HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

A Windows 10 feltelepítése

2016.07.26. 06:42 Morgó Medve

Idáig halogattam, hogy feltelepítem a Windows 10-et a gépemre, amit július 29-ig ingyen megtehetek.
Nem nagy kedvem volt a Windows 7 Home Edition-omat felcserélni erre, de muszáj volt, mert eljön a pillanat amikor a Microsoft magára hagyja ezt az operációs rendszert és akkor meg jönnek a hackerek. Úgy hogy este 22.45-kor nekiálltam. Vettem egy nagy levegőt és rákattintottam a megfelelő ikonra, ami ott van jobbra lent már közel egy éve.

A folyamat elkezdődött, ment minden magától, nekem csak időnként kattintanom kellett egyet-egyet. A megfelelő helyre való kattintás nem okozott gondot, nem volt bonyolult.

Egy esetben kellett beavatkoznom erőteljesebben. Az egyik programomat nem találta kompatibilisnek és kérte, hogy kézi üzemmódban szedjem le. Ezt eltávolítottam. A végén mondta, hogy az eltávolításhoz újra kell indítanom a gépet, hát nem indítottam újra, hiszen akkor az installálásnak is vége szakadt volna. Nem volt belőle probléma. Az eltávolítás után visszatértem a telepítéshez és folytattam ott ahol abbahagytam.

Nem tudom a gépemben van-e a hiba vagy bennem (elég régi gép, én is használtan vettem vagy 2 éve) de nagyon sok időt vett igénybe. Fél 2-kor mikor valamilyen folyamat még csak 15 %-nál tartott (egy nagy kör jelezte a 15 %-os értéket) lefeküdtem aludni a lovak közé dobva a gyeplőt. Nem lett belőle semmi baj, 3/4 5-kor mikor felébredtem be volt fejezve a telepítés és várta, hogy magamévá tegyem friss szerzeményemet.

Ezután már csak annyi kellett, hogy be kellett állítanom az Internet kapcsolatot. Ehhez kellettek a belépési adataim (felhasználó név, jelszó) és már használhattam is a gépet.

Első blikkre nem látszik rossznak ez az új Windows, de majd meglátjuk idővel.

Ne felejtsük el elolvasni a filmajánlatot sem itt kicsit lentebb.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr858914672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vajgerpeti 2016.07.28. 15:46:31

Nálam ez az átváltás kb. egy órát tartott. Az én gépem 120GB-s SSD-vel fut, és ez gyorsabb mint a hagyományos forgólemezes memória. Időnként olyan hibája van, hogy a tálca bal oldali végén van egy stilizált ablak amire kattintva lehet elérni a főkapcsolót és kikapcsolni a gépet, illetve ha van frissítés akkor a szokásos szöveg: ne kapcsolja ki a gépet, automatikusan kikapcsol. Ez akkor nem nyitható meg, ha egy behívott programot nem tud letölteni valamilyen okból kifolyólag, hiába zárod be az alkalmazást, a háttérben csak próbálkozik. De nem jelent gondot mert kerülő úton ki lehet kapcsolni a gépet.
Állítólag viszont figyeli,hogy milyen programokat használsz gyakran, és ezt jelenti a nagy testvérnek.
Én egy darabig fent hagytam a régi W7-t, de aztán letöröltem és felszabadult egy jó nagy hely az SSD-n.
Más: megszűnt a videokazetták és a videó készülékek gyártása Japánban. Nem felejtettem el korábbi kérésedet, van vagy két tucat VHS kazettája a lányomnak, ha néhány hét múlva találkozom vele megkérdezem tőle szüksége van e neki a kazettákra. Egyébként mennyire veszti el a felvett jeleket a szalag?
Üdv és Jószerencsét!

Morgó Medve 2016.07.28. 22:48:39

@vajgerpeti: Látod ennyit tesz ha valakinek újabb és jobb gépe van. A Nagy Testvér meg már régen figyel bennünket, ezzel együtt kell élni, én már megszoktam. Az a jó, hogy sokan vagyunk így nem jut ránk ideje. :)
A kazettákat örömmel elfogadom, nekem még szükségem lesz rájuk. Nekem az 1988-ban (28 éve) felvett felvételek is hibátlanul lejátszhatók, úgy hogy nem aggódom. Előre is köszönöm. Jó szerencsét, Cimbora. :)
süti beállítások módosítása