HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Szemüvegek

2007.03.02. 20:44 Morgó Medve

Kiesett a csavar a szemüvegemből. Hálistennek könnyen megtaláltam, csak le kellett néznem itt magam elé, ott feküdt a hasamon mintegy szégyenkezve hogy eme késői órán gondot kell, hogy okozzon nekem.

Hát igen, nem sokat fogyott mostanában, dehát nem is jutok el uszingálni sem. Ez az állandó megfázás meggátol abban, hogy végre megszabaduljak ezektől a fránya kilóktól. Ma is órán kicsit kijött az inegem a nadrágból, éppen csak egy picikét, sajnálattal konstatáltam, hogy az ingek nem nőnek a hasunkkal együtt. Mint ahogy sajnálatos az is, hogy a csap sem a hordóval. :) Dehát ez messzire vezet úgyhogy térjünk vissza a szemüvegemhez.

Szóval kiesett az a kis csavar belőle. Nem zavarna a dolog, ha nem esett volna le a szemüveg egyik szára is. Első gondolatom az volt, hogy nem vaksiskodom én már itt emellet a lámpa mellett. Majd holnap, napvilágnál megreparálom. Visszaraktam hát az orromra. Nagyjából középen van, nagyjából vízszintes is, de mégsem az igazi. Mert csak nagyjából az. Hatalmas sóhajjal előkerestem egy precíziós csavarhúzó készletet, még a KGST piacon vettem valamikor Egerben a vasúti átjáró mellett. Istenem, de sok jó dolgot megvettünk. Igaz, kissé ormótlan volt, meg nem európa uniós, ahogy manapság mondják sokmindenre, de mégiscsak jó volt és főleg olcsó.

Na szóval előkerestem a csavarhuzómat és elkezdtem visszaaszerelni a szárat. Persze ezek a fránya csavarok nagyon picik, az én ujjaim meg már eléggé alkalmatlanok az ilyesmire, így az istennek sem sikerült becsavarni. Legalább húszszor próbáltam meg, de nem ment. Végül a dolog gyorsan megoldódott. Ujra leesvén gellert kapott a hasamtól és valahol a sötétben az íróasztal alatt a lábamnál landolt a padlószőnyegen. Ezzel a dolog megoldódott. Ott aztán ma tényleg képtelenség megtalálni. Még holnap sem lenne könnyű. Addigra beletaposom a szőnyegbe, berugdalom az íróasztal mögé stb. Már-már feladtam a dolgot mikor eszembe jutott, hogy átmenetileg rögzíthető lenne a szár egy gemkapoccsal. Először egy teljes gemkapcsot tettem bele de kicsit hosszú volt, igazán nem nyújtott esztétikus látványt. Gyorsan levágtam belőle, finoman meghajlítottam, most már igazán kifogástalan látványt nyujt. Itthonra. Mert azért kilépni már nem lépnék vele. Arra van egy másik. Annak egy szára sincsen már. Viszont ez a nagy előnye. Jól elfér a kis autóstáskámban. Ha jól emlékszem ennek én törtem le a megmaradt másik szárát, hogy jobban elférjen. Ügyesen fel tudom ültetni az orrnyergemre, meg is marad, ideiglenesen jó szolgálatot tehet egy-egy árcédula elolvasásakor, menetrend tanulmányozásakor. Mondjuk a Háború és békét már nem ezzel kezdeném el olvasni. De megnézni ezt-azt kiváló. Bár elismerem komikus látványt nyujthatok vele.

Múltkor a Centrum áruházban nézelődtem télikabát ügyben. Megkaptuk ugyanis a 6.5 %-os béremelést, gondoltam kirúgok a hámból veszek egy új télikábátot. Ami nálam azért nem mindennapos dolog, jelentős mérföldköve életemnek egy-egy télikabát vásárlás. Bementem hát az áruházba, feltettem a szár nélküli szemüvegemet az orrnyeregemre és barátságos beszélgetésbe kezdtem a korombeli eladónővel, aki szegény alig bírta megállni, hogy ki ne robbanjon belőle a nevetés mikor vele szemben állva latolgattam a lehetséges fazonokat amiket el tudnék képzelni magamon az eljövendő évtizedben. Sajnos nem találtunk megfelelőt, igy levettem szemüveget és megköszöntem segítségét. Mosolyogva váltunk el, miközben szivesen beleláttam volna a fejébe. Egyébként olyasmi korú volt mint én, ha biztos lettem volna benne, hogy internetezik felhívtam volna figyelmét a Morgómra. Van egy gyanúm, hogy olvasómmá szegődött volna. :)

Egyébként ilyen törött szemüvegekkel jól el vagyok látva. Mikor szemüveges lettem az elsőre a szombathelyi vonaton ültem rá. Olvasgattam, velem szemben bájos ifjú hölgy ült, Tatabánya tájékán kimentem WC-re, mikor jöttem vissza egy kedves mosolyt küldtem utitársam felé pedig jobb lett volna ha az ülésre figyelek mert akkor nem ültem volna rá a legújabb, drága pénzen csináltatott szemüvegemre.

Aztán a következőre Kassán ültem rá egy kicsit átmulatott éjszak után reggel mikor visszatértem egy bizonyos helyről és csak úgy lazán letettem az ágyra mind az ujságot mind pedig a szemüvegemet. Az újságnak később nem lett baja de a szemüvegemet kissé megviselte a már akkor sem jelentéktelen súlyom.

Aztán csak emlékeztetnék, hogy mikor a csille- és rönktolási ünnepségen Selmecbányán voltam október 27-én a reggeli készülődéssorán akkor is többször felvehettem volna a földre leeesett szemüvegemet de nem tettem. Később felvettem aztán. Előbb a szemüveget az egyik megmaradt szárral, azután hozzá a letörtet is.

Egyébként nem nagy veszteségek ezek a szemüvegek. A Metróban veszem őket 299 forintért, és ha eltörnek sem kell kidobni őket. A semmitől mindig jobb egy egyszárú szemüveg. Például a WC-n ahol már kényelmesen elhelyezkedett az ember és éppen nyitja kifelé az ujságot mikor rájön, hogy szemüveg a szobában maradt. Semmi baj, ilyenkor az ember odanyúl a papírtartóba és máris olvashat. Igaz kicsit ferdén áll de 5-10 percre megteszi. Aztán egy az autóban, egy laborban, egy a másik tanszéken ahol gyakran megfordul az ember, egy a telken, stb. Na szóval ha nem törnék el véletlenül ennyi szemüvegszárat véletlenül akkor azt hiszem szándékosan kellene néhányat letörni.:)

14 komment

Címkék: Történetek

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr195181360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Völgyes Lajos 2007.03.03. 15:15:38

Morgómedve! Hol dolgozol ahol 6,5 % béremelést adnak a közalkalmazottaknak? Megyek oda én is azonnal.Mert itt évek óta semmit nem kaptam. Vagy te különleges egyén vagy akinek már a beígért (??) pénzt előre odaadták hogy vegyél magadnak télikabátot?

mildico 2007.03.03. 22:38:39

Kedves Völgyes Lajos! Remélem nem bánja ha én is reagálok. Múlt szerdán a közszférában dolgozók sztrájkolni akartak, de időközben sikerült megegyezniük a kormánnyal, így 6,5%-os béremelés jár mindenkinek, így a közalkalmazottaknak is. Javítsanak ki, ha tévedek. Nem tudom mennyit dob ez a 6,5% a béreken, talán annyira jó lesz, hogy versenyben aradjon a bér az inflációval. Ugyanis sajnos a bérek annyit érnek, mint 2005-ben, de közben minden 30-40%-kal emelkedett minimum. :( Mindenkinek szép hétvégét kívánok! Én már nagyon várom a vasárnap estémet!:)

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2007.03.04. 14:23:08

Kedves Lajos, én sem nagyon értem mennyit is kaptunk az idén, de télikabátot már nagyon kellene vennem mert ez itt van már vagy 6 éves és már igencsak átfúj rajta a szél. Valahogy úgy vagyok az írásoddal meg az mildicó-éval is mint az egyszeri bíró mikor meghallgatta a felperest és azt felelte neki, hogy igaza van. Aztán meghallgatta az alperest is, neki is igazat adott. Aztán mikor csendben megszólalt a jegyzőkönyvvezető, hogy "hát bíró úr, mindkettőnek nem lehet igaza!" azt felelte, hogy "Na látja, magának is igaza van.". Igazad lehet Neked is meg mildiconak is. Ha elolvasom Kuti László magyarázatát úgy tűnik számomra, hogy idén kapunk 2 ugyan 2 heti plussz pénzt a tizenharmadik havin kívül. Tehát van béremelés. Aztán továbbolvasva azt olvasom, hogy jövő januárban megkapjuk a 13. havi illetmény második felét. Ami nekem azt sugallja, hogy az első felét idén megkapjuk, lásd fentebb. Tehát kapunk béremelést a sajátunkból? Zavaros ez, na mindegy. Egyébként az idézett Kuti levél itt olvasható: http://www.uni-miskolc.hu/pipermail/dudujka-l/2007-February/001708.html Kössz, hogy hozzászóltatok.

Klarissz · www.klarissz.blogol.hu 2007.03.04. 15:44:13

Milyen kis praktikusan látod a dolgokat! Szerintem így kellene reklámozni: olvasószemüveg, könnyen letörthető szárral!

bikfic 2007.03.04. 16:20:49

Ti férfiak itt csak politizáltok, ne is figyelj oda, Morgó, hanem ide: ha azóta még nem porszívóztatok ott az íróasztal alatt, akkor vegyél elő egy akármilyen mágnest (legjobb a nagy mágnespatkó, de kicsi is jó), húzd végig a padlószőnyegnek azon a tájékán, a csavar ráakad, ez már fél siker. Akkor valahogy mégiscsak csavard bele abba a likba, majd kérj egy kéznél levő hölgytől körömlakkot és kend be vele a csavart mindenhol. Egy darabig garantáltan nem esik ki újból. :)

Völgyes Lajos 2007.03.04. 20:36:32

Szia Öreg Morgómedve! Az idén pont annyit kaptunk mint tavaly (semmit), ezt Te is nagyon jól tudod. Az hogy a Kuti mit ír, az csak porhintés. Júliustól 8,3 %-ot igér a megállapodásnak nevezett irományban a következő évben kifizetendő 13-dik havi fizetés terhére, és majd ennek a második felét valamikor 2008-ban megvizsgálják, hogy van-e lehetőség a pótlására, úgy járunk vele mint az új kontrás a tányérozás után: járni jár de nem jut! A 13-dik havi fizetésből kézhez csak kb.47-48%-t kapunk nettóban. Ha megnézed a fizetési jegyzékedet ez világosan látszik. A 13-dik havi félfizetést előre kiosztani ez nem béremelés. Amig a bértáblát nem korrigálják az inflációnak megfelelően minden évben addig nem jutunk előre. De bennünket ez sem érintene, hiszen mi nem a tábla alapján kapjuk a bérünket.A nem oktató közalkalmazottak akik 3 évig egy helyen állnak és most előre öregedtek kaptak valamennyit. Az én párom pl. 2700 forintot bruttót, három év után:((( Egy 13-havi fizetéssel egyébként már évek óta tartoznak, amikor addig halogatták a kifizetést. hogy az átcsúszott a következő évre, adóbevallás szempontjából. A sztrájkkal való fenyegetőzés meg olyan mint az albán légvédelem: felnéznek az égre és azt mondják nana.Amikor nincs órám abban az időpontban nem vagyok bent akkor az mit ér? Az lett volna az igazi amikor a felvételit még mi szerveztük, hogy na ma nincs felvételi mert sztrájk van, vagy a záróvizsgán hirdetnénk meg ugyanezt. Persze az ilyen csak akkor jut eszembe amikor rosszat álmodom. Olyan vagyok mint a nyuszika aki ül a fűben és mondogatja: hol az a piszok róka rögtön megeszem. Odaér a róka meghallja és kérdezi mi a bajod nyuszika? Á semmi csak ülök itt a fűben és hülyeségeket mondogatok. Itt egyértelműen látszik az az álláspont, hogy ilyen módon lehet leépíteni a nemzet napszámosait. Nem adunk semmit, majd elmennek valahová,vagy kihalnak és a maradék pénzt meg elvesszük.Pedig itt csak a közalkalmazottakról szól a mellébeszélés. A köztisztviselőkről még nem. Tudod mennyi az illetményalapjuk?? Valahol 36000 forint körül jár, amiből különféle szorzókkal megállapítva adja a tényleges fizetést. És ez sem emelkedik ebben az évben. Na eleget morogtam, de ez kijött belőlem, meg más is közben.

Ismeretlen_26298 2007.03.04. 21:07:44

Igazad van Klarissz, ha nem törnének olyan könnyen a szárak nem tudnám beszórni a környzetemet szemüvegekkel.:) Bikfic, van nekem egy mágnesem, órán szoktam használni demonstrációhoz dehát képzeld el ha megtalálom újabb fél órát szórakozhatok az órás csavarhúzómmal meg a nagy érzéketlen ujjaimmal míg visszarakom a csavart. Te, én úgy megkedveltem már ezt a gemkapcsot itt a keretben, hogy nem vágyom megtalálni a csavart sem.:) Egyébként a körömlakkos trükköt szoktam alkalmazni én is. Annyi eszem még soha nem volt, hogy minden szemüveget azelőtt kenjek be mielőtt kicsavarodna a csavar.:)

Ismeretlen_26298 2007.03.04. 21:39:51

Lajosom, én még nem néztem meg idén alaposabban egy fizetéscédulámat sem. Éppen csak rápillantottam mikor megkaptam. A tavalyiakat sem vizsgáltam még meg alaposabban. Ha kevesebb mint kellene biztos oka van és megmagyarázzák, több meg nem nagyon lesz. Szépen rakosgatom egymásra a fiókban aztán a nyáron majd elmolyolgatok velük. Ilyenkor szoktam rendet rakni a számlák között. De sokra nem számítok idén sem. Majd szépen felirom az elmúlt 12 hónap számait egy kockás paírra aztán megnézem és látni fogom mit is kaptunk. De én is gyanítom ez csak előleg. Ez van. :(

Völgyes Lajos 2007.03.05. 18:25:17

Kedves szemüvegszár javító levelező barátaim. Néhány perce írtam erre az oldalra egy hosszabb eszmefuttatást csavarügyből kifolyólag, de valahol elveszett ebben a virtuális világban. Az indok az volt hogy a hivatkozott lap nem jeleníthető meg. Krokodilkönnyeket hullatok emiatt, mert mégegyszer nem tudom olyan szépen megírni. De ha mégis célba érne derűsen olvassátok:))))

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2007.03.05. 20:02:06

Lajoskám, meg kéne írni mégegyszer mert sajnos nem érkezett meg. Pihenj egy kicsit, aztán nekiláthatná. :)

Völgyes Lajos 2007.03.07. 21:46:13

Kedves szemüvegszár javító levelező barátaim. Nem találtam meg sehol a hivatkozott írásomat, de ma erőt vettem magamon és megpróbálom felidézni az akkori írásomat különösen Morgómedve felszólítására. Szóval: a mágnes nem biztos hogy eredményre vezet, mert általában ezek a fránya csavarok ausztenites króm-nikkel (szóval magyarul rozsdamentes acél) anyagból készülnek, és ezeket az anyagtudomány mai állása, és Buza József BGVT-s tanárunk múlt századbeli okítására emlékezve a mágnes nem fogja. Így marad a négykézlábra ereszkedés utáni tapogatózás két tenyérrel a szőnyegen.Vagy megtaláljuk vagy soha ebben az életben. Ez a tevékenység emlékeztet a vak becsüs módszerére, amit engedjétek meg hogy finoman leírjak. A vak becsüs elmegy egy idős hölgyhöz hogy felmérje bútorai állagát. Mivel nem lát jól tapogat és símogat a következően. Öreg asztal a lakk repedezett, 50 forint, a szekrényt végigsímítva megállapítja az üveg törött benne és a lakk ismét lekopva, 80 forint. A hölgy ezt megunva, feldobja a szoknyáját a háta közepére, és négykézlábra ereszkedve a becsüs előtt megáll- természetesen a szoknya alatt nem viselve semmit- várja a hatást. A becsüs tapogat és közli: öreg bőr fotel két lába hiányzik, az afrik kipergett belőle, 60 forint. A múlt héten egyébként felhasználva Esztergomban szerzett ismereteimet továbbképzést tartottam a kukadiszkontban vételezőknek a rozsdamentes acélok tulajdonságaiból. Tatabányán lomtalanítás ürügyén sok mindent kiraktam a kukába, ahol a familiárisan sötétbarnára pigmentáltak vasat és rezet kerestek a diszkontban. Zsebükben mágnes volt:))) Megállapították, hogy amit a mágnes nem fog az réz.Így a rozsdamentes acélból font bandázsolt vízvezetéki tömlőt is elvitték, réz ürügyén mert a mágnes nem fogta. Ezt ugyanis a korrupt színesfém felvásárló rézárban megveszi tőlük. Miután a felvilágosítás megtörtént az anyagok eme tulajdonságairól, a kuka mellett, hogy bizonyos vasfémeket a mágnes nem fog, teljesen elképedtek, és rákérdeztek: ilyen hülyeséget én honnan veszek. Közlésemre, hogy én ebben szakértő vagyok (anyagtudomány) csak legyintettek, hogy ezt ők jobban tudják és én elmehetek a tudományommal a jó fenébe. Egyébként Öreg Morgómedve a csavarok rögzítésére a legjobb megoldás a pillanatragasztó.Ha egyszer eltalálod a lyukat:))) és rögzíted akkor többet nem lesz vele gondod. Ha nem akkor az ujjad végére ragad, és egy éles bicskával levágod róla, bőrrel együtt. A gond csak a rugós szemüvegszárakkal van. Ezekbe a lyukakba ugyanis a helyes irányból- azaz elölről, soha nem találsz bele. Marad a mérnöki tükörötlet: ami nem megy előlről, azt próbáljuk meg hátulról. Mekem ez már egyszer kétszer bejött:)))) Hát kedves Levelezőtársaim erről ennyit: Völgyes Lajos alias Amen.

Ismeretlen_26298 2007.03.07. 22:59:29

Igazán érdekes történetek, nagyon élveztem.:) Egyébként a mágnest nem hoztam haza mert eszembe sem jutott, de ezek szerint lehet, hogy felesleges is lett volna.:) Egyébként már megszerettem ezt a gemkapocsból kialakított drótdarabot, picit még csinosítottam rajta, egész jól néz ki.:)

Völgyes Lajos 2007.03.08. 18:48:36

Béremeléshez! Ma hallottam egy ide tartozó érdekességet. Nem oktató közalkalmozottunk, türelmesen kivárta a 3 évet és nem kapott semmit. Érdeklődésére felvilágosították, bár már nagylány volt, hogy mivel elérte kategóriájának felső határát, nem tudnak neki emelni mert itt ennyi a csúcs:A14. Na erre varrjunk gombot.

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2007.03.09. 17:41:10

Egyre inkább sejtem, hogy igazad van. Csak előleget kaptunk, a 13. havi fizetés terhére, béremelés nuku. Ugorj be egyszer ha arra jársz, folytatjuk.
süti beállítások módosítása