HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Talán most...

2006.12.23. 09:17 Morgó Medve

Talán most nem jön közbe semmi és végre elindulhatok a városba és benézhetek ide is, meg oda is, hogy ezt is vegyek, meg azt is. Remélhetőleg.

Tegnap ugyanis hatalmas lendülettel kezdtem a napot. Hajnalban uszingálás, utána kis lazítás és meg is érkezett az első fax, majd nemsokkal később a másik is, aztán egy email is, úgyhogy én tegnap 4 felé feladtam, hogy bejussak a városba. Ekkor már az egyetemen voltam. Ugyanis addigra már ott voltam mert igazán jó szótáraim csak ott vannak. Jó nehezek, több kötetesek.

Emlékszem mikor 1975-ben mentem a Rigó utcába nyelvvizsgázni csak azon drukkoltam, nehogy megbukjak mert ezeket a nehéz szótárakat én nem cipelem fel mégegyszer Pestre. Számszerint 4 darab. Egyenként vagy 2 kiló. Persze voltak már akkor is kisebb kéziszótárak de ki meri megkockáztatni, hogy ne találjon meg benne egy szót amikor írásaban fordít? Senki. Én sem mertem, igy cipekedtem. Egyébként formában voltam mert éppen nehány orosz kollégát kalauzoltam több napon keresztül, a vizsga idejére meg kiültettem őket a Duna partra a korzón. Persze a vizsga sikerült igy többet nem kellett cipelgetnem ezeket a dögnehéz Hadrovics-Gáldi szótárakat. Hálistennek.

Visszakanyarodva a tegnaphoz este még forditgattam aztán el is ment a nap. Ma viszont beindulok. :) Még kis tetyegetés-vetyegetés itthon aztán megyek. A gépet meg kikapcsolom.:)

Azon kedves olvasóimnak akik ma néznek be ide utoljára az ünnepek előtt kívánok kellemes ünnepeket! :)

4 komment

Címkék: Egyebek

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr25181326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bikfic 2006.12.23. 16:10:29

Épp mostanában kutattam az után, hogy vajon van-e cd-alakban magyar-orosz, orosz-magyar szótár? És ha nincs, miért nincs? Egyszerűen nem fér el a négy kötet ebben a kicsi lakásban, bedobozoltam őket, tolom ide, tolom oda, de kidobni nem merem, mert néha azért csak szükségem van rájuk. Mennyivel egyszerűbb lenne, ha meglenne cd-n, csak belöknénk a meghajtóba és keresgélhetnénk benne (arról nem is szólva, hogy bizony jobb lenne egy kicsit korszerűbb, hiszen a nyelv rengeteget változott az utóbbi években).

Klarissz · www.klarissz.blogol.hu 2006.12.23. 17:31:21

Kedves Morgómedve! Ugye tudod, hogy holnap van Karácsony? Nehogy kiszaladj az időből! A boltok már nagyon várnak Téged! Mint olvasód, köszönöm a jókívánságokat és hasonló szépeket kívánok Neked is!

gigi1976 2006.12.23. 18:28:39

Bikfic, én néhány hónapja morogtam, hogy nincs online orosz-magyar vagy magyar-orosz szótár a neten. Sz.-nek kellett fordítani valamit, hát kénytelen voltam angol-orosz szótárt használni, mert egyszerűen nem találtam semmit, a könyveim meg otthon voltak anyuéknál. Hát most már itt foglalják a helyet.

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2006.12.26. 10:26:21

Van interenetem, igaz modemes, de van.:) Így hát válaszolok a kommentekre. Kezden azzal, hogy bikfic vannak a GIB szótárak, abban úgy tudom van orosz szótár is. Csak nekem nincsen pénzem rá, feltörve meg még nem kinálta senki.:) Klarissz mint olvashattad, közben eljutottam még időben a boltokba, hálistennek nem sok mindent kellett vennem, így inkább nézelődhettem egy kicsit, beleértve a kersztény dalokat éneklő lánykákat is.:) Gigi, sajnos ugy néz ki egy darabig még kerülgethetjük a nagy orosz szótárakat. Szívesen írnám, hogy nekik még szótárból is a legnagyobb van, dehát nem igaz, az Országh féle angol is elég nagy. :) Bár ahogy mondani szokták még kerti törpéből is nekeik volt a legnagyobb. :)
süti beállítások módosítása