HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Esztergomi történetek 11. Fényképek

2007.02.08. 15:45 Morgó Medve

Igazán nagy örömet okozott a napokban Dr.Fazekas János, egykori iskolatársam. Kétszeresen is az volt. Együtt jártunk a technikumba is, abban a híres nevezetesbe, meg az egyetemre is. Középiskolában Ő negyedéves volt már mikor én elsős. Aztán az egyetemen ötödéves mert engem egy évre elszólított a katonaság. Azóta is jó barátságban vagyunk. A Bakonyi Bauxitbányák vezérigazgatójaként sokszor látott bennünket vendégül mikor a hallgatókkal ott voltunk tanulmányi kiránduláson. Aztán később is sokszor részesültünk baráti vendéglátásban mikor már a tanszékről voltunk ott, gyakran külföldi vendégekkel. A napokban az iskolai honlapra felkerült János önvallomása is egykori iskolájáról. Persze szokása szerint nagyon szerényen adva elő igen gazdag és tartalmas életútját. Persze mióta ismerem mindig is jellemző volt rá a szerénység.

A levelét olvasni is élvezetes, de az igazi unikum a fényképek amiket elküldött Sebinek és szintén felkerültek a honlapra. Javaslom nézzük meg a képeket.

Itt találhatók:

http://joszerencset.uw.hu

Láthatjuk itt Dodó bácsit, aki egy órán 2 egyest is tudott nekem adni. Láthatjuk Nekovetics Oszkár és Buza József tanár urakat akikről később gondolok írni. És hát Zsuzsa nénit aki a "nő" volt az iskolában. Aki azonkívül, hogy nő volt oroszt is próbált nekünk tanítani de elég gyér sikerrel. Azonban mint nő mindenképpen jelentős tényező volt életünkben. Kortörténeti dokumentum a 2 osztálykép is. És hát a városi ballagásnak is sajátos bája van. Egy tehetséges filmrendező sem komponálhatta volna meg jobban ezt a képet. A néptelen, kissé komor építészeti stílusával komolyságot sugalló utcán az egyedüli  "látnivaló"  egy sötétruhás férfiakból álló menet. Egyedüli nő a menetben elől megy, kissé törékeny alakját két termetes férfi fogja körül kétoldalról. Köszönjük a képeket, gondolom sokan szivesen elnézegetik. És ha már képek akkor feltettem ide a tablóképemet is:

http://morgoblog.fw.hu/egomtabl.jpg

Én bal szélen vagyok, felülről a második sorban. Jó nézelődést! :) 

7 komment

Címkék: Vidámság Technikum

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr475181352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigi1976 2007.02.10. 17:30:27

A joszerencset.uw.hu nem elérhető.

Ismeretlen_26298 2007.02.10. 17:32:36

Sajnos most nem, dolgozik rajta szerintem a gazdája. Kicsit később próbáld meg légyszives.:)

Morgómedvem · http://morgomedve.freeblog.hu 2007.02.10. 20:11:55

Sajnos Sebi barátom szerint sem elérhető a szerver. Ő sem tud dolgozni. Nincs mit tenni, sajnos többször kell próbálkozni. Talán még holnap is. :(

Völgyes Lajos 2007.02.10. 20:18:32

Hát öreg morgómedve! Hol van a tablóról Zsuzsa nénink. Kíváncs lettem volna rá, de csak Szaki bácsi (KL) GG bellami, és néhány vőlegényi képet látok. Laja bácsi (KL) sem öregedett semmit az elmúlt néhány évtized alatt. Buza - Bojarenciv- József láttán felrémlett az anyagismereti spirálfüzetem: a mangán az A3 hőmérsékletet stb. stb. Nem idézem tovább mert már nem tudom hogy növeli vagy csökkenti.

gigi1976 2007.02.10. 21:21:34

Mintha úgy rémlene, hogy kaptam tőlük egy levelet, mely arról szól, hogy átmenetileg nem elérhető a szervíz karbantartás miatt.

Morgómedvem · http://morgomedve.freeblog.hu 2007.02.11. 19:55:56

Kezdem azzal, hogy Sebi elköltöztette a honlapot, inkább ide klikkeljetek: http://www.joszerencset.cwi.hu/ Ez talán jobban ekérhető lesz. Lajos, nem tudom hová lett Zsuzsa néni a tablóról. Arra emlékszem, hogy nagyon elkéstünk ezzel a tablóval, W. tanár úr igencsak szaladgált, hogy legyen belőle valami. Ki se lett téve sehová, lefényképezték és tán eltűnt a süllyesztőben. Emlékszem az Astoriánál volt egy fényképész oda mentünk, ott volt egy 3 négyzetméteres kioszk is, egy nő csinálta fáradhatatlanul a hamburgereket, az első m a g y a r hamburgereket, vittük mint a cukrot.:) Talán mások is emlékeznek még rá.:)

Völgyes Lajos 2007.02.14. 21:02:09

Kedves Morgomedve! Ma este elküldtem Sebinek a szkennelt tablóképünket és a saját ifjúkori képemet is remélem mindkettő felkerül a Hell honlapra.Ezen viszont rajta van mindnyájunk kedves Zsuzsa nénije.Itt kicsivel feljebb elírtad a címet: nem cwi, hanem joszerencset.uw.hu és ez működik is.
süti beállítások módosítása