HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Sonka kommandók

2007.04.06. 18:40 Morgó Medve

Tavaly ide került Szlovákiából valami kritikán aluli minőségű kötözött sonka, azóta Húsvét előtt a média gumicsontja a kötözött sonka minősége. Fogyasztóvédők, különféle hatóságok járják a boltokat, tapogatják, szagolgatják az ezerféle minőségű és árú sonkákat, lapockákat, szállítóleveleket és származási bizonylatokat tanulmányoznak. Nyomukban haladnak mikorfonokkal, jegyzetfüzetekkel a médiamunkások, hogy az első kiadásban feltétlenül benne legyen egy riport a gyanús minőségű és eredetű kötözött sonkákról. Minél gyanúsabb annál jobb. Nagy a verseny a televíziók között, minél büdösebb sonkákat sikerül felhajtani annál nagyobb nézettséget remélnek a csatorna menedzserei. Mi meg csak hallgatjuk, aztán szaglásszuk, tapogatjuk, vaksi szemünk elé 299 forintos olvasószemüveget illesztve árcédulákat silabizálunk és vakarászunk nincs-e véletlenül alatta egy másik, mondjuk 2 hónappal ezelőtti lejárattal. A nyomdák gőzerővel dolgoznak ki újabb technológiálkat amivel teljesen igazinak tűnnek az árcédulák, vegyészek kutatják az újfajta ragsztót ami már nem aceton alapul. Mégse mondhatjuk egy 500 négyzetméteres raktárban, hogy a Pirike itt imádja ápolgatni a körmeit azt tetszenek érezni. Szóval zajlik az élet, a Húsvét előtti nagybevásárlás.

Én meg itt állok félig üres hűtővel. Juszt se vettem kötözött sonkát. Azt mondják kötözött sonkahegyek vannak a boltokban, én meg feléjük sem nézek. Persze nem a sonka kommandók riasztottak vissza, nem. Egyszerűen úgy elfáradtam az utóbbi napokban, hogy nem volt kedvem. Most sincsen, pedig még megtehetném. Így aztán itt állok egy félig üres hűtővel. Persze akik éhhalálomra aspirálnak csalódni fognak, a mélyhűtőnk tele van ezzel-azzal, tehát evés lesz csak módjával és nem kötözött sonka.

Aztán elmúlik az ünnep és a sonkahegyekből jóval leszállított áron lehet majd venni és én venni is fogok. Na persze alapos szagolgatás, tapogatás és árcédula tanulmányozás után. Lila hagymával fogom enni, sok-sok lila hagymával, kevéske kenyérrel, mert ugyebár vigyázzon az ember az alakjára.:)

Most végigolvasva amit írtam próbálom megfogalmazni miről is szól mai írásom? Hát ahogy nézem erről is meg arról is. Olyan vegyesféle. De néha kell ilyen is. :)

Minden kedves olvasómnak kivánok nagyon boldog ünnepeket, sok-sok finom étket és még finomabb italokat. No persze csak módjával.:)

7 komment

Címkék: Evés-ivás

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr465181376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mildico 2007.04.07. 01:21:41

Jóllátom, hogy egy korábbi bejegyzés hiányzik? Ami a szerelemről szólt, vagy csak én vagyok nagyon fáradt? :) Kellemes Hósvétot kívánok Önnek Kedves Tanár Úr és természetesen Családjának is!

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2007.04.07. 07:25:51

Jól látja Ildikó, valóban volt ott pár percig de majd később teszem fel. Megvan de várok vele kicsit.:) Kellemes ünnepeket Magának is, családjának is.

Ismeretlen_39292 2007.04.07. 17:51:20

Látod én épp fordítva vagyok, soha nem vettem kötözött sonkát, az idén először, de azt már háromszor, mert mindig elfogyott. Nagyon finom volt, nem drága, és májusig jó a szavatossága. Kellemes húsvétot, kedves Morgó!! :-)))

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2007.04.08. 19:35:23

Tulajdonképpen, hogy én nem vettem kötözött sonkát abban az is benne van, hogy sokat megettem vola belőle. Bár ez megtörténhet a leárazottal is.:) Kellemes húsvétot Nektek is.:)

Klarissz · www.klarissz.blogol.hu 2007.04.09. 13:12:25

Én vettem kötötzött sonkát, garantáltan a termelőtől és még csak címke sincs rajta, így nem lehet átcímkézni sem! Trükkös, mi?!?! Nagyon finom és alíg van már belőle. Bár a fiam szerint zsíros, pedig egyszerűen csak igazi, valós sonka. Azért eszegeti rendesen...

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2007.04.09. 22:18:26

Nem is az a baj, hogy nem finom, csak ha van sokat eszem belőle. :) Mert azért a sonka finom dolog kétségtelen:) Az a sonka nem is jó amelyiken nincs egy kis zsíros rész. Száraz és ízetlen.)

Urson0Xk · http://www.2KFk8UxzgR3t2CjpiGYlWRZr9NzJwIs8.com 2011.12.29. 21:37:29

130dMo http://www.2KFk8UxzgR3t2CjpiGYlWRZr9NzJwIs8.com
süti beállítások módosítása