HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Bosszús vagyok

2012.02.06. 18:52 Morgó Medve

Bosszús vagyok mert hiába iktattam ki majdnem teljesen a kenyeret, krumplit és rizst az étrendemből a súlyom csak nem akar csökkenni. Krumplit és rizst egyáltalán nem ettem vagy 4 hete, kenyeret is csak nagyon keveset. Ha megveszek egy fél kilós darabot, majdnem egy hétig kitart. Ez is leginkább barna rozskenyér. Ugyanez már előfordult egy 30 dekás darabbal is. És ez így volt akkor is mikor gyakran szerepelt az étlapomon a szarvaskolbász. Vagyis jó nagyokat haraptam a szarvaskolbászból és szinte csak csipegettem a kenyérből. Mint írtam úgy, hogy egy félkilós barna kenyér elég legyen egy hétig.

A mérleg meg ennek ellenére mégsem mutatott csökkenést, pedig már az elemet is kicseréltem. Na mondjuk ennek ideje volt mert még az az elem volt benne amit akkor tettem bele amikor 2009 karácsonyán megkaptam ajándékba. Először ezt hittem, hogy az elem miatt nem mér rendesen, aztán kicseréltem az elemet és ugyanannyit mutatott.  Ezután már teljesen tanácstalan voltam. De nem adtam fel. Úgy gondoltam, hogy ha az ember nem eszik sok szénhidrátot és zsírt, este 5 után már nem eszik semmit akkor fogynia kell. Ez volt nagyjából 2 hete. Ma megint ráálltam a mérlegre, 1 kilóval többet mutat mint 2 napja. Hát ez már több a soknál. Megáll az eszem. Itt diétázom 4 hete és semmi eredmény. Nem hiszem, hogy az a 3 szelet zsíros kenyér meg 2 üveg sör miatt van ez amit pénteken este szakestélyen megettem, megittam.

Nem tudok másra gondolni, minthogy a szénhidrátmentes étrend következtében a víz mennyisége gyűlhetett fel a szervezetemben. Ami aztán majd leadódik ha látja a szervezetem, hogy tartósan lesz kénytelen nélkülözni a kenyeret, édességeket és társait.  Mert emlékszem én egy könyvre ahol a súlycsökkenés időbeli lefolyására 3 diagram volt: az első egy darabig vízszintes volt majd meredeken indult be, a második folyamatos - mondhatnám lineáris - változást mutatott, a harmadik pedig jól beindult aztán már nem csökkent többé. Természetesen a kezdő és végpont mindhárom esetben ugyanaz volt.  A matematika iránt kevésbé fogékony olvasóim számára úgy fordítanám le, hogy az első esetben a diéta elején a leadott kilókat a felvett víz kompenzálta, a második esetben folyamatos súlycsökkenéssel állunk szemben, míg a harmadik esetben egy gyors súlycsökkenést stagnálás vagyis folyadék felvétel követett.

Hát ez a helyzet kedves olvasóim. Nem csüggedek, haladok tovább a megkezdett úton, talán annyiban változik a dolog, hogy holnaptól fel is írom miből mennyit ettem. Sok minden megdőlt már ebben a világban de az energiamegmaradás törvénye nem. Természetesen egy idő után ismét napirendre tűzöm a témát. A módszert illetően nagyon eltökélt vagyok (annak ellenére hogy egyelőre egyáltalán nincs sok eredménye) szinte nulla a valószínűsége, hogy valaki eltéríthetne a magam által kijelölt útról. Csak kimondottan kudarctűrő olvasóim próbálkozzanak letéríteni róla.:)

5 komment

Címkék: Fogyókúra

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr515182184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_138032 2012.02.06. 20:12:00

Úszás:) (tudom, hogy említetted már, de hidd el...és az egyetemi uszoda valóban kellemes - érdemes lenne kipróbálnod. Egy hétvégén akár össze is futhatnánk.:) Szoktam oda járni néhány hozzátartozómmal.) Abszolút kudarctűrő vagyok.:)

KACS 2012.02.06. 20:50:05

Helló Próbálj meg hozzá sokat mozogni, nagyokat sétálni/úszni, bár ehhez nem túl kedvező az időjárás. Javaslom Szendi Gábor könyveit a Paleo étrendről. Nekem is ez segített leadni vagy 25 kg-t. Bár azóta megrekedtem a fogyásba viszont kiváló lett a sok mozgástól a kondícióm. Üdv KACS

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2012.02.09. 08:35:19

Köszönöm szépen a hozzászólásokat. Elnézést, hogy csak most reagálok, de gondoltam megvárom hátha lesz még. Közben érkeztek magánlevelek is az ügyben amit szintén köszönök. Egy közös bennük, hogy alapvetően nem térnek el az én elképzeléseimtől, nem ajánlanak mindenféle divatos fogyókúrákat viszont sok sok hasznos tanáccsal látnak el amikkel finomíthatom a diétámat. Mozgás dolgában is van kompromisszum, ha úszni nem is fogok járni az egyetemre de valamiféle sétára fogok vállalkozni ha elmúlik ez a csúszós időszak. Kedves Vadliba, így aztán az összefutásnak nincs nagy esélye az uszodában, de ha úgy egy hónap múlva látsz majd az Avason egy szakállas testes pofát sietősen haladni nyugodtan szólítsd meg mert nagy valószínűséggel én leszek.:) KACS Neked meg gratulálok a 25 kilóhoz, igazán szép teljesítmény. Le a kalappal! A könyvet kikölcsönzöm és elolvasom. Köszönöm a tippet. :)

Ismeretlen_14594 2012.02.10. 12:14:37

Egyik kollégám üzeni: kitartás! Neki három hétig egyáltalán nem mozdult a mérleg nyelve, pedig nem vacsorázik. Aztán egyszer csak elindult lefelé. Úgy tűnik, a szervezeted a tartalékait éli fel, abból meg van bőven :-). Hamarosan megindul a fogyás is, csak maradj következetes. És igen, egy vacsora - még ha számodra szerénynek tűnik is - simán jelenthet másnap reggel +1 kilót.

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2012.02.12. 15:35:32

Köszönöm a biztatást, én is bízom benne, hogy egyszer csak majd beindul. :)
süti beállítások módosítása