HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Gondolatok

2006.03.17. 20:23 Morgó Medve

Kicsit csinosabb lett a Morgomedve.
Az az irritáló rózsaszínes-lilás árnyalat a múlté. Többen szóvá tették egyébként, de nekem sem tetszett csak nem tudtam hogy megváltoztatni. Remélem egyszer lesz időm megtanulni a beállításokat is, egyelőre A-t, egyik barátomat kértem meg igazítgassa ki időnkent. És ő meg is tette, köszönet érte.

És akkor néhány apróbb morgolódás. :)

A tegnap esti filmnél van egy kis zavar.
A Telehold nevű műsorujságban a cim Téli álom, a www.port.hu-ról átvett tartalom ismertetés viszont Ébredések-et ír.
Ez itt bizony ellentmondás. Hálistennek a műsorujságban benne van az eredeti szerb cim is: Sam zimske Noci ami szerintem téli álmot  jelent.
És egy morgás is. Megy a főcím, dermedten nézi az ember, még a drámai események hatása alatt áll, erre oldalról már nyomják is be a következő műsor szalagcímét. Ormótlan dolog. Bár tapintatosabb mint a kereskedelmi tv-k szokása: nincs főcím, vagy 3 főszereplő nevét fellökik a képernyőre és már harsog is a zene. Csak semmi gondolkozás, semmi elmélkedés, nehogy már sokáig a film hatása alá kerüljünk.

Tegnap hallotam először, remélem utoljára. K. P. kancellária miniszter mondja: "megrizikóztuk" vagy "nem rizikóztuk meg", nem emlékszem pontosan. Egyformán csúnya mindkettő. Vajon miért nem jó neki a "megkockáztattuk" vagy "nem kockáztattuk meg"?
Könyörgöm óvjuk már a nyelvünket!

Hallom a világon elsőnek elkezdük a madárinfluenza elleni  szérum gyártását.
Hát énnekem gyanús ez a dolog. Elsőnek? Egyedül mi? Akkor mi vagy nagyon gazdagok vagyunk vagy nagyon okosak. Vagy mindkettő.


Szólj hozzá!

Címkék: Morgás

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr305181073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása