HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Évforduló (epeműtét)

2015.03.27. 19:57 Morgó Medve

Két éve, hogy egy laparoszkópos műtéttel eltávolították az epehólyagomat a benne lévő kövekkel együtt. Hálaistennek jól vagyok, a hólyag nem hiányzik, tulajdonképpen ugyanazt eszem mint korábban, sajnos a mennyiség sem lett kevesebb, mégsincsenek panaszaim. Valószínűleg szerencsés alkat vagyok. Azóta sokszor eszembe jutott, hogy ha meghaltam volna észre sem vettem volna. Tudom, hogy egy epeműtét rutinműtét, de azért mégiscsak másfél órát kotorásztak bennem, miközben el voltam altatva, előfordulhatott volna olyan eset, hogy nem élem túl a műtétet. Mondjuk a szívem miatt. És mint írtam, észre sem vettem volna.

Megpróbálom rekonstruálni a műtét előtti pillanatokat onnan, hogy egy betegszállító vagy műtős elvitt az egy emelettel lejjebb lévő műtőbe. Itt szépen átmásztam a műtőasztalra és többen elkezdtek - úgymond - dolgozni rajtam. Az előbb említett úr leborotválta a műtéti területet, bekapcsolta a monitort, ezt még megcsodálhattam, közben még ketten csináltak rajtam valamit, nem is tudtam figyelemmel kísérni hogy mit, olyan gyorsan történtek az események, hogy csak kapkodtam a fejem. Aztán megjelent egy mosolygós hölgy műtétre beöltözve, kitaláltam hogy ő lehet az aneszteziológus, őt még megcsodáltam, a mosolygósságát, a kedvességét és ettől a pillanattól fogva elszakadt a film, nem emlékszem semmire.

A legközelebbi dolog amire emlékeztem, hogy az ágyamon fekszem, nagyon fázom és többedmagammal örülök annak, hogy felébredtem, ugyanis akkor volt az egészségügyi szakközépiskolásoknak a gyakorló napjuk is. Én még annak is, hogy nem egy nagy vágás, hanem 4 apró kis lyuk van rajtam. Vagyis olyan gyorsan elaltattak, hogy még arra sem volt időm, hogy eszembe jusson, mi van ha nem ébredek fel többé? Tehát summa summarum halálfélelem szóba se jött, olyan gyorsan zajlottak az események. Néha eszembe jut, hogy jó lett volna-e ha van pár percem, hogy elmélázzak azon mi van ha meghalok? Azt hiszem nem. Ez így volt jó, így van jó, hogy a betegnek ne legyen ideje műtét előtt ezen merengeni. Lehet, hogy az iskolákban is így tanítják? Vagy csak így jött ki a lépés? Nem tudom. Mindenesetre én jól jártam, eszembe sem jutott, hogy baj is lehet. Nem is lett. :)

 

2 komment

Címkék: Egyebek

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr487310766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

exbikfic · exbikfic.blog.hu 2015.03.27. 23:09:41

Jobb is, hogy olyankor már nincs ideje az embernek elgondolkodni, gondolkodik eleget az előtte való napokban. :) Engem 23 éve is operáltak és akkor még elég sokáig elbíbelődtek, amikor már a műtőasztalon voltam, az elég nyomasztó volt.

Morgó Medve 2015.03.28. 18:10:44

@exbikfic: Igen, azt hiszem jól jártam ezzel a nyüzsgéssel körülöttem. :) Mondjuk azt szívesen megnéztem volna, hogy tettek át a műtőasztalról a kocsira, onnan meg az ágyra. :) Lehet, hogy a jövendő nővérkéket ez az esemény gyűjtött az ágyam köré. :)
süti beállítások módosítása