HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Tavasz és egyebek

2018.03.12. 07:08 Morgó Medve

Azt hiszem lassan megjön már a tavasz is. Tegnap a délutáni szundikálásom után kimentem az erkélyre, olyan melegen sütött a nap, hogy szétnyitottam az ott telelt, jó 20 éve a használtcikk piacon erdélyiektől vásárolt hintaszéket is. Kicsit szűkös volt, de azért még elfértem benne. A nagy sietségben megtörölni is elfelejtettem, bár ilyen magasra nem sok por jön már fel. Az ujjam végighúztam egy még érintetlen szakaszon egy csöpp port sem találtam. Az az igazság, hogy az ilyesmit az ember ősszel becsomagolja egy fóliába, bár az is lehet, hogy az se jó megoldás, ha befülled megpenészedik. A lényeg, hogy egy kicsit üldögéltem és már éppen indultam befelé ez újságomért amikor megjöttek a felhők és elment a nap is. Ami persze nem ment sehová, legalábbis nem számottevően, de így szokták mondani. Summa summarum egy kis ízelítőt kaptunk a tavaszból, ami azért lassan csak megjön.

Szeretem a tavaszt, a természet kizöldülését, a madarak boldog énekét, a téli cuccok levetését. Úgy néz ki idén nem lesz Mályi, marad az erkély. Jókat lehet olvasni ott is. Változatlanul szeretnék sokat olvasni, sok sok könyvet kivenni a listám alapján a könyvtárból. De ha nem lenne könyvtár akkor sem lennék bajban, van itt nekem még elég sok könyvem, dacára annak, hogy elég sokat elajándékoztam meg elcseréltem videó kazettákra.

Sajnos az utóbbi időben ezekből sem fogy sok, nincs mit felvenni. Ebben a V4 Mozi sorozatban is újabban számomra ismeretlen cseh rendezők még ismeretlenebb filmjeit vetítik. Bár az Élet mindenáron 20 évvel ezelőtt elnyerte a cseh filmkritikusok díját, felterjesztették Oscar-díjra is, én ennek ellenére igencsak rossz filmnek tartom. Sajnálom, de a rendezőről, Jan Hrebekről sem hallottam soha. Ugyanez mondható el a rendező múlt héten bemutatott másik filmjéről a Kuckókról is. Sajnos az e heti kínálat is elég gyatra. Úgy hogy ezektől sokkal jobb cseh filmek is léteznek, bár az is igaz, hogy senki nem mondta, hogy a bemutatott filmek a V4 országok legjobb filmjei lesznek. Hát ha így van akkor nem szólhatok egy szót sem.   

Egyébként megvagyok, a kissé megkopott térd ízületem okoz most gondot a jobb lábamban, de a gyógyítás és gyógyulás már folyamatban van. Úgy tűnik az ízületbe adott injekció hatásosnak mutatkozik, ez egyfajta kenőanyagként funkcionál. Bízom benne, hogy ezek, valamint egyéb tabletták és kenőcsök megszüntetik a mostani állapotomat amelynek során eléggé akadályoztatva vagyok a mozgásban. 

A fogyókúrámat tartom, mérek és kalóriákat számolok. Én ugyan kissé intenzívebb fogyásra számítottam, de ha ennyi akkor ennyi. Olyan 4 kiló 4 hét alatt. Semmi extra, semmi luxus fogyasztás. Alkohol szinte semmi, édesség sem, még az újabban megszokott napi 2 dl forralt boromról is lemondtam. Csak ennivaló, nagyon kevés szénhidráttal. Hát így bizony fogyni kell. 

Szólj hozzá!

Címkék: Egyebek

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr9713732546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása