HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Sportnap (előzetes)

2006.09.20. 04:23 Morgó Medve

Mint tudjuk, a mosonők korán halnak, a korosodóbb férfiak meg korán ébrednek. Mivel én nem a mosónők kategóriájába tartozom viszont sajnálatos módon a másikba igen, így korán ébredtem ma is. In konkretó, ahogy egykori főnököm mindig szokta volt mondani 4 után pár perccel. Egyébként gőzöm nincs, hogy ez az "in konkretó" honnan származik, milyen nyelven van meg hogy egyáltalán így kell-e leírni de valljuk be, olyan jól hangzik. :)

Na szóval summa summárum ma korán ébredtem, nyilván a Sportnap okozta izgalalom miatt. Merthát ma Sportnap van az egyetemen, a tanítás átmenetileg szünetel.

Érdekes, bennem ez a Sportnap mindig gulyásfőzésben, az azt követő eszegetésben és sörözésben rögzült, pedig valahol a háttérben mint az egyetemi újságból később mindig megtudom sport megmozdulásokra (futás, labdajátékok stb.) is sor szokott kerülni. Tehát a mai napon egy Sportnap van az egyetemen, amikoris hallgatói csapatok versenyeznek az első helyért. Része ennek egy gulyásfőző verseny is. A hallgatók tanárokat és dolgozókat is meghívnak csapatukba, én mindig el is szoktam jönni.

Ennek is köszönhető, hogy most már hajnalok hajnalán írogatom össze mi minden is kell ahhoz, hogy egy igazán kiváló gulyásból nyújthassunk át némi kóstolót a déltájban körbejáró szigorú zsűri tagjainak. Gondolom a kedves olvasó kitalálta, hogy nem a zsákbanfutásban fogok jeleskedni. :) Nem, nem, azok az idők még nem jöttek el. Bár kétségtelen némi átalakulások tapasztalhatók gondolkodásomban. Tegnap mikor a Metróban megvettem a 2 kiló vaddisznó apróhúst a szabadon választott főznivalónkhoz, mert ha már úgyis ki kell egészíteneünk azt a 2 kiló húst amit kaptunk akkor már miért ne valami kuriózummal lepjük meg ízlelő bigyóinkat ott a nyelvtájékon? Szóval tegnap közel sem mentem a disznósajtokhoz, parsztkolbászokhoz, a pápai sült császárra is csak egy futó pillantást vetettem miközben megcéloztam a kefír- és sajtrészleget.

Igen, jól sejti a nyájas olvasó itt bizony megint egészséges eletmód készülődik, mindenféle önsanyargatásokkal. A dolog odáig fajult, hogy tegnapelőtt beruháztam egy fürdőnadrágra is azért, hogy hetente legalább háromszor úszni járjak. Tehát a helyzet határozottan komoly, akárhogy is nézzük.

Visszatérve az ennivalókhoz, itt mindig minden csapatnak főznie kell egy gulyást, ehhez a szervezők 2 kiló disznóhússal járulnak hozzá. Dehát mi leszünk vagy negyvenen így minden évben főzünk kiegészítésül egy kis vadat is amit már hagyományosan én viszek. Ma is így lesz, már enged is ki a hűtő legasó polcán.

Arról, hogy hogy sikerült a nap meg a gulyás talán holnap írnék. Egy viszont biztos: hála a Morgómedve olvasóknak pirospaprikára nincs gondunk, ha akarnám 3 félét is tehetnénk bele . :)

7 komment

Címkék: Evés-ivás

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr425181262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bikfic 2006.09.20. 14:38:28

Csuda pofa vagy te, Morgó, ezzel az egészséges életmóddal! Ma gulyás, holnap meg kefír. Csak az a baj, hogy az életed több gulyásos (vagy hasonló) napból áll, mint kefíresből, jól sejtem én ezt? Ne gyötörd magad, vannak ám sokan, akiknek a derékban vállas pasik (is) tetszenek. :)) Egyébként pedig: in concreto=egy meghatározott esetben, latinul van, ellentéte: in abstracto

gigi1976 2006.09.20. 18:23:22

Én már évek óta mondom neki, hogy nem lenne olyan nagy baj az a sok gulyásos nap, ha máskor kicsit visszafogná magát :-). Nem is az alakjával van a gond, az kit érdekel? Az egészség viszont fontos, szóval nem árt néha az a kefír sem :-).

andereM. 2006.09.20. 21:13:20

Igaz, igaz! Sőt az is bevált dolog (állítólag), hogy többször kevesebbet enni. Csak ki bírja azt megállni hosszútávon?!

bikfic 2006.09.20. 22:14:34

Hát persze, hogy fontos az egészség, nem is azért mondtam. Csak olyan vicces ez a gulyás/kefír libikóka (fenét vicces annak, aki szenved attól, hogy fogynia kellene, közben meg nagy ínyenc...).

Morgómedve 2006.09.20. 22:55:48

Igazán aranyosak vagytok.:) Bikfic, Neked igazad van, több nap van gulyás mint kefír.:) De ha nem lennének kefíres periódusok már fel sem tudnék kelni az ágyból.:) Ezért iktatok én be ilyen önsanyargatásokat. Azért bízom benne, hogy most ez tartósabb lesz. Csak jelzem, hogy mikor Te holnap hajnalban kiballagsz félálomban a konyhába a reggeli kávédat kortyolgatni én akkor már leúszom a fele penzumot a frissen beszerzett fürdőgatyámban az uszodában. :)) Ha továbbra is írtok ilyen aranyos kommenteket lefényképeztetem magam vízbe ugrás előtt és megleplek Benneteket.:) Most magam sem tudom eldönteni ezt büntetésnek szánom-e vagy jutalomnak.:) És köszönöm a hozzászólásodat in concreto ügyben is. :) Igazad van abban is, hogy vicces, tényleg az, de legalább van miről irnom a blogomban. :) Kedves Gigi, persze évek óta ellátsz már tanácsaiddal dehát Te azt is tudod milyen könnyen elcsábulok.:) Örülök, hogy Te sem az alakom miatt aggódsz igazán.:)) Kedves AndereM, Neked is igazad van, időnként női lapokat lapozgatok, minden fogyókúrás cikkbben benne van. Ezért is szoktam a Mongol étteremben legalább négyszer fordulni az asztalom és a szakácsok között akik azt az 8-10 féle dolgot megsütik nekem. És igazán elhanyagolható az a 10 dekányi kacsatöpörtyű amit közben amíg sütnek elnassolgatok lila hagymával, pogácsával meg csipetnyi erős paprikával. :)) Köszönöm a hozzászólásokat igazán örültem neki.:)))

bikfic 2006.09.20. 23:38:53

Kacsatöpörtyű, lilahagyma, nyammm, atyaég, hát van neked szíved, éjjel fél tizenkettőkor fogmosás után ilyeneket olvassak,és még egy árva libazsíros üveg sincs a hűtőmben, jajjj!!! Az úszás miatt pedig fogadd őszinte együttérzésem, mindig utáltam róni a hosszakat, dögunalom. Ha tényleg rendszeresen kibírod ezt az önsanyargatást, mélységesen tisztelni foglak érte. Ja, a képet pedig várjuk! :)))

Morgómedve 2006.09.21. 04:52:28

Bikfic, jót nevettem reggel ezen az új bejegyzéseden, látod már fenn vagyok, ez azért tényleg elég hősies dolog, ahogy a hallgatóimnak szoktam időnként mondani hasonló esetben, én egy Oleg Kosevoj vagyok!:) Vagy Alekszej Matroszov. :)
süti beállítások módosítása