HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

A madarak Mályiban

2017.07.30. 21:57 Morgó Medve

Jó idő van, sőt egyre jobb, így aztán igyekszem minél több időt Mályiban tölteni. Ahol egyébként nincs olyan nagy élet mint szokott. Emlékszem máskor hétvégén mindenhonnan zajok hallatszottak, a környező telkeken zajlott az élet, most meg elég nagy a csendesség. Az utcán is elég sokan jártak, szemmel látható volt, hogy vagy a tóra mennek vagy onnan jönnek. Most meg alig látni valakit.

Én sem nagyon mászkálok, igaz máskor sem szoktam. 40 C fok alatt nem megyek le a tóra, ha mégis, igyekszem minél hamarabb elmerülni a habokban, aztán úszkálok meg nézelődöm. Idén még nem voltam, szerintem nem is leszek. Leginkább olvasgatok a udvaron.

Idén először figyeltem meg a madarak új nemzedékét. Nyilván ők tavasszal kelhettek ki, mostanra lettek olyanok, hogy már önállóan röpködnek, keresnek eleséget. Azért érdekes hogy fedezik fel a világot. Az idősebbek, a szülők, ők már nem félnek tőlem ha a teraszon vagy az udvaron olvasok. Óvatosak, de azért látszik, hogy nagyon nem félnek tőlem, megszoktak. Viszonylag közel is felszedegetik amit a fűben találnak. 

Az új nemzedék viszont még nem szokott meg. A minap is ültem a teraszon, egyszer csak egy berepült egész közel hozzám, amikor meglátott megijedt, hirtelen a ruhaszárító kötélen landolt, ami szintén elég közel volt hozzám. Mint ami hirtelen megkapaszkodik valamiben ijedtében. Erre ö is rájött, el is repült gyorsan. Az idősebbek általában előre eldöntik hová szállnak le, ezek a növendék madarak nekirepülnek úgy általában az ismeretlennek, aztán ha valami olyasmit találnak amitől megijednek cikázva ide-oda röpködve menekülnek. Igen szeretnek a bokrokba is beröpülni, ott keresgélni. Én nem tudom milyen madarak ezek, olyan barnák. De aranyosak. Néha vannak hasonló méretű feketék is, gondolom azok lehetnek a feketerigók. 

A múltkor írtam a harkályról, itt is kirepültek a kicsik a nem is tudom honnan. Szegények kopácsolnak a kiszáradt fenyő törzsén. Mivel ez elég vékony, valószínűleg ennivalót keresnek. Hát nem könnyű élet a harkályélet, állandóan az agyrázkódást kockáztatva. Holnapután augusztus, gyakorlatilag még 2 hét a nyár. Kár, hamar elment.

Szólj hozzá!

Címkék: Mályi

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr3012702399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása