HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Kísértések a Metróban

2006.11.20. 20:16 Morgó Medve

Tegnapi írásomat azzal fejeztem be, hogy a Zsarnai után benéztem a Metróba is. Tulajdonképpen nem járunk mi gyakran oda, elég távol esik tőlünk, meggondolandó mikor megy az ember. Persze mindenhol Mikulás-hegyek amerre csak ellát az ember. Hiába no, lassan elkezdődik az évvégi vásárlási téboly, nekem is kell majd vásárolnom ezt-azt ajándékként.

Kissé meglepődve látom, hogy még gyertyákból is komoly készletek vannak. Nem igazán fenyőfára valók, inkább mindenszenteki maradékok lehetnek. Komolyan kacérkodtam a gondolattal, hogy meg kéne venni a jövő évi adagot. Eláll, enni nem kér ahogy szokták mondani, Mindenszentek meg lesz jövőre is. Ha meg netán úgy adódna, hogy átkerülnék azon oldalra akiknek a gyertyát égetik, na bumm, örököseim majd hasznosítják, biztos nem fog kárba veszni. :)

Aztán örömmel fedeztem fel a borok között a bajorok híres-nevezetes forralt borát a Glühwein-t. Idáig csak hallottam róla igaz minden évben. Német barátom minden évben Karácsony előtt büszkén ujságolta, hogy voltak a karácsonyi bazárban, nézelődtek és közben forró Glühweint, azaz forralt bort kortyolgattak. Mindig irigyeltem ezért. Elképzeltem, hogy este van, millió fény, sátrak, pavilonok, mütyürök ezrei, én meg hátamat az egyik fának vetve, lehunyt szemmel Glühweint kortyolagtok. Micsoda geműtlich dolog. Béke, szeretet, forralt bor...Hát kérem itt van már a Kánaán, most már semmi akadálya, hogy én is Glühweint kortyolgathassak ha megjön a hideg, csupán a müncheni bazár fog kicsit hiányozni hozzá.:)

Az ital osztály után veszzőfutásként élem meg a látottakat amint elhaladok a húsrészleg mellett. A hűtőben pillantásom kedvenc lecsókolbászomra esik. Reklám lenne, ezért nem mondom meg, hogy egy szolnoki cég a Szole kft. termékéről van szó.:)
Mikor megjelentek a piacon annyira megtetszett a kolbászuk, hogy még az említett húsüzemmel is felvettem a kapcsolatot, hogy biztosítsam őket arról, hogy jó úton járnak. A minőség majdnem olyan mint 1954-ben vagy 1955-ben a kettes kolbász amit nagyapámmal a helyi szövetkezetben vettünk és hazafelé jócskán majszolgattunk belőle. Bár inkább csak én, mert ő nem igazán akarta a sorsot kihívni maga ellen. Nagyanyám zsémbes asszony volt, nem úszta volna meg a torkoskodást.

Aztán utam a sült tokaszalonnák mellett vezetett. Istenem! Látszott, hogy nem sajnálták a zsírt a sütéskor, szép barnára sültek de égésnek nyoma sincsen. Ezután következtek a sült- és főtt császárok, majd a főtt csülkök. Hát ez nem igaz! Mintha csak tudták volna, hogy jövök, és az én bosszantásomra pakolták volna ki ezeket ide a fősodorba, kikerülni sem lehet őket.
Ismét leküzdöttem a sátánt és nem vettem egyikből sem. Vettem viszont két csomag Ham-Let kekszet (összesen 20 csomaggal) amit mostanában reggelente szoktam tejjel majszolgatni, a kolbászos-szalonnás rántotta alternatívájaként. Természetesen utóbbi kis hegyes erős paprikával. Elidőztem még a sajtoknál egy darabig, fizettem és elindultam hazafelé.
Jóleső érzéssel töltött el, hogy ellent tudtam állni ismét a kisértésnek.:)
És elropogattam egy Ham-Let kekszet. Cak úgy magában.:)

9 komment

Címkék: Evés-ivás

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr435181311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigi1976 2006.11.20. 20:51:52

Hú, ezért a Ham-Let akármiért nem irigyellek, nem igazán finom. Legalább sózottat vettél vagy a natúrt? Kitartás, te egy igazi hős vagy :-).

Klarissz · http://www.klarissz.blogol.hu 2006.11.20. 21:04:36

Gratulálok! Én szeretem a Ham-Letet, de általában nem szeretik az emberek.

Ismeretlen_14594 2006.11.20. 21:19:42

Néha nekem is van hozzá hangulatom, de ha nem muszáj (pl. nem ég a gyomrom), inkább nem eszem.

Enikő 2006.11.20. 21:26:40

A legfinomabb hamlet kekszet a Tescoban árulják, puffasztott buza néven. Enyhén sózott, mindenhez fogyasztható és mindig friss. Legközelebbi bevásárlásnál ajánlom figyelmedbe:-) Enikő

bALEKINA 2006.11.21. 13:35:03

A 20 csomag Ham-let keksz azért is jó, mert ha megunja az ember, akkor lehet vele szigetelni... ;-) ;-)

Klarissz · http://www.klarissz.blogol.hu 2006.11.21. 16:39:00

Ezért ez valóban nagy adag. Arra vigyázz, hogy nehogy megutáld. Méha lehet mást is enni, mert a változatosság gyönyörködtet!

Morgomedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2006.11.21. 20:31:09

Sziasztok! Úgy látom nincs több hozzászólás, ugyhogy akkor válaszolnék. Mindenekelőtt köszönöm, hogy írtatok:) Gigi, én tényleg egy hős vagyok, egyébként natúrt vettem. Mellesleg azt sem tudtam, hogy van többféle is.:) Ezután keresni fogom a sósat.:) Klarissz, én még messze vagyok attól, hogy szeressem, bár nem kizárt, hogy egyszer még lehet olyan is.:) Én inkább azért nyammogok reggelente Ham-Letet mert más nem nagyon jut eszembe. Illetve ami eszembe jut nem igazán fogyókúrás.:) Enikő, köszönöm a tanácsod, nagyon kedves vagy, egyszer megnézem a Tescóban.:)Ma felhoztam a kocsiból, tévedtem, nem 20-at vettem csak tízet. De ezt is meglehet unni, ugyhogy a szigetelés nem kizárt.:) Vagy veszek egy hörcsögöt és rászoktatom.:) Abban is egyetértünk Klarissz, hogy a változatosság kétségtelenül gyönyörködtet.:) Hajaj, de még mennyire! :) Mégegszer köszönöm :)

Enikő 2006.11.21. 22:58:16

Megszomjazunk a sok hamlettől:-) ezek után a Glühnwein ízei is megérdemelnék a részletezést:-)

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2006.11.22. 13:40:12

Szép kis pezsgés támadt itt a Ham-Let kapcsán.:) Elküldhetné már valaki a Morgó linkjét a Ham-Let gyártójának ők meg küldhetnének egy csomót ebből a puffasztott izéből nekem:) Kedves Enikő, nem fog elmaradni. Csak az alkalmas pillanatot keresem:)
süti beállítások módosítása