HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Mérleg és egyebek

2008.11.09. 11:36 Morgó Medve

Van egy jó hírem. Most már semmi akadálya, hogy végre tényleg elkezdjem az "Egyszer hopp, másszor kopp" elnevezésű fogyókúrámat. Sikerült ugyanis vennem - szerintem elég olcsón - egy igen szép és - úgy nézem - pontos kis mérleget. Túl sok tipp nem jött itt a Morgón akciós mérlegek ügyében, egyedül egyik barátom küldött egy sms-t, hogy a Metróban van 3588 forintért. Már majdnem beindultam amikor kezembe akadt egy másik reklámújság és látom, hogy a Rossmann-nál egy ezressel kevesebbért is hozzá lehet jutni. Nem is hezitáltam sokáig, csütörtökön úgyis a városban volt dolgom, meg is vettem. Itthon kibontottam és láttam, hogy nagyon szép kis mérleg. Gyorsan ki is próbáltam néhány dologgal aminek ismertem a súlyát. Elmondhatom, hogy még pontosan is mér, egyébként grammnyi felbontással 5 kilóig. Nagyon örülök neki mert ezzel azért másabb méricskélni mint ez én ezer éves levél mérlegemmel amit még akkor vettem amikor Kenyérmezőn középiskolába jártam. Akkoriban ugyanis sokat leveleztem külországokba, Angliába, Olaszországba, Japánba, mindkét Németországba. Na és természetesen a Szovjetunióba. Gyakran küldözgettem levelező társaimnak ezt-azt, nem ártott tudnom rakhatok-e még a borítékba valamit vagy majd legközelebb. Aztán őrizgettem idáig a sufnikban, mígnem szükségem lett rá és kibányásztam.

Úgy gondolom ezen fogom méregetni mennyi minden megy le a torkomon. Mindezt természetesen azért, hogy ne lépjek túl egy adott kalória mennyiséget. Sajnos szegény levél mérlegem igencsak megkopott az évtizedek során, meg kissé nehézkes a használata is, ezért döntettem úgy, hogy beszerzek egy rendesebb mérleget. Hát ezzel tényleg kényelmes dolog méricskélni. Csak ráteszek egy szalvétát arra meg rádobom az ennivalót és kész. Ott áll a konyha asztalon majd, hogy kéznél legyen. Íme, itt metekinthető mindkettő. Igaz, az új csak a dobozán, de szerintem jól látható.

Hát ők azok. A régi és az új mérlegem. Szerintem nagyon megérte mert legutóbb mikor beindultam venni 7500 Ft alatt nem volt sehol, de volt 12000 forintért is. Már ma van harmadik napja, hogy méricskélek, egész jól megvagyok. Lassan kezdem megtanulni mi mennnyi súlyú és mennyi kalória.

Pénteken például együtt ebédeltünk Morzsival Mályiban. Volt 3 szál lecsó kolbászom, egyet szántam neki, kettőt magamnak, de szegénykém igen éhes volt még azután is, hogy megette a részét, hát nekiadtam még egy szálat a magaméból. Így aztán nekem elég kopp-ra sikeredett ez az ebéd. De nem is baj, van miből elvennem.:)

Egyébként most fordult elő másodszor, hogy a kicsi is eljött vele, de nagyon félénk még, nem mert a közelembe jönni, vissza is ment hamarosan. Nagyon szép kiskutya, olyan mint a "nyaksálas" a tavaly születettek közül. Úgy látom a gazdi megtartotta, hogy Morzsi ne unatkozzon egyedül. Így talán a jövő nyáron összebarátkozunk majd. Morzsi szépen behúzódott a kerítés alá, nem is tudtam megállni, hogy ne fényképezzem le:

Szegénnyel nem tudtam foglalkozni mikor kiértem mert egy mesteremberrel voltam, egy vízvezeték szerelővel, de aztán mikor ketten maradtunk eljött a mi időnk. Először jóllaktunk - bár ez inkább Morzsira volt igaz - majd sokáig simogattam, ő meg nyalogatta a kezem. Igazán meghitt percek voltak, tényleg imádom ezt az aranyos jószágot. Aranyos szép kutyus. Múltkor mikor mentem az autóval, éppen szemben futott velem, nem tudom merre járhatott. Az autót megismerte, megálltunk mind a ketten, jobb híján megugatott, de aztán mikor a telekhez értem már ott is volt. Hát mi már csak így vagyunk, nyáron gyakrabban lehetünk együtt, télen ritkábban de már kitartunk egymás mellett. Soha nem megyek üres kézzel, most sem mentem mert tudom, hogy jön és nem tehetem meg vele, hogy egy buksi simogatással letudom a találkozást. De hát ezt ős is tudja és így van rendjén. Most néhány napig megint nem lát, szerintem már tudja, hogy el fogok jönni újra, és aztán ahogy egyre inkább itt lesz a tél a mi találkozásaink is ritkulnak majd. De egyszer megint eljön a tavasz és a nyár, a mi időnk. Talán megérjük.:)

7 komment

Címkék: Fogyókúra Morzsiék

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr255181666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_89040 2008.11.11. 12:24:36

Tündéri a kutyus,az utolsó bekezdésről a Kis herceg jutott eszembe...:-) A fogyókúráról meg,hát,ebédre azért jó lenne rendesen enni,a koplalás nem segít,csak a jojóeffektust hozza.Vacsorára kellene kevesebb szénhidrát,meg cukor(nem tudom,hogy mit eszik a cikk írója esténként).Szóval,legyszerűsítve:esténként is lehet kolbász,de kenyér nélkül,vagy ha már mindenképpen kenyér,akkor pirítós vagy szikkadtabb zsömle.Így könnyebben fog menni.Szerintem.

bikfic 2008.11.11. 23:48:46

Á, szóval a mérleg, csak az hiányzott a fogyózáshoz. ;)

vajgerpeti 2008.11.12. 16:09:53

Öreg Morgómedve! Nem mérleget kell venni, hanem elfelejteni az eddigi finomságokat: lecsókolbász, disznósajt, vörös húsok, fejhús stb. Ez mind mehet Morzsinak :))). Helyette párolt csirkemell zöldségkörettel, tengeri halfélék, fekete kenyér, de minimum tönkölybúzakenyér, napi 6 darab zsemle, semmi édesség, no cukor, diétás sör max. 1 üvegnap, rendszeres testmozgás, fokozatosan felmenni 5 km/nap kerékpárra, szobai járgány esetén lehet fokozni a tempót és a távolságot. Nekem hasonlókkal sikerült 2 év alatt közel 20 kg-t ledolgozni.

Morgomedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2008.11.12. 19:41:33

Itt vagyok végre. Szerda a legnehezebb napom, most jöttem meg, 5-kor kezdődött az órám, nem normális dolog ez valahol de sajnos ez van. Ráadásul tegnap is sokfelé kellett rohangálnom. Közben meg jönnek a sem hopp, sem kopp napok hanem valami a kettő között amire még nem találtam ki megfelelő szót. De azért már látszik valami eredemény. Hát akkor belevágok. Sorrendben válaszolgatok. Kedves Snowqueen, ha Neked Antoine de Saint-Exupéry jutott eszedbe a mi kis intim barátkozásunkról Morzsival az nem rossz ajánlólevél. :) Valóban kedves kis jószág ez a Morzsi, nem lehet nem szeretni.:) A fogyókúráról Te is meg Vajgerpeti is nagyjából ugyanazt mondjátok: kevés szénhidrátot enni. Eddig én is ezekkel a diétákkal próbálkoztam, de a baj az volt, hogy én kenyér nélkül is nagyon sokat tudtam enni. Most kombinálom a kettőt. Kevés szénhidrátot ÉS kevés kalóriát. Tehát ezt a 2000 kalóriát igyekszem kevés cukor és kenyér mellett teljesíteni.Végülis nagyon nem vagyok éhes de azért jóllakott sem. Ma például szafaládét ettem vacsorára kenyér nélkül és egy kevés (maradék) téliszalá,mit leheletnyi kenyéerrel. És egy banánt. Mert már majdnem rám rohadt. Bikfic, most tényleg fontos szerepe van a mérlegnek. Túl sokat nem ehetek mert a súly valahogy visszafog. Mérleg nélkül ettem ami belémfér, így azért a mérhető mennyiség már visszafogja az embert. Mert egyúttal a kalóriát is kiszémolom. Értettem én a kacsintást a mondat végén, és teljes mértékben jogos.:))) De talán most tényleg segít valamit.:) Mondjuk Vajgerpeti tényleg szépen lefogytál, gratulálok.:) 2 év alatt 20 kiló tényleg nem semmi. Jelentem behoztam Mályiból a spéci fazekamat, párolt züldségeket fogok enni köretnek a csirkehúsokhoz.:) Hát itt tartok ma.:) Köszönöm az észrevételeket. Még jöhetnek mert sajnos még nincsen időm a Morgóba írni (még).

bikfic 2008.11.12. 20:13:39

Sok sikert, drukkolok Neked! :)

Klarissz · www.klarissz.blogol.hu 2008.11.12. 20:40:09

Én is ilyen mérleget szeretnék.Írtam is a Jézuskának! Hátha....

Morgomeeve · http://morgomedve.freeblog.hu 2008.11.13. 07:14:06

Köszönöm szépen a drukkolást.:) És a mérleg tényleg nagyon jó. Tudom ajánlani Klarissz, remélem elsőbbségivel küldted.:)
süti beállítások módosítása