HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Lecseréltem a mobilomat

2007.12.29. 21:25 Morgó Medve

Hosszú vívódás után lecseréltem a mobilomat. Tudom helyesebb lenne mobil telefont mondani, de hát már mindenki így mondja, én sem mondom másképp. Tulajdonképpen egy majdnem teljesen jó mobilt szuperáltam ki azért, hogy most egy csillogó-villogó Nokiám legyen.

Az előző egy ősrégi Alcatel volt, iletve még meg is van. Nem volt ennek sok baja, csak kicsit kevés sms-t lehetett benne tárolni, konkrétan 10-et, meg most a végén már letörött az a pöcök ami az akkumlátort rögzítette és egyúttal a telefon hátlapja is volt. Jó 2 hétig cellux tartotta, addig amíg az elhatározást tett követte és megvettem azt a mostanit. Egyébként a hallgatók szünetben időnként szórakozottan nézegették, láttam némelyiken nem hiszi, hogy még működik is. Nem újonnan jutottam hozzá, a rokonságban rakták össze a fiókokból összszedve a hozzávalókat vagy 3 éve miután az ezt megelőző Nokiámat kis baleset érte. Nem voltez nagy dolog, csak azt a jó húzós magyaros gulyást viselte nehezen amit egyik hallgatómmal főztünk az Egyetemi Sportnapon.

Ez a sportnap nem régi találmány, talán az volt az első. Hívtak a hallgatók a csapatba, valamiféle verseny is volt, talán futottak meg ilyesmiket csináltak, én csak a gulyásfőzésben vettem részt. Igaz, az is egy verseny - főző verseny - részét képezte. Elvileg szakácsnak hívtak, de volt a hallgatók között egy tehetséges fiatalember, bizonyos Szabó István aki szivesen bíbelődött a gulyás főzéssel, nekem csak a hideg söröket kellett kortyolgatnom mellette, meg időnként ezt azt beleszórni. Bár ne kellett volna. De ne szaladjunk a dolgok elébe. A főzés végefelé jártunk már mikor mint legfőbb szakács úgy gondoltam, hogy itt az ideje a majoránna beleszórásának. Mélyen meghajoltam hát, majd éreztem, hogy a majorannával együtt a jó öreg Nokia (az is volt vagy 10 éves) is belehuppan az ingzsebemből a jó húzós, zsíros és paprikás gulyásba. Én meg a jobb kezemmel utána. Ki is kaptam gyorsan, ma sem értem, hogy nem égett meg a kezem, majd szomorúan néztem amint a tömény paprikás zsír csurog lefelé róla. Egy másik hallgatóm gyorsan megtörölgette, ő szét is tudta szedni vagy négyfelé, úgy is megtörölte, de nem működött.

Második körben egy olyan fiatalember kérte el, aki korábban szervízben dolgozott. Ő is kimosta, szépen leforrasztott, bizalomgerjesztő fóliában adta vissza pár nap múlva. Már majdnem teljesen jó volt, egyedül csengetéskor nem adott hangot. Ami azért nem rossz ha hívják az embert. Következett egy profi T-mobil szerviz. Ultrahangos lötyköléssell tisztították de ők sem boldogultak. Viszont azt mondták még most is jön belőle a gulyás. 2 hét után. Naná, nem akármilyen gulyást főztünk mi azon a sportnapon Szabó Pistivel.

Végül egy telefonszerelő javította meg akinek az asztalán vagy 300 szétszedett készülék meg egyéb tartozék volt. Alig fért el azon a két négyzetdeciméteres helyen, ami megmaradt számára. Nem sok bizodalmam volt hozzá megmondom őszintén. Mufurc, mogorva ember, velem is az volt, gondoltam is, minek megy az ilyen szolgáltatónak, bújjon el egy üzem hátsó szobájában és ott forrasztgasson. De a telefont viszont megjavította. Már amit kértem tőle, hogy ha hívnak valamiféle csengetésféle hallatszódjon. Nyilván saját magával nem tud beszélgetni, ezért nem vette észre hogy a mikrofon se jó. Én viszont itthon a feleségemmel kipróbáltam, ekkor jöttem rá, hogy még nem állt helyre az eredeti állapot, hibádzott a mikrofon.

Ez volt az a pont amikor telefonáltunk a rokonoknak, hogy össze tudnak-e még szedni egy mobilt a fiókokból, vagy menjek a boltba? Össze tudtak. Ekkor lettem egy Alcatel (one touch) boldog tulajdonosa. Amitől most megváltam. Egy kicsit használt de majdnem új Nokia kedvéért. Ez azért igen jó kis mobil, van rajta kamera is, sok-sok sms fér el benne, úgyhogy ezután az én Morgómedvém is gazdagon illusztrált blog lesz majd. Igaz ehhez el kellene olvasni a 150 oldalas leírást, de jó úton vagyok efelé. :)

Annakidején az egyetemi ujságból beszkenneltem a gulyásunkat, itt lentebb látható. Hiába dobtuk fel egy lítium-ionos akkumlátorral, a híres Oscar-díjas mesterszakács - Mátyás Lajos - szerint a gulyásba nem kell majoránna. Hát igen. Meg mobil se. :) De ezt nem mondtuk meg neki. Egyébként abban, hogy csak harmadikok lettünk lehet, hogy én is kicsit ludas vagyok, mert mikor megjelent a zsűri, az egyik szakácsnak nagyon megörültem, mondtam is neki mosolyogva, a söröktől kissé ki is pirosodva, hogy "Magát én ismerem, maga a Mátyás Rudolf!" Sajnos nem talált. A mellette álló igazi Mátyás Rudolf világosított fel, hogy akit én annak véltem az a Vigadó séfje. Hajaj, vakartam a fejem, rosszul indul ez a zsűrizés. Hát nem is lettünk elsők.:)

Most nézem honnan is indultam? Igen, mint olvashattuk valóban lecseréltem a mobilomat. Az első Nokiámat előbb egy Alcatelre, most meg azt egy újabb Nokiára. Aminek mellesleg nagyon örülök. És most már tényleg lássuk a medvét, akarom mondani azt a gulyást. Aki kavarja Szabó István egykori HÖK elnök személyesen. Talán nem veszi rossznéven, hogy kiadtam:)

Íme:

A séf munka közben. Az én kötényemben.:)

4 komment

Címkék: Egyetem

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr415181507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Klarissz · www.klarissz.blogol.hu 2007.12.29. 21:37:37

Ha a telefonszerelők mesélni tudnának! Ezer féle dologban úszkáltak már mobilok....szerintem. A bátyám a medencéjébe úsztatta néhány alkalommal. Talán nem hitte el elsőre, hogy a mobil bizony nem tud úszni! Gratula és várom a fotókat!

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2007.12.30. 07:14:22

Így van.:) Én például már hallottam WC-be esttről is és személyesen láttam mikor az aulában a III.emeleti korlátnál kicsúszott egy mobil az egyik lány mappájából. Hát ha akkor az valakinek a fejére esik annak annyi. Láttam földet érni.Ott volt a fiúja is, szó nélkül megindult lefelé a földszintre.

ferko 2007.12.31. 22:24:25

Nekem világéletemben nokiám volt, mind céges. illetve az első egy ericsson 628 volt 96ban, egy hét múlva kaptam a cégnél sajátot, így apámhoz vándorolt. Egyet sikerült eláztatnom, mivel a vitorláson kiraktam a kajüt lépcsőjére, és mivel meglehetősen leittasodtunk a kajüttető nyitva volt, az eső meg éjszaka megeredt... Ezen az esős éjszakán bukták el lányaink a kézis olimpiai aranyat, a polos fiuk meg nyertek egyet, es vereckei is ezen a napon vesztett a vihar ellen. Én a badacsonyi kikötőben szomorkodtam ezen és a telefonom miatt is. ők meg... na hol is? mikoris? :) Helyette kaptam egy másikat, mert a szervíz működésképtelenné nyilvánította. Valahogy nálam maradt, haverhez került, s mai napig ez a tartalék telefonja és működik. Amit helyette kaptam, mostanáig anyósomnál volt (elötte anyámnál), aksi gondja van, ezért kapott karácsonyra új telefont. Ha elöbb írod, rádhagyományoztam volna.. Az utána kapott telefonjaimat a lányom nyaggatja, úgy is néznek ki. De ez még most is bírja. Típusszáma 6150. Nagy karrierje volt én mondom. BUEK.

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2008.01.02. 16:57:43

Egyébként az én gulyástmegjárt nokiám is működik már. 2 év alatt úgy kiszáradt, hogy a mikrofon is megjavult. Tartaléknak ott lapul a fiókban. Egyébként köszönöm a felajánlást.:) Meg a hozzászólást is.:)
süti beállítások módosítása