HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Egy nyugalmasabb időszak következik

2008.09.27. 11:40 Morgó Medve

Vége a sűrű programoknak. Szeptember mindig ilyen. Kezdődik a Selmeci Szalamanderrel, aztán Fazola Napok, mindkettő 3 napos hétvégi elfoglaltság, aztán 2 konferencia (bár az egyik csak kétévente). Ezek a szokásos és állandó elfoglaltságok, ehhez még hozzájött a falumbeli rendezvény és egy 35 éves találkozó. Úgyhogy tényleg nem unatkoztam. Ezután sem fogok, de azért kicsit lazább lesz. Úgy értem nagyjából napi 8 óra munkaidőt tudom tartani és szabadok lesznek a hétvégéim is. Bizonyára több időm lesz a Morgóba is írni mert van néhány dolog, amit már régóta szeretnék megírni, de nyugalom és főleg idő híján nem tudtam. Most már erre is sor kerülhet.

Egyébként a konferencia - mint minden évben - most is nagyon jó volt. Aki egyszer ide eljön szívesen jön máskor is. Van ennek az egésznek egy kellemes baráti hangulata. Minden évben nagyjából ugyanazokat az arcokat látjuk, ugyanazokkal hallgatjuk az előadásokat. Kis ország vagyunk, nem túl sok bányagépész és bányavillamossági szakemberrel, nem jelent gondot számot tartani egymást. Ha valakit nem látunk rákérdezünk, aztán megtudjuk, hogy semmi baj, csaj nyugdíjba ment. Hálistennek - gondoljuk - és majszoljuk tovább a szünetben feltálalt lángost. Persze úgy ahogy kell: melegen, tejfellel, reszelt sajttal. Vagy fokhagymásan, mert az is van. Aztán megint előadások jönnek, majd ebéd. Bármely asztalhoz leülhetünk mindenhol szeretettel fogadnak bennünket. Együtt vagyunk, összetartozunk. Mondhatnám egy csapat. Aztán a napi munka után este jön baráti találkozó- ahogy mi nevezzük - ami tulajdonképpen egy közös vacsora, csak a kínálat bőségesebb egy szokásos vacsoránál. Aztán vacsora után megbomlik a rend, az asztaloknál ülők cserélődnek, attól függően ki kivel szeretne beszélgetni. A Villányból - mindig ugyanonnan- beszerzett vörös bor, valamint a mátraaljai fehér mellett folyik a beszélgetés mindaddig, amíg valahonnan fel nem csendül a selmeci nóták valamelyike. Elakadnak a beszélgetések, hogy most már együtt énekeljük bányász- és kohász dalainkat. És az éneklők egy kicsit megint Miskolcon érzik magukat, mintha az Alma Mater falai között lennének egy szakestélyen. 10 óra felé a gyengébbek - mint például én is - elballagnak lefeküdni, de nem úgy a kemény mag. Ők most kezdenek belelendülni. És a nótázás folytatódik mindaddig amíg ki nem szorulnak az étteremből az előtérbe, hiszen az éttermet át kell rendezni a másnapi előadásokhoz. De kárpótlásul hatalmas tálcákon hideg sültek érkeznek, amik azért csak elfogynak idővel, pedig nagyon finom és bőséges vacsora után vannak a mulatók. Aztán egyszer csak eljön a lefekvés ideje is. Mindenki elmegy, hogy aludjanak néhány órát. És másnap az előadások kezdetén kicsit álmos szemekkel ugyan de mind ott vagyunk az étteremből átrendezett előadóteremben. És mintha nem is lett volna ez a mulatós éjszaka, nyújtogatjuk a nyakunkat, hogy jobban lássuk az előadók által vetített képeket.

Hát igy telik az idő Balatongyörökön a Bányagépész konferencián. Amely most már a 41. volt. Van egy évünk, hogy kipihenjük magunkat, mert mi sem természetesebb, hogy 2009 szeptember utolsó hetében újra Györökön a helyünk. A 42.-en. :)

2 komment

Címkék: Konferenciák

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr435181643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Samu 2008.10.01. 13:27:11

Már a múltkor akartam írni, amikor föltetted a selmeci képeket, hogy nagyon elcsodálkoztam, mert olyan sok lány is volt a képeken. Érdekes, hogy ennyi lány választja ezeket a szakokat az egyetemen. Nem is gondoltam volna!

Ismeretlen_26298 2008.10.03. 20:01:34

Bocsánat kicsit le vagyok maradva. Szóval tényleg sok a lány, szerintem több mint fiú, csak tudod ma már ilyen szakok is vannak, hogy környezetmérnök, geográfus, anyagmérnök, aztán még régről maradt szakok, geológus, geofizikus, hidrogeológus, olajos, gázos stb. Itt mindig is voltak lányok. Bányászati szakos nagyon kevés van már. Ma már nem férnének el a 7 kollégiumból az egyikben. :) Régen ez volt az arány. 6 fiú kollégium a lányok meg az E/1-ben.
süti beállítások módosítása