HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Szakállnyírás

2013.06.29. 08:28 Morgó Medve

Én általában két hajnyírás között beiktatok egy szimpla szakállnyírást. Előbbit fodrásznő végzi, utóbbit én. Ennek alapvetően lustaságra visszavezethető okai vannak, de azért az az 500 forint is számít amit megspórolok vele. Nem mindig volt ez így, csak néhány éve, mióta ajándékba kaptam egy ilyen házi haj- és szakállnyírót. Hajnyírásra nem használom mert el sem tudok képzelni, hogy kellene vele hajat nyírni, de szakállnyírásra  igen. Persze arra vigyázni kell, hogy a távtartó keret ne essen le mint nemrégiben, mert akkor a szakállnak is annyi. Talán érdemes feleleveníteni a történetet, ehhez ide kell kattintani. Itt legalább látható lesz a kis készülék is amiről szó van.

Nem volt még túl nagy ez a szakáll, de most olyan napokat élek amikor többet vagyok emberek között, érdemesnek ítéltem emberibb formát ölteni. Először a jobb felemnek álltam neki és már majdnem végeztem vele, amikor eszembe jutott, hogy mi lenne ha hirtelen leállna ez a kütyü és nem nyírna tovább? Itt állnék fél szakállal, ami azért elég komikus dolog. Egyébként erre megvan a jelentős esély, ugyanis hiába, hogy világmárkáról van szó ez bizony már bütykölve van.

Az történt ugyanis, hogy ott ahol a villanyvezeték kezd eltűnni a készülékbe egyszerűen eltört a vezeték. Olyan kilencven fokban, csak a szigetelés tartotta. Azért írom ilyen körülményesen mert a konstruktőrök odaterveztek, a gyártók pedig felhelyeztek egy pár centiméter hosszú védő részt is, hogy ne törhessen meg a vezeték akkor amikor belép a készülék házába. Ez kiváló ötletnek látszik, a baj csupán az, hogy most nem a háznál tört meg, hanem ott ahol belépett ebbe a védő részbe. Persze ez falhasználói szempontól tökmindegy.

Egy darabig nézegettem, aztán úgy döntöttem, hogy megjavítom. A szétszedés viszont elég nehézkesnek tűnt, nem is mertem belevágni, inkább összeforrasztottam a vezetékvégeket és leszigeteltem. Az összeforrasztásra nyugodtan mondhatjuk, hogy csak a szentlélek tartja, mert nem tudtam elég hosszon megtisztítani a készülékben lévő véget. Tehát most az a helyzet, hogy működik ugyan, de azért fennáll a veszély hogy leáll pont akkor amikor mondjuk a fél arcommal végeztem. Idáig jutottam el gondolatban amikor úgy döntöttem, hogy szimmetrikusan folytatom a dolgot. Tehát hagytam a bajuszt és a szakáll középső részét és átvonultam a bal oldalamra. Itt is leszedtem, ezután következett a középső traktus, de úgy - mint ahogy Kabos Gyula mondta a híres filmben -, hogy innen is kicsit, meg onnan is egy kicsit. Aztán mikor már nem fenyegetett a veszély, hogy félig megnyírt szakállal kell gyorsan egy fodrászt találnom elvégeztem az utolsó símításokat is.

A veszély persze fennáll a későbbiekben is, mondjuk nyírhatom én a szakállamat olyankor is, amikor már nincsen nyitva fodrászat, ekkor tényleg gáz van. És tételezzük fel, hogy éppen szakestélyre készülök ahol én vagyok az akitől a "Vidám pohár" elnevezésű vidám felszólalást is várják, így aztán el nem menetelről szó sem lehet. Akkor viszont minden meg van oldva, ki sem kell nyitni a számat mégis garantált a vidámság és a  jókedv ha meglátnak. Ha meg még el is mesélem az egész történetet semmi nem ment meg a sikertől. Lehet, hogy legközelebb, mikor kész vagyok az egyik felemmel, magam húzom meg egy kicsit a vezetéket a forrasztásnál?

2 komment

Címkék: Egyebek

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr285383039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vajgerpeti 2013.06.30. 20:33:42

Ezeket a vékony sodrott tyúkbeleket gyakorlatilag nem lehet házi körülmények között tisztességesen forrasztani, akármilyen márkáról van szó. Egyszerűbb ha beruházol egy akkumulátoros készülékre, amit ha a végét járja a töltés, még hálózati üzemben be tudod fejezni a szépítkezést. Én már évek óta akkus villanyborotvát használok és nagyon bevált. Igaz nem volt olcsó 20000 forint. Tavaly karácsonyra egy közeli ismerősnek vettünk akkus haj és szakállnyírót, és nagyon jól működik.

Morgó Medve 2013.07.01. 20:23:07

Köszönöm a hozzászólásodat.
Hát nekem kissé húzós ez a 20.000 forint. Valószínűleg egy olcsóbb megoldást fogok választani, veszek egy készüléket tartaléknak. Illetve ez a javított készülék lesz a tartalék. 5-6 ezer forintból megúszom.
Egyébként szombaton volt a kezemben egy ilyen akkumulátoros készülék, az egyik cimbora szakállát kellett lenyírni, mert elveszített egy fogadást. :)
Tényleg jó volt vele dolgozni.
süti beállítások módosítása