HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

A popsi öröme

2008.08.26. 10:14 Morgó Medve

Hja kérem, nem először mondom, nagyot változott a világ. Még a Nagy földön is. Mi akik sűrűbben fordultunk meg arrafelé még emlékszünk rá, hogy a zsúfolt moszkvai utcán gyakran jöttek velünk szembe férfiak vagy nők, nyakukban spárgára felfűzött 20-25 tekercs WC papírral.

Engem ez mindig arra emlékeztetett, amikor Losonczy elvtárs az Elnöki Tanács elnöke egzotikus országokban járt, és ott mindenféle virágokból font koszorúkat akasztottak a nyakába. Kicsit körülnéztem a Net-en de sajnos nem találtam igazi képet. Hasonlót azonban igen. Íme:

Nem tudom mi történik a képen, lehet, hogy ezt a koszorút fogják mindjárt a nyakába akasztani. A kedves olvasó meg képzelje a koszorút Losonczy elvtárs nyakába és mindjárt tudja miért is jutott nekem eszembe mindig egy ilyen kép, ha egy-egy szerencsésebb szovjet polgárral hozott össze a sors, akinek néhány órás sorban állás után sikerült beszereznie egy kisebb tétel WC papírt.

Amit aztán a ma szakembere a papírgyárban a "Popsi öröme" névvel ruházott fel. Az elnevezést természetesen most is az én járatlan fordításomban adom vissza az orosz nyelvben járatlanok számára. Közben meg ízlelgetem az elnevezést. Végül is nem rossz.

A szovjet ember elég sokáig bánt mostohán ülepével amikor kénytelen volt újságokkal végezni ezt az alapvető higiéniai műveletet. De ne csak róluk beszéljünk, nem volt ez másképp nálunk sem az ötvenes években. Hát bizony nyugodtan mondhatjuk, hogy ezekben az időkben elég mostohán bántunk a címben is jelzett testrészünkkel. Aztán eljöttek a szebb idők amikor sutba dobtuk az újságpapírt, és megjelent a WC papír, mint olyan. Először nálunk, aztán odaát is. Igaz kevés volt belőle ezért kisebb gondunk is nagyobb volt annál, hogy névadással foglalkozzunk. Örültünk, hogy volt. De ahogy látjuk - már a WC papír fronton is - itt van már a Kánaán, tehát adjunk nevet neki, hátha a mi gyárunk terméke lesz kelendőbb és nem a konkurenciáé. Így igaz. A fogyasztóért küzdeni kell, ha névadással, hát névadással. És most végre-valahára tekintsük meg az oly sok örömöt ígérő termék borítóját:

Hát ő az. Hogy a papagájnak milyen funkciója van, nem tudom. De nem is az az érdekes, hanem a felszabadult öröm amit használata okozhat. Mint olvashatjuk - a popsi öröme. :)

És ha Lenin elvtárs megkérdezi, hogy vagyunk meg a szovjet hatalom nélkül nyugodtan mondhassuk: "Hát tudja Lenin elvtárs, a WC papírt tekintve biztos, hogy most már jobb nekünk".

4 komment

Címkék: Vidámság

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr765181626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

beckzsu · beck.blog.hu 2008.08.28. 09:36:18

Hát ez nagyon tetszik! Én emlékszem! Nekem édesanyám rendszeresen postán, „kiscsomagban” küldte a WC-papír utánpótlást.

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2008.08.28. 21:35:27

Hát egyéb módon tényleg nem nagyon lehetett hozzájutni.:) Néha ha szerencséje volt az embernek. Mondjuk évente egyszer.:) Örülök, hogy tetszett. Valahogy én is úgy éreztem mikor kész lettem vele, hogy ez sokaknak tetszeni fog.:)

vajgerpeti 2008.08.29. 04:54:09

Szia Oreg Morgomedve! 11000 km tavolsagbol(idoeltolodas 9 ora)- Vancouver-Surrey- irok egy par sort csak azert hogy halljatok felolem. Arvai Jozsef Helles pad es osztalytarsam vendegei vagyunk 2 hete, csaladommal egyutt. Nem a fenti magasztos temahoz csatlakozom, bovebbet majd szerdan amikor magamhoz terek 16 oras repulo ut utan. Csak az erdekesseg kedveert irom: helyi ido szerint vasarnap este fel hatkor indulunk, hetfon 11-kor erunk Londonba, majd 3 oras varakozas utan 2-kor indulunk Ferihegy iranyaba, es fel hatkor erunk foldet Budapesten. Bocsi az ekezet nelkuli szovegert de itt csak angol klaviatura van. Ahogy Ferenc Jozsef mondotta: minden nagyon szep, minden nagyon jo, mindennel meg vagyok elegedve. Udv minden kedves olvasonak.

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2008.08.29. 20:24:05

Megtisztelő, hogy még olyan messziről is figyelemmel kiséred a Morgómedvé-t.:)Örülünk, hogy minden nagyon jó, és mindennel meg vagy elégedve.:) Hazafelé meg egy kalappal.:)
süti beállítások módosítása