HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Hogy mit ki nem találnak?

2011.12.28. 07:56 Morgó Medve

Jó egy hete szakestélyen voltam. Ez még nem nagy újság, hiszen gyakran fordulok meg szakestélyeken. Ami új volt az az, hogy előtte állófogadás is volt. Ami szerencsére csak nevében volt állófogadás, mert egyébként egy asztal mellett üldögéltünk, pogácsát rágcsáltunk és finom borokat kortyolgattunk. És persze beszélgettünk. A szakestélyek világában elő szokott fordulni szakestély előtti állófogadás, de idáig ezt csak nagy - évfolyamszintű - szakestélyek előtt tapasztaltam. Ilyenek a szalagavató és gyűrűavató szakestélyek. Gondolom ez egy gesztus az évfolyamot anyagilag támogató cégek képviselői és az évfolyam oktatói felé, hogy alkalmuk legyen szakestély előtt egy kicsit beszélgetni. Jó dolog ez, ha az emberek kibeszélgetik magukat szakestély előtt. Persze ez nem érinti a szakestély résztvevőinek teljes létszámát, csupán egy részét. Mint ahogy a mi 2 héttel ezelőtti borozgatásunkon is csupán a baráti társaság tagjai vettek részt, cirka 18-20 fő.

A hangulat kiváló volt, a muskotály és félédes vörösbor szintúgy. Aztán a hangulat tetőfokán az átmenetileg Csehországban tanuló fiatalember egy üveget hozott elő valahonnan azzal, hogy nem jött üres kézzel, hozott egy kis kóstolót is cseh földről. Egy kis meglepetés italról volt szó, ezért az üveget alufólia borította. Sok mindent megértem már én hallgatók között, úgy hogy nagyon nem izgatott mit is rejt a fólia. Pedig izgathatott volna mert nem akármiről ittuk mi le a levet. De leittuk szemrebbenés nélkül. Én is. Aztán lekerült a fólia és megláttuk mit rejt az üveg:

 

 

Hát elég rondán néznek ki ezek a férgek ott az üvegben, de különösebb megrökönyödés nélkül vettem tudomásul, hogy mit is ittam. Ráadásul az italnak egész jó íze is volt. Persze tudom, hogy nem a benne lévőktől. Mindenesetre elég bizarr dolog. Láttam én már italban füvet, paprikát, gyümölcsöt. Férgeket nem. Most már azokat is. Sőt le is ittam róluk az italt, nem is haltam bele.  Mindenesetre érdekes ötlet, de aki kitalálta jól ismerhette a piacot. Biztos lehetett benne, hogy a fiatalok meg fogják venni, és jól számított mert a fiatalok ilyenek. Jókedvűek, jó humorúak, vicces kedvűek. És addig jó amíg van kedvük viccelődni.

2 komment

Címkék: Baráti társaságok

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr565182165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_5026 2011.12.28. 19:02:29

Ilyesmi volt a hetvenes években dívott vietnami kígyópálinka is, emlékszel? :) Aki csak megfordult hivatalos úton Vietnamban, mindenki hozott legalább egy üveggel szörnyülködtetés céljából. Magam nem mertem megkóstolni, de a többieknek ízlett.

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2011.12.29. 14:58:33

Igen, én is emlékszem rá.:) Mondjuk arról nem ittam volna le, igaz, erről sem ha látom, hogy mi van az üvegben.:) Mikor gyerekkoromban üdültem a Balatonnál ott voltak olyan siklók üvegekben valami folyadékban. De sokat megnézegettem őket. Azt hittem kígyók.:) Harmadikos voltam.
süti beállítások módosítása