HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Mi van itt?

2008.03.20. 16:44 Morgó Medve

Csütörtök reggel van. Szól a hátam mögött a TV, a kincstári. Kék hírek. A hosszú hajú bemondónő bekonferálja a következő riportot, miszerint 1 millió forint v é r d í j a t tűzött ki a rendőrség 4 tüntető fejére. Mi az, hogy vérdíjat? - kapom fel a fejem. Mi van itt Vadnyugat? Talán nyomravezetői díjat, nem? Na mindegy, itt tartunk.:(

Aztán nemrégiben ugyanazon csatorna sztár hírolvasónője úgy fogalmazott, hogy az e l v e t e m ü l t Harry Potter rajongók a könyvesboltok előtt várták az éjfélt, hogy elsők között kaparintsák meg az áhított művet. Hát ez döbbenetes! Hogy konferálná fel vajon Szergej Tkacs-ot az ukrán sorozat gyilkost aki 20 éven át erőszakolt meg és gyilkolt le nőket büntetlenül? Több mint százat. Ezt az elvetemült dolgot még lenyeltem, de a vérdíj már sok volt. Hogy lehet mindegy hogy vérdíj vagy nyomravezetői díj? Vagy a könyvrajongó hogy lehet elvetemült? Hogyan lehet egy szibériai női börtönbeli szépségversenyt "Gulag szépe" címmel felvezetni?

Hová tart ez az ország? Mi vár még ránk? Hol a határ? Költői kérdések ezek, mert én is tudom hol van. Ennél jóval lejjebb. Tudom nem kéne TV-t nézni, rádiót hallgatni. De hát hírek nélkül sem lehet élni. Tudnunk kell mi van körülöttünk a világban. És ha kitartunk emellett kemény árat fogunk fizetni érte: naponta kell majd hasonló szellemi atrocitásokat elszenvednünk. Hát bizony nem lesz könnyű.

Aztán hallom a rádióban, hogy miután elismertük Koszovót a Vajdaságban számítani lehet magyar verésekre. Talán nem kéne ötleteket adni.

Na mindegy. Ez van. Éjszakára viszont izzítsuk be videóinkat: 0.50-kor kezdődik a TV2-n a Halálcsók. De nem árt úgy programozni, hogy előtte 30 perc utána meg 1 óra. Jónéhányszor pofára estem már mikor úgy programoztam be, ahogy a műsorújságban volt. Fele lemaradt. Szerintem megéri.

 

4 komment

Címkék: TV

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr735181557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

beckzsu · beck.blog.hu 2008.03.21. 10:07:23

Engem éppen tegnap tolt le a fiam, hogy mi a fenének nézek tévét, híradót, ha mindig felbosszantom magam, hol a tartalmán, hol pedig azon, hogy nem tudnak értelmesen beszélni, leginkább egyszerre mindkettőn. Tényleg, minek is nézem?

Em 2008.03.21. 12:34:26

Kedves Morgó, ha már nyelvészet, nem tudom megállni, hogy ne hívjam fel a figyelmedet a magyar verés és a magyarverés közti igen komoly különbségre. Ugye nem haragszol? ;) Egyébként igazad van, én még emlékszem régi tv-sek nyilatkozataira, amelyekben meg-megemlítették Fischer tanár urat, aki éberen őrködött a helyes nyelvhasználat fölött. Ma már ilyen személy bizonyára nincs a tv-knél. Irritáló pl., amikor az elbocsátották, felmentették állásából (stb.) helyett rendszeresen, szinte kizárólag a kirúgták igét használják hírműsorokban. Áldott ünnepeket!

Ismeretlen_56441 2008.03.21. 14:13:37

Egyet ért és bólogat, bár szerintem nem nyelvtani oldalon keresendő a probléma oka.

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2008.03.21. 20:37:31

Hát ez az. Az lenne a legjobb ha nem néznénk de az sem lehet. A híreket ezekben mondják. Úgyhogy tényleg sok szenvedéssel fog még ez járni mert mi másban nőttünk fel. Megszoktunk egyfajta kulturált beszédet az TV-ben meg a Rádióban, most meg valóban nehezen viseljük a kirúgták meg elkapták szavakat és még sok ilyent. Ami elmegy egy sörözés közben de nem egy hírolvasó szájából. Kedves Em természtesen nem haragszom a kiigazításért, igazad van.:) Jól láttad Fehérholló, még a bólogatást is.:) Igazítsatok is ki, ha az ember nyilvánosság előtt írogat igyekezzen helyesen írni.:) Köszönöm a hozzászólásokat és várom a továbbiakat is.:)
süti beállítások módosítása