HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Sálak, sapkák és pulóverek szokatlan helyzetekben

2015.11.12. 10:57 Morgó Medve

Érdekes divat terjed mostanában. Én leginkább a televízióban látom. Ez pedig nem más, mint hogy a férfi vendégek, riportalanyok és például a zsűri tagok előszeretettel hagyják magukon a sáljaikat, sapkáikat. Megmondom őszintén én úgy tudtam, hogy férfiak esetében ezeknek a dolgoknak a kabáttal együtt a ruhatárban vagy a fogason a helyük. Más a helyzet a hölgyekkel. Ők bármit magukon hagyhatnak ha úgy gondolják. Mi azt szeretjük ha szépek és csinosak, ehhez bármit igénybe vehetnek. Igaz, ők is elvárnák ezt tőlünk, de ez nekünk valahogy nem mindig jön össze, mi egy kicsit másfajták vagyunk.

Mint írtam szerintem más a helyzet a férfiakkal. Az ő esetükben én ezeket a ruhadarabokat ebben a funkcióban valahogy nem tudom elfogadni. Én fiatalabb koromban elolvastam néhány illemtan könyvet, ezekben mindben az szerepelt, hogy ha egy férfi belép valahová leveszi a sapkáját, kalapját. Úgy tűnik ez már nem szokás.

A sálakról nem olvastam ezt, vagy legalábbis nem emlékszem, de úgy gondolom egy lámpákkal bőven bevilágított (és fűtött) stúdióban ez is furcsán hat. Tudom, hogy egyesekhez ez már teljesen hozzánőtt, de akkor is, nekem furcsa. Az ing alá vett selyem sál más, ez szerintem erre van kitalálva, hiszen egy selyemsál nem igazán véd egy nagykabáttal együtt a hidegtől. Oda melegebb sál kell. Nekem ez sem tetszik ha látom, de ez már az én dolgom attól még másoknak tetszhet.

Ez a vállra vetett pulóver is olyan mint a sál. Én ugyan soha nem szerettem így viselni mert mindig lecsúsztak a pulóver ujjai a vállamról, de ha valaki szereti, csak hordja, végül is praktikus dolog. Például ha nyáron elindulunk késő délután ingben, de tudjuk, hogy estefelé hűvös lesz vihetjük a pulóverünket ily módon is. Praktikus mert szabadon hagyja a kezünket, nem kell szatyrot, táskát vinnünk magunkkal. Tehát teljesen rendben van a dolog egy ilyen helyzetben. De egy TV stúdióban, egy beszélgetős műsorban szerintem megmosolyogni való. Azt sugallja mintha viselője attól tartana, hogy hirtelen hűvösebb lesz és milyen jó, hogy ott van vele. Ebben a kategóriában a csúcs tagnap volt. Egy tudós ember előadást tartott egy hatalmas előadóban és neki is mindvégig a vállán volt ez a pulóver. Ami természetesen időnként le akart csúszni, tehát az előadáson kívül erre is oda kellett figyelnie. Aztán a kérdések idejére nem lehet tudni miért, már levette, csak ingben válaszolt a kérdezőknek. Egyébként szerintem így sokkal jobban nézett ki mint a nyakában lógó pulóverével.

Hát vannak érdekes dolgok. Ha még tanítanék ezt a selyem sálas dolgot kipróbálnám. Bemennék előadásra, megfigyelném a reakciókat, főleg a lányokét, aztán olyan 10 perc után levenném és bizonyára nevetnénk egy jót, az elfojtott mosolyok után. Mondjuk érdekes lett volna így "kiöltözve" eljutni az előadóig, biztos sokan megcsodáltak volna. Sajnos erről már lekéstem, pedig jó lett volna. Vidáman indult volna az óra.

Szólj hozzá!

Címkék: Egyebek

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr128072850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása