HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Gázos ügy 2.

2014.01.04. 14:27 Morgó Medve

Létezik egy módosított törvény, miszerint az 1981 előtt átadott gázkészülékeket 2014 szeptember 30-ig ellenőriztetni kell. Az ellenőrzés költségeit a módosítás szerint a gázszolgáltató viseli, a felülvizsgálatot viszont a gázfelhasználónak kell megrendelnie a szolgáltatónál ez év december 31-ig. 

Gondolom nem csak nálunk, hanem még sok más lépcsőházban is megjelent néhány napja egy felhívás melyben a házkezelőség (közös képviselő) felhívja a figyelmünket a bejelentési kötelezettségünkre, amiért tulajdonképpen hálásak is lehetünk. Gondolom ennek hatására is az emberek megrohananták az ügyfélszolgálatokat ahol hatalmas sorok alakultak ki és ahol először a nyomtatvány fogyott el, másoltak egy csomót, aztán az is elfogyott hamar. Mindezt az Észak-Magyarország december 31-i számában olvasom.  

Nekem rögtön az jutott eszembe, hogy nem lehetett volna-e ezt úgy megoldani, hogy az Internettel rendelkező ügyfelek letöltik a nyomtatványt a cég weblapjáról, kinyomtatják, aláírják és bedobják a szolgáltatónál egy ládába, vagy leadják egy ott lévő ügyintézőnél? Arra már gondolni sem merek, hogy az ember kitölti és egy gombnyomással elküldi a szolgáltatónak. Úgy mint egy adóbevallást. Igaz ez esetben lehet, hogy a cég nem tudná a nagyszámú vizsgálatot a megadott határidőig elvégezni.  Ami szintén érthető, hiszen ez biztos, hogy plusz létszámigénnyel járna. 

Ennyi lett volna mára. Tudom a kérdés sokfelé elágazhatna, vannak jócskán ellentmondások is, ezekre most nem térnék ki, csupán a lényeget emeltem ki. Elképzelhető, hogy írásom hozzászólásokat generál majd, javaslom ott beszéljük át a részleteket. Egyébként júliusban írtam már erről, itt elolvashatjuk:

http://morgomedve.blog.hu/2013/07/04/gazos_ugy_107

4 komment

Címkék: Morgás

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr635732158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vajgerpeti 2014.01.06. 17:40:10

Az első kört megfutottam ma ebben az ügyben.
Társasházaknál a közös képviselőnek kell megrendelnie az ingyenes felülvizsgálatot. Ma voltam bent a TIGÁZ ügyfélszolgálatnál, ahol nem voltak még tucatnyian sem, kaptam egy bejelentő lapot, aminek kitöltése miatt holnap ismét be fogok menni mert olyan adatokat kell megadni, amiről fogalmam sincs hogy miért kell: pl társasház részéről meghatalmazás az intézkedésre, a ház helyrajzi száma,fogyasztói azonosító (POD szám)!!! Ez minden lakásra más és más szám:))
Az első használatbavételi engedély bemutatása.
Végül amikor elkértem a kérelmet osztogató biztonsági embertől a papírt megsúgta hogy állítólag január 15-ig be kell adni a kérelmet.

Morgó Medve 2014.01.06. 18:51:25

Kedves Cimborám, az Északban én is úgy olvastam, hogy a társasház közös képviselőjének kell kérni a vizsgálatot, ennek mond ellent, hogy ők tették ki az értesítést a lépcsőházunkban, nyilván azért hogy menjünk és kérvényezzünk. Mármint a házat kezelő ingatlankezelő. Ma meg nyilván azért nem voltak sokan mert már túl vagyunk a december 31-i határidőn, nyilván sokan már csak legyintenek. Egyébként ezeknek a későn ébredőknek is ingyen lesz a vizsgálat, csak nem a szeptember 30-i határidőig. Ezt is az említett újságból olvastam ki. A sok adat meg szerintem...na nem írom le, kitalálod Te. :) Van egy régi mondás: nem akarásnak nyögés a vége. Nyög mindenki.

vajgerpeti 2014.01.07. 10:33:33

Szóval: kétféle megrendelő lapot osztogattak. Az egyik amiben a társasház közös képviselője, vagy a közös képviseletet ellátó társaság kéri a felülvizsgálatot, a másik pontosan ideírva a címet:Megrendelés egyetemes szolgáltatásra jogosult felhasználónál, társasházi lakás esetén.
Alulírott megrendelem a TIGÁZ-DSO kft-től az alábbiakban feltüntetett társasházban lévő lakás felhasználói berendezésének kötelező időszakos műszaki-biztonsági felülvizsgálatát.
Ez azt jelenti szerintem, hogy minden társasházi lakónak saját magának kell megrendelnie egyénileg a felülvizsgálatot. Itt nyilatkoznia kell a megrendelőnek, hogy milyen gázkészülék van, azt mikor helyezték üzemben, hol van lakás cím, helyrajzi szám megadásával, POD szám.
Ezzel tulajdonképpen a közös képviselő, vagy a képviseletet ellátó társaság átengedi a lakás tulajdonosának a megrendeléssel járó macerát.
De érdekes módon sehol nincs szó a szövetkezeti lakásokban lévő rendszerek felülvizsgálatáról.
Azokban a lakásokban ahol gázmérő óra van, azt a szolgáltató rendszeresen ellenőrzi, gondolom az óra cseréjénél,vagy időszakos vizsgálatoknál.
Mi van akkor, ha egy több tucat lakásból álló társasházból nem mindenki rendeli meg a vizsgálatot? Nem a tulajdonos lakik benne, hanem albérlő, üres a lakás, vagy csak egyszerűen nem érdekli az egész, nem hallott róla, nem olvas újságot stb, stb.
Mivel gondolom öreg barátom, hogy vannak akik hozzászólás nélkül olvassák az itt leírtakat érdekes lenne az ő véleményük is.

Morgó Medve 2014.01.07. 20:34:12

minap.hu/mivid.php?ext.a41427 Ha a fenti linkre klikkelsz láthatod a tegnap esti riportot, amiben valóban egy paneltulajdonos adta be a kérvényét. Szerintem nagy itt a kavarodás, így-úgy megy a dolog előre, de valahogy az az érzésem senki nem áll igazán komolyan a dologhoz, ennek megfelelőek az eredmények is.
süti beállítások módosítása