Facebook üzenőfalát is, amit valami miatt Kezdőlapnak hívnak. Elég sok ismerősöm van, úgy hogy ennek végignézése sem kevés időbe telik naponta.

Aztán fél 10 tájban kikapcsolok és megint a TV-é vagy videóé a főszerep. Már néhány napja tart ez a korlátozott Internet használat és úgy érzem nyugodtabb az életem. Nyugodtan olvashatok órákon át, nyugodtan megnézhetek egy másfél órás filmet vagy lemehetek a városba a dolgaimat intézni. A számítógép és az Internet megvár. Természetesen kísérletről van szó, vagy beválik vagy nem. De egyelőre ezzel a napirenddel próbálkozom.

8 komment

Címkék: Személyes

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr765182178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ferko 2012.01.28. 22:32:54

Biztos van rendes fittnes klub a környéken, látogasd rendszeresen. Persze öreg vagy meg kövér, de senkit nem érdekel. Vannak edzők is, azok segítenek az elindulásban. Szaunában meg pihenhetsz. Az internetre nincs jó ötletem, amit javasolnék az függővé tenne :) Sportolj helyette, had olvassak már végre egy rendes morgómedvés történetet a zabálásról. :)

Tolnai János 2012.01.30. 09:39:40

Kedves Mitya ! Nekem is mozognom kell,de csak úgy öregurasan.Találjunk ki jó programokat! Döme

vajgerpeti 2012.01.30. 16:51:04

Vannak ötleteim: szemforgatás, láblógatás, fejforgatás, helyben járás,hason fekvés, ect, ect.

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2012.01.30. 21:28:50

Kedves Fiúk, köszönöm az ötleteket. :)

stali 2012.02.01. 07:24:48

Javasolhatnék egy ultipartit? Az is sport! Ja, sörrel összekötve. (Éndrágámnak a doki bemutatkozásul: ONNAN 10 kilót leadni! Éndrágám, a jelzett pocakon végigsimítva: de hiszen olyan sokat dolgoztam érte!) Mellesleg az egyetlen, számomra elfogadható fogyasztótechnika a mozgás, rendszeresen gyakorolva. És erre a séta is megfelel ám, csak napi 2xfél óra legyen, nem kompenzálva az elfogyó kalóriát bevitt nasival.

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2012.02.02. 20:01:04

Csodálkoztam is én mindig, hogy sakk mitől sport? :) Ugyanúgy vagyok az ultipartival is. :) Tudod egyszer az orvosnő itt az egyetemen adott egy táblázatot, hogy az egyes mozgásformák mennyi energiát emésztenek fel. Hát a sétálás nem túl sokat. Attól tartok én már a mozgásról végképp lemondok, marad az éhezés. :(

vajgerpeti 2012.02.04. 17:33:16

Öreg harcostársam! Komolyra fordítva szót: nem kell éhezni! Csak az eddigi étkezési szokásaidon kell drasztikusan változtatni. Mindig írtad hogy milyen jóízű nagy kajálásokat rendeztél! Hát ezt most már felejtened kell. Agyő fejhús zsíros cupákok és hasonlóak. Gondolom a túlsúly mellett vannak vérnyomás problémáid is,és a cukroddal is küzdesz. Én amikor néhány éve ezek előjöttek 5-6 év alatt 15 kilót leadtam. Most stabilan 84 vagyok: de elhagytam a vörös húsokat, a fehér kenyeret, a szénhidrátokat, a cukrot, az édességet, a sört. A kávéba cukor helyet fruktóz használunk, mert a mesterséges édesítő szerek sajnos nem egészségesek, főleg az aszpartám tartalmúak. Sok párolt zöldséget és szigorúan csak fehér húsokat fogyasztok: csirkemell és pulyka párolva. A szobabicikli is megoldás lehet csak nem tudom hová tenni. Volt egy távoli ismerősöm, a feleségem nagybátyja, aki napi 10 km-t tekert és ez tartotta 87 éves koráig fitten. Amikor javasolta a diabetológus doktorom a sztatin tartalmú étrendet, és megláttam a gyógyszer mellékhatásait nagy ívben kidobtam az egészet. ez egy koleszterin csökkentő orvosság, de ennyi mellékhatással kell a fenének. Most csak a Béres csapat növényi szterin hatóanyagú tablettáit szedem a többi medicina mellett, ami még ráadásul sok-sok nyomelemet is tartalmaz. Ez most itt a reklám helye volt. Itt jegyzem meg hogy van élet az egyetem után is. Ez ugyan az előző írásodhoz illene, de itt mondom el: amikor 2009-ben elváltam kenyéradó gazdánktól többen kérdezték: nem hiányzik az egyetem?? Hát nem. Mivel a felújítás során az oktatói szobáinkból tantermet csináltak, még csak nyugdíjas szobát sem hagytak. A tanszék felét elvették családbarát szobának,és azt tapasztaltam, hogy aki tőlünk elment nyugdíjba az elmúlt 25 évben azok közül 1-2 ember kivételével soha többet nem tették be a lábukat a tanszékre. Nem mondom azt amit boldog emlékű Hofi Géza mondott amikor kórházban volt és beteg társától hallott: életmód váltás művészkém: szója fasírt, szója pörkölt, szój a nővérkének hogy besz...tam. A sportról csak annyit végezetül: a sport élet erő betegség.

Ismeretlen_26298 2012.02.06. 09:56:22

Kedves Vajgerpeti Barátom, köszönöm a fogyókúrával kapcsolatos tanácsaidat. Igyekszem minél többet megfogadni belőlük. Hálaistennek a vérnyomásom rendben van (igaz gyógyszerrel) és a laborleletem kiváló. Tudom meg sem érdemlem, de az orvosok mindig gratulálni szoktak hozzá. Koleszterinem irigylésre méltó, cukrom normális. Kenyeret nagyon keveset eszem, krumplit, rizst semennyit. Sört csak szakestélyen iszom, édességet nem eszem. Előbb utóbb kell valami látszatának lenni. Ha kicsit javul az idő lehet, hogy sétálni is fogok. Az egyetemmel kapcsolatban csak annyit, hogy ma kezdődik a félév, már nélkülem. Kicsit elszomorít de igazad van, egyetemen kívül is van élet. Így fogom berendezni az életemet. Azért a hallgatók még hívnak, igyekszem úgy berendezni életemnek ezt a szegmensét, hogy ez minél tovább tartson. Pénteken gyűrűavatón voltam, jól éreztem magam, közös fénykép is készült a hallgatókkal. Örültem neki, hiszen ők voltak az életem. Úgy hogy megpróbálok alkalmazkodni az új viszonyokhoz. A tanszéken én sem leszek sűrű vendég. Minek zavarnék ott ha semmi dolgom? Csak feltartanám őket. Hát ez van öreg cimbora. Köszönöm baráti soraidat. :)
süti beállítások módosítása