HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Szilánkok 1.

2007.11.20. 07:49 Morgó Medve

Karcsi és Karcsika

Ahogy elnézem, Mehmet Karcsikából időközben Mehmet Karcsi lett. Megmondom őszintén én már akkor is untam ezt a reggeltől estig tartó mehmetkarcsikázást a médiában amikor még Mehmet Karcsika volt. Függetlenül egy szegény kisfiú hányattatásaitól. Egyszerűen a média tévesztett mértéket és ez zavart, nem pedig a kisfiú és szomorú története. Úgy látom Mehmet Karcsika időközben Mehmet Karcsivá lett. Ahogy a dolgokat nézem megérjük mi még a Mehmet Károlyt is.

Albert Flórián Stadion

Nem nézem jó szemmel, hogy élő emberekről stadionokat neveznek el. Nem örültem annak sem mikor Puskás Ferencről neveztek el egyet, és főleg nem örülök most, hogy Albert Flóriánról akarnak elnevezni egyet. Túl azon, hogy Albert azért nem egy Puskás Öcsi, túlzásnak tartom ezt az elnevezősdit. Innen már csak egy lépés a szobor állítás. Ha viszont erre is sor kerülne ajánlom bronzból formázzák meg. Hamarább ellopják.

Adakozás

Nem hiszek abban, hogy meggyőző lenne bárkinek is, ha valaki reggelente a kincstári TV-ben szenvedő arccal kérne adakozásra hol ennek hol annak. Engem igazán nem lehet megvádolni érzéketlenséggel de még egyszer sem éreztem úgy hogy rohannom kéne a telefonkészülékhez hogy hívásommal adakozzak. Most ennek, máskor annak. Újabban már a szenvedő arc mellé ének is társul ami természetesnek tűnhet, hiszen a szenvedő arc tulajdonosa valamikor táncdalénekes volt. Viszont így sem elég meggyőző számomra. Attól tartok ez a fajta reklám nemigen fogja elérni célját. Ami viszont sajnálatos, mert akiknek kér, azoknak tényleg nagy szükségük lehet a támogatásra.

Drága!

Drága Magda - mondja az általam nem igazán kedvelt riporter egy korábbi felvételen a Kossuth-díjas, kétszeres József Attila-díjas írónőnek. Erről eszembe jut valami. Szombaton egy kórházi folyosón üldögéltem, vártam, hogy ellássanak. Egyébként nem láttak el hanem tovább küldtek.

Na szóval, üldögéltem amikor egy idős hölgyet tolt a rendelő elé egy huszonéves fiatalember, talán beteghordozó lehetet. A hölgy szomorúan feküdt, látszott nem ma hozhatták be. Talán az járt a fejében mennyire más világ is volt amikor ő még a helyi patinás gimnáziumban tanított, ahol később igazgatóként is dolgozott közel 20 évet. Egyébként nem tudom mit dolgozhatott míg aktív volt, de lehetett éppen iskola igazgató is. Mikor a fiatalember betolta, megjegyezte, hogy "Egy kicsit majd várni kell, drága." A hölgy egykedvűen bólintott. És várt.

13 komment

Címkék: Morgás

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr895181488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_14594 2007.11.21. 14:56:29

Ha Katona Klárira gondoltáll, ő igenis elég meggyőző tud lenni. Évek óta csinálja ezt, és úgy tűnik, sikeresen, elég sok pénz gyűlik össze az éppen aktuális megsegítendőnek.

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2007.11.21. 21:08:56

Igen őrá gondoltam. Szeretnék nagyon kedves és barátságos stílusban írni a következő sorokban, de a kérdések tartalma már maga olyna, hogy picit barátságtalan. Ugyhogy előre bocs. :) Tehát meg szeretném kérdezni miből tűnik úgy, hogy sikeresen csinálja? Valami számszerű dologra gondolok. Szivesen megismerkednék némi számszerű adattal is. Éngem egyébként nem tud meggyőzni, főleg, hogy egyszer ennek, máskor meg amannak kér. Pedig elég sok pénzt adtam én már különféle dolgokra. Tehát nem vagyok szociálisan érzéketlen.

kanga 2007.11.22. 04:06:49

Én is eléggé meglepődtem, mikor itt élésünk kezdetén felfedeztem, errefelé élő emberekről neveznek el utcákat és épületeket. Igen szokatlannak és visszásnak tűnt ez nekem, hisz az otthon csak nem-élő egyén kapta meg ezt a megtiszteltetést. Manapság megszoktam: pl. a Melbourne-i Teniszközpontban jóformán csak még élő, hires - főleg ausztrál - teniszezők mellszobrai szegélyezik a stadionok közötti sétányokat. Azt hiszem abból indul ki az egész, hogy ezek az emberek már megtették a magukét, miért ne éljék meg élőben, hogy megkapják a tiszteletet ezért..

Ismeretlen_14594 2007.11.22. 10:39:28

A telefonos gyűjtésről időközönként megjelennek beszámolók, hogy mikor, mennyit, mire gyűjtöttek. Utána kezdenek egy másik témát, másnak gyűjtenek. Ezért látod azt, hogy hol ennek, hol annak gyűjt. Ha nem lenne sikeres, nem vele csinálnák. Ha lesz egy kicsit több energiám, majd utánanézek neked, hogy számokat is láss :-).

Ismeretlen_14594 2007.11.22. 10:41:20

Mivel nem kellett hozzá sok energia, már meg is kerestem :-). http://href.hu/x/4068

ferko 2007.11.22. 21:41:18

En se szoktam semmi ilyesmi alapjan adakozni, pirosnal sem, hajlektalan ujsagot sem veszek. En sem erzem szocialisan erzeketlennek magam. Kanga: Ausztraliaban valszeg nem volt szemelyi kultusz, errefele volt (neked magyarazzam?), ezert nem nevezunk el elorol se utcat se teret, se sportcsarnokot. Nem avatjuk szentte meg ilyenek. Kiveve amikor megis, mert kell a nepszeruseg.

bikfic 2007.11.22. 23:42:03

Amikor elkezdték bemondani a hírt, hogy A.Flóriánról nevezik el a stadiont, önkéntelenül felkaptam a fejem, hogy mi van? tán csak nem? ... mert annyira bennünk van, hogy élőről soha. Kivétel ugye, Puskás volt - eddig. Nekem sem tetszik, na.

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2007.11.24. 06:46:53

Kedves Gigi, nem gondoltam, hogy ilyen hamar fogsz nekem adatokat prezentálni, ügyes vagy.:) És ebből az is látszik, hogy az emberek mégiscsak felemelik a telefont. Most már csak egyet tehetek, remélem, hogy a pénzek jó helyre mennek, azaz tényleg arra a célra amiket hirdetnek. Nekem változatlanul nem testzik sem K.K. sem a gyűjtögetésnek ez a módja. Nem tartom hitelesnek, de úgy látszik más igen. Én régen a Flaszter nevű folyóiratot mindig megvettem a hajléktalanoktól, mert látszott mögötte egy hiteles szervezet és igényességre törekedtek. Ezt a Fedél nélkül-t már ritkábban. A Flaszternél én is odamentem az árushoz, ezt a mostanit csak akkor veszem meg ha odajönnek hozzám. Akkor viszont mindig megveszem. A szobrokról meg a stadion elnevezésekről annyit tudnék mondani, hogy szerintem ez az új módi inflálja a dolgot, azaz az emberek eddig nagy dolognak tartották ha hazánk nagyjairól készült szobrok mellett mentek el, vagy beléptek egy stadion kapuján ami mondjuk egy elhunyt háromszoros olympiai bajnokról van elnevezve. Már elnézést ki az az Albert Flórián, hogy a magasban hatalmas betűk hirdessék a nevét? Meg hogy a szobra mellett járkáljunk el? Az is igaz, hogy a személyi kultusz miatt is tilos volt idáig élő emberről szobrot mintázni. És így volt jó. És Ausztráliában tényleg nem tudják mi az, ha tudnák lehet, hogy felhagynának a mostani gyakorlatukkal.

Ismeretlen_13764 2007.11.24. 14:01:46

nekem az a furcsa, hogy nagy embereket, színészeket, írókat, sportolókat, stb. csak akkor "szokás" elismerni, mikor elmennek végül. - persze elismerni nemcsak szoborállítással lehet!! hanem sokszor pusztán azzal is egyszerű kis Kelet-Európánkban, hogy élni hagyjuk.... - szóval nekem meg az a visszás, hogy amint meghal valaki, akivel lehet villogni, máris elkezdődik a huzavona a hamvakért, a minél nagyobb koszorúk, hogy ki sajátítja ki a szellemi örökséget, ki tekinti saját halottjának.... azért jó lenne itt-ott saját élőnek is tekinteni valakit, nagyobb tisztelettel, mint mostanság szokás. - csak egy érzés és vélemény. stadionelnevezés esetében mondjuk talán az lenne a dolgok menete, hogy az illető tiltakozik, de nagyon megtisztelve érzi magát :-) a szobor nekem is furcsa, élő emberről. de miért ne lehetne élő emberről elnevezve egy iskola vagy utca vagy irodalmi díj vagy kutatóintézet? (a stadion nekem kilóg ezekből valamiért, nem tudom megmagyarázni, talán mert túl nagy.)

Ismeretlen_13764 2007.11.24. 14:06:33

ja, és nekem tetszik ez az adományvonalas megoldás. az ember nem veszi a fáradságot, hogy átutalgasson pár száz vagy ezer forintot, de ha egyetlen telefonhívással megteheti, akkor sokkal hajlamosabb. jó ötlet.

ferko 2007.11.24. 20:28:10

Szerintem nem arról van szó, hogy csak akkor ismerjük el. Sokkal inkább arról, hogy élő személznek lehet hatalma, halottnak bizonyos idő eltelte után (merthogy nem közvetlenül a halála után lehet közterületet elnevezni róla ott szobrot állítani neki) sokkal inkább képesek vagyunk helyesen megitélni a tetteit, ami miatt ilyen tiszteletet kiérdemlhet (nap a napi érdekek miatt). 5-6 éve szokás stadiont elnevezni nemsokkal korábban elhúnyt focistáról. Így lett az mtk pálya hidegkutiról, ute szusza ferencről, vasas pálya illovszkyról elnevezve. Népstadion nyilván Puskás nevét kapta, de nem bírták kivárni míg meghal (politikai okok miatt!), ezzel megnyílt az út Albert elött. Nekem és sok más fradistának nem kérdés, hogy ki az az Albert valamint az sem, hogy csak róla lehet elnevezni a fradi stadiont. Sajnos az ő esetében is a napi érdek miatt nevezték el... Kiváncsi vagyok mikor fogják elöször átnevezni ugyan ilyen remélt napi előny miatt...

Ismeretlen_13764 2007.11.25. 17:11:06

nekem ez a politikai vonal kimaradt, nem vagyok képben, hála az égnek. azt hittem, pusztán focistákról van szó, és nem akármilyen NB2-es focistákról :-)

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2007.11.26. 07:13:53

Mindennel egyetértek Veled Füles, kivéve egyet. Ember nem tehet olyan nagyot a népéért vagy az emberiségért, hogy reggelente munkába menet vagy bárhová felnézve például a stadion bejáratára, vagy a volt munkahelyén a kis réztáblára a saját nevét lássa. Ez ugyanis nagyon nagy megtiszteltetés. Vagy a saját szobra előtt menjen el. Itt a földön nem lehet, hogy valakit vagy valakiket ennyire kiemeljünk. Ferkó, neked is igazad van. Bizony, bizony ki kell egy kicsit várni ezekkel az elnevezésekkel. Egyébként én úgy emlékszem Puskás esetében a betegsége volt a fő motíváló erő.
süti beállítások módosítása