HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Lőrinc és egyebek

2015.09.17. 16:04 Morgó Medve

Lőrinc napján lehetett olvasni a helyi hírek között, hogy a lőrinces dinnye és körte már nem az igazi, tehát dinnyét és körtét most már ne együnk. A dinnye rendben van, de vajon ezt a körtét honnan vették? Vagy lehet, hogy én vagyok lemaradva? Létezik olyan, hogy 66 éves koromig csak azt hallottam, hogy Lőrinc nap után már nem jó dinnyét enni mert Lőrinc "belepisilt" a dinnyébe és a körtét soha? Mert ez tényleg így van. A körtét soha nem emlegette senki. Mint ahogy elég sok körtét meg szoktam enni a nevezetes dátum után is és még soha nem éreztem, hogy nem lett volna ízletes. Nem lehet, hogy itt valami tévedés van?

Abban viszont amit ma olvastam biztos, hogy az van. A mai helyi lapban van egy riport egy fiatal zongoraművésznővel, aki emellett tanár is, pszichológus is, sőt korrepetitor is, és tőle idézi a lap, hogy "Három éve elindítottam a doktori iskolát, ez folyamatban van". Nyilván elírás lehet, ugyanis doktori iskolákat egyetemek szoktak indítani, illetve inkább egyetemi karok, többnyire karonként egyet, mert nagyon szigorú követelmények vannak ezekkel a doktori iskolákkal szemben. A doktori iskolák élén általában akadémikusok vagy akadémiai doktorok állnak. Nyilván itt arról van szó, hogy az ifjú hölgy a doktori képzésben vesz részt már 3 éve és ez még most is tart. Amelynek sikeres elvégzéséhez egyébként sok sikert kívánok.

A harmadik dolog amiért írni kezdtem az, hogy tegnap hallottam a televízióban, hogy a migránsok dörömbölnek a kerítésen. Hát ezen a drótkerítésen ez nehezen menne. Az ajtón viszont lehet, ami a vasúti síneket zárja le a két ország között. És ha már itt tartunk azon a péntek délutánon hallottam amikor a migránsok elindultak a Keletitől gyalog Ausztriába, hogy sétálnak. Hát ezt azért nem nevezném sétának. Mint ahogy azokat a botokat sem sétapálcának amelyekkel idősebb emberek segítik mozgásukat. Pedig ilyenre is van példa, nem is egy. Ezt még nagyjából meg is értem, mert régen volt a görbebot, ami felül tényleg görbe volt. Most viszont ezt a kereszt kiképzésű fejrészes botot én sem tudom hogy nevezni. Esetleg tud valaki segíteni?  

Szívesen ajánlanék valami filmet is, de hát sajnos nincsen. Éjszaka megnéztem a "Hullámvasút" című amerikai filmet, jelezték, hogy Henry Fonda is játszik benne, no mondom akkor megnézzük. Én már akkor úgy is fel szoktam lenni, ha meg nem majd felébredek a beprogramozott videó bekapcsolására. Így is lett. Hát a film jó közepes volt, Fondának viszont nem nagy szerep jutott. Két jelentben szerepelt egyenként 2-3 mondattal. Kicsit több volt mint a vacsora tálalva van. Viszont gondolom kapott annyit érte mint egy kevésbé befutott színész egy teljes filmért. Vagy kettőért.

Elköszönök, kiülök még olvasni egy kicsit az erkélyre. Vénasszonyok nyara van, régen ilyenkor elmentünk almát szedni a Nyírségbe. No egyszer majd mesélek erről is.

Utóirat: Most láttam egy képet az újságban amin tényleg egy olyan kerítésszakasz látható - gondolom Röszkén - amin valóban  lehet dörömbölni. Tehát az erre a kérdésre vonatkozó megjegyzésemet visszaszívtam, sőt, ezer bocs meg egy anyamedve, ahogy gyerekkorunkban mondtuk.

Szólj hozzá!

Címkék: Egyebek

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr247795576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása