HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Szakestélyek között

2006.12.10. 10:20 Morgó Medve

Nemrégiben utaltam rá, hogy nagy terveim vannak. Szerényen azt is hozzátettem, hogy nem a fogyókúrám kapcsán. Bár már nem bánnám ha legalább azt tudnám tartani amit hetekkel ezelőtt elkezdtem. De azért igyekszem. A szakestélyek ellenére. Előzetes terveimnek megfeleően 2 kiváló szakestélyen voltam a mult héten, ahol azért mértéktartást tanúsítottam.

Csütörtökön a pincérek ott kínálgatták a plussz adagokat én azonban először köszöntem de nem kértem, de aztán, hogy kollégámtól a szemközti székről elhangzott egy kompromisszumos javaslat, hogy együnk meg ketten egyet nem tudtam tovább ellenállni a csábításnak. Sört is csak módjával ittam, csupán addig amíg bejelenthettem sörimopotenciámat, majd rátértem a borra. Nagyon kellemes félédes bor volt, bár a fogyókúrámhoz jobban illett volna mondjuk egy félszáraz.

Pénteken Gyöngyösön vettem részt egy nagyon jó szakestélyen. Itt is visszafogott voltam, a libatöpörtyűt és a disznósajtot is csak módjával csipegettem. Hát mondjuk a csipegetés az elég relatív dolog, mert ami nekem csipegetés az adott esetben feleségemnek elég lenne ebédre  meg vacsorára is. A visszafogottság oka egyrészt szilárd elhatározásom volt, hogy fogyni kéne, de nyomósabb indoka volt, hogy előtte a bátyáméknál benyomtam úgy másfél tányér tejfölös paprikás csirkét, biztos ami biztos alapon. A bátyám ugyanis ott lakik, a cégnél dolgozott - ma már nyugdíjas - amelyik a szakestélyt szervezte és éngem is meghívott. Jó volt 37 év után újra egymás mellett ülnünk és énekelni a selmeci nótákat. Mindkét szakestélyen hozzászóltam, úgy gondolom tetszett a hozzászólásom. Már a nevetés mértékéből ítélve. :)

Azért valami megzavarta a péntek délutánomat. Már a buszon vettem észre, hogy nincsen nálam a mobilom. Régi kiszolgált jószág már, talán 3 éve szedték össze a rokonok mindenféle fiókok legaljáról, miután elődje bánatosan elmerült a sportnapi gulyásban. Átnéztem a zsebeimet, hívtuk egy másik mobilról, igy hamar ki tudtuk zárni, hogy ott lenne velem. Aztán hívtam a taxidiszpécsert is. Ugyanis taxival mentem az egyetemre mivel kissé elszundikáltam ebéd után és későn ébredtem. Emlékeztem a taxi számára, mondja a diszpécser hivjuk a mobilt. Hívtuk, a taxiban sem csörgött. Újra átnéztem a zsebeimet, ülés alatt, csomagtartóban az ülések felett, sehol semmi. Végül feladtam, mondom majd meglesz. Ha meg nem veszek másikat, több is veszett Mohácsnál.:) Mikor hazajöttem este láttam, hogy itthon felejtettem. Igaz, olyan helyen ahol nem nagyon szoktam használni, de fontos hívások esetén magammal viszem oda is. Az ujsággal meg a szemüveggel együtt. :) Eszembe jutott egy régi emlék, amikor szintén nagyon kerestünk valamit, mégpedig egy kulcsot, ráadásul külországban. Holnap elmondom.:)

2 komment

Címkék: Szakestélyek

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr845181320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kanga 2006.12.14. 00:30:48

Próbáld ki az "edd mindennek a felét" módszert. Nehéz elkezdeni, pláne karácsony előtt, de ha megbizol valakit, hogy segitsen, szóljon rád.. kicsit könnyebb (tapasztalatokon alapuló jótanács:)))

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2006.12.16. 11:22:28

Kedves Kanga! Ebben a nagy elfoglaltságban véletlenül nem vettem észre a kommentedet, bocs. :) Egyébként most már nyugodtabb hét elé nézek.:) Hát ez a fele dolog nem biztos, hogy menne nekem. A császárszalonnás vacsoráknál is az a baj, hogy nem bírom abbahagyni. Kikapcsol az agyam.:) Csak eszem, csak eszem...:)
süti beállítások módosítása