HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Rövidnadrágos vasutasok

2013.06.21. 16:02 Morgó Medve

Rövidnadrág ügyben én is leteszem a voksomat. De kezdjük az elején. Látom a televízióban, hogy három meglett férfiember szoknyában tart valahová, miközben a média egyes képviselői filmezik őket. Vasutasok ők, akik így tiltakoznak az ellen, hogy nagy melegben is hosszú nadrágban kelljen járniuk. Bezzeg a nők, ők járhatnak szoknyában is. Innen a tiltakozásnak ez a módja.

Szerintem tényleg kutya meleg van, tényleg szellősebb a rövidnadrág, de szerintem vannak helyek és alkalmak amikor tűrni kell. Mégpedig hosszúnadrágban. A rövidnadrág szerintem egy szabadidős ruhadarab. Jó nyaralás alatt lemenni benne a strandra, beállni a szupermarket pénztár sorába, leugrani akárhová és így tovább. De szerintem munkahelyre nem való. Illetve nem minden munkahelyre való. Ott ahol az ember hosszú ideig sok ember között tartózkodik, oda tényleg nem való. Főleg nem egy szolgáltatást végző munkahelyen, mint amilyen a vasút is. Szerintem egy kalauz is emberek között tölti munkaidejének nagy részét,  oda sem való a rövidnadrág. Tudom, nagyon meleg tud lenni egy vagonban ha nincs légkondicionálás. De akkor is azt mondom tűrni kell. Nem elegáns. Más a helyzet a buszvezetőkkel.  Úgy hallom náluk a bermudanadrág meg van engedve. Szerintem ez teljesen rendben van, ők a maguk zárt fülkéjükben ülnek, nem kerülnek közelebbi kontaktusba senkivel. Felszállás közben nem azt nézi az ember, hogy miben ül a volánnál a vezető. Tudom megosztom az olvasókat de én egy kicsit konzervatív vagyok ebben a kérdésben.

A tiltakozás módja kissé szokatlan de elmegy.  A céljukat elérték, vissza lehet adni a szoknyákat jogos tulajdonosaiknak, előkerülhetnek ismét a hosszúnadrágok. A főnökség meg borítson fátylat az ügyre, ilyen is volt alapon. Senkinek nem lett baja belőle, még presztízsveszteség sem érte a céget. A magyar embernek van humorérzéke.

Én viszont este szakestélyre megyek, én is félek a sötét öltönytől, de vannak esetek mikor tűrni kell. Ez is olyan.

 

2 komment

Címkék: Egyebek

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr805372332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vajgerpeti 2013.06.24. 14:09:56

végre sikerült belépni, bár már egyszer vagy egy hónapja is volt sikerélményem, de nem tudom hogyan csináltam.
40 éve voltam egy harkovi csoporttal a Balatonfüreden és ők soha nem mentek fürdőgatyában az étterembe. Egy kicsit csodabogárnak nézték őket.
Azóta én is voltam már most a 2000-s években olyan 4*-s superior szállodában, ahol az étterem ajtaján ki volt írva, hogy fürdőköpenyben nem lehet belépni, még akkor sem ha utána irány a medence, vagy a napozóterasz.
Ezzell a hosszúnadrággal az a baj, hogy műszálas anyagból készült, és nem szellőzik, viszont irgalmatlanul rátapad az ember testére, főleg ha sokat is ül benne, az kész gőzfürdő. A svédeknél az volt a baj oka, hogy ott eddig soha nem volt kánikula, és nem hiányolták a légkondit. A napokban olvastam, hogy Alaszkában is volt amikor +35 fokot mértek. Ez őket is kiütötte.
A mi képviselőink izzadhatnak a parlamentben amikor mindenki talpig sötét öltönyben ül.
Bár a házban hűtött levegő kering és régebben is keringett a szellőző csatornán keresztül olyan módon hogy hatalmas jégkockákat helyeztek el a légcsatornába. Erre most derül fény amikor felbontották a mélygarázs építéséhez a Kossuth teret:))
Japánban olyan engedményt tettek, hogy nem kell nyakkendőt viselni, ha nagy meleg van. Egyes hazai intézményekben létezik olyan öltözködési előírás ami megszabja főleg hölgyeknél, hogy milyen lehet a szoknya rövidsége, a dekoltázs mérete, kötelező a harisnya, férfiaknál kötelező a zakó, nyakkendő stb, stb.

Morgó Medve 2013.06.24. 21:17:17

Örülök, hogy sikerült belépned. :) Remélem nem vagy feladós típus és máskor is megpróbálod. Tényleg ott van az eb elhantolva, hogy melyik országban vagyunk. És hogy hány * van kiírva a cégtáblára. Én egyébként ritkán felveszem mostanában amikor úgy gondolom nem fogok ismerőssel találkozni. Mondjuk a lakás meg Mályi között. Aztán kiszállok a kocsiból és 2 házzal arrább két volt hallgatóm köszön rám. :) Nem lehet itt elbújni. :)
süti beállítások módosítása