HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Televíziós bosszúságok

2012.02.12. 18:35 Morgó Medve

Én úgy gondolom, hogy azért van a televíziónak előre kiadott programja, hogy ahhoz tartsa magát. Tehát vagy felelősebben kell megtervezni az eljövendő 2 hét műsorait vagy ha már egyszer összeállítottunk valamit következetesen tartsuk is magunkat ehhez. Itt van ez a jobb sorsra érdemes sorozat a "Tizenkét hónap az erdőn". Nem elég, hogy ledaráljak az egészet másfél hónap alatt, de még azt sem úgy csinálják, hogy meg lehessen nézni.

Nemrégiben már morgolódtam azon, hogy mennyivel jobb lenne úgy bemutatni, hogy minden hónapban egyet, az éppen aktuálisat. Tehát januárban a januári részt, februárban a februárit és így tovább. Nem, ezt így túl macerásnak találhatták, így aztán elkezdődtek a vetítések, hetente két rész. Szombaton és vasárnap. A múlt hétvégén azonban felborult a rend. Én már nem is emlékszem pontosan mi volt fontosabb, talán valami vízilabda bajnokság. Tény hogy mindkét nap elmaradtak a sorozat folytatásai. Tudom, hogy egy vízilabda bajnokság fontos dolog, de gondolom ennek várható időpontja viszont elég régen ismert lehetett már. Aztán eltelt egy hét, tegnap aztán már tényleg nem volt semmi akadálya az előre megadott időpontban vetíteni az aktuális folytatást. Mégsem úgy történt ahogy a műsorújságban meg volt adva. 16.15-re jelezték a kezdést, ekkor be is kapcsoltam a TV-t de már egy történelmi műsor ment amelynek kezdési időpontja 16.40-re volt feltüntetve. Kész, ugrott a szombati rész, a július.

Ma már jobban résen voltam. Megnéztem a http://www.port.hu -n is a kezdési időpontot, hogy le ne maradjak. A műsorújság egyébként 15.20-at adott meg kezdési időpontnak, az internetes műsorújság a Port 15.15-öt, ezzel szemben mikor 15.08-kor bekapcsoltam már javában ment az augusztusi rész. Gyorsan elindítottam a videót és kemény 10 percet fel is tudtam venni. Kiszámoltam, hogy 14.55-kor kezdhették. Hát így nehéz televíziózni az már igaz. Felvételeket készíteni még nehezebb. Itt kérem tojnak a néző fejére.

És meg is érdemli, mi a fenének néz még mindig televíziót? Hát biztos, hogy nem azért, hogy megint megnézzen egy "klasszikus kabarékból" való szilveszteri válogatást "Retró kabaré" címmel, nagyjából 1-2 hónappal azután, hogy már egyszer végignézte. Jó ez a válogatás, minden darabja klasszikus, csak éppen havonta kicsit unalmas. Ne mondja már nekem senki, hogy nem volt ebben az országban elég olyan szilveszteri műsor amely ne kínálná kabaréjelenetek garmadáját. Csak ahhoz egy kicsit több időt kellene az archívumokban tölteni, több energiát fordítani a válogatásra.

Egyébként nem csak az írásom elején említett sorozat maradt el a vízilabda bajnokság miatt. Azon  a héten elmaradt a Bagi-Nacsa humorista páros által jegyzett egy órás műsor is a "Szálka". Tudom, hosszabb neve van, de most hadd maradjunk emellett. Így aztán borult az az idő is amikor ismételték volna. Helyette egy jó film lett bedobva, amit viszont szívesen megnéztem volna ha tudom, hogy vetítik. Na mindegy, majd veszünk annyi televíziót amennyi csatornát szeretnénk nézni és majd folyamatosan mennek mint a nagyáruházak műszaki osztályain. Persze ez hülyeség, bele is bolondulnánk. Marad a remény a meggondoltabb műsorszerkesztésre.

6 komment

Címkék: TV

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr335182187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_14594 2012.02.12. 20:20:48

Ezért nem nézek én műsorújságot és nem tervezek semmilyen műsort előre. Ha épp van időm és kedvem tévét nézni, körülnézek, van-e valami érdekes. Ha van, megnézem vagy felveszem, ha nincs, kikapcsolom. Nem érdemes ilyenekért bosszankodni.

vajgerpeti 2012.02.13. 13:59:40

A műsorújságok is pont olyanok mint a vasúti menetrend: nem azért van, hogy a vonatok a menetrend szerint közlekedjenek, hanem hogy tudjuk mennyit késnek. Minden műsorújságban apró betűkkel van leírva: a műsorváltoztatás jogát fenntartjuk.Én mielőtt elszánom magam hogy valamelyik műsort kinézzek magamnak, az adott csatorna teletext oldalán próbálom megnézni a kezdési időpontot. De van amikor azzal is melléfogok, mert főleg a kereskedelmi csatornákon, ahol a reklám a mindenható, csúszik a műsor, vagy levágják az utolsó két percet. De volt mintegy 3 hete, hogy az egyik ilyen csatornán nem perceket csúszott az adás, hanem pontosan 1 napot. Érdekes módon azonban a természettudományos csatornák adásai mindig pontosan kezdődnek, ráadásul ezeken még teletext sincs. Nem írom le ezeknek a csatornáknak a neveit, nehogy reklámnak higgye valaki, de kapásból 8 ilyen van amit nézni szoktam.

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2012.02.14. 11:38:22

Hát kedves Gigi az életedben azért nem túl jelentős helyet foglalhat el a televízió az biztos. :) Nekem azért kicsit fontosabb miket lehet látni, igaz több bosszúsággal is jár. vajgerpeti, nekem tulajdonképpen nem a jogszerűséggel van bajom, mert így jogszerű a dolog, hanem aggályaim inkább morális jellegűek. Tehát, hogy több odafigyelés járna a nézőknek, ha egyszer kiadtunk egy műsort, akkor igyekezzünk ahhoz tartani magunkat. Azért egy vízilabda bajnokság ideje jóval az adások előtt ismeretes. Igazad van, ettől lazább műsorfegyelem a kereskedelmi televízióknál van. Szerencsére az már tényleg nem fér bele az időmbe.

Ismeretlen_14594 2012.02.14. 12:30:48

Tényleg nem :-).

RolloJuve 2012.02.15. 11:13:46

Én rengeteget nézek tévét. Pontosabban tévén filmet, sorozatokat. Akkor megy minden, amikor nézni akarom. Rásandítottam, ez a Tizenkét hónap az erdőn is. Ha archiválok valamit, azt DVD-re teszem, nem videokazettára, jóval olcsóbb. Minek bosszankodjak az ilyen szakértő tévéseken?

Ismeretlen_26298 2012.02.15. 17:50:41

Én szeretem a videó kazettás megoldást, szerintem rugalmasabb mint a DVD. Na de erről ne nyissunk vitát. :) Sajnos a műsorszerkesztési trehányságok ellen nem tud védekezni az ember. Egyelőre még ragaszkodom a televízióhoz. De ha így megy tovább már nem sokáig.
süti beállítások módosítása