HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Cécilia

2007.10.22. 17:42 Morgó Medve

Cécilia Sarkozy válik. Ki gondolta volna? Megszoktuk, hogy az állam- és kormányfői viziteken a többnyire férfi államférfiak házastársaikkal boldogan mosolyogva, kézenfogva lépnek el a fotósok hada előtt előtt. Ők a tökéletes harmónia, egy jelenkori Philemon és Baucis.

Mi megközönséges halandók meg csak nézzük ezt a felhőtlen boldogságot és azt gondoljuk, hogy "a fenébe van, hogy ezek mindig ilyen boldogok? Sehol egy válás, egy szétment házasság. Ezek itt olyan boldogan sétafikálnak kézenfogva mintha most jöttek volna vissza nászútról és az égvilágon semmi sem zavarná meg a házasságukat". Ezek szerint csak mi, egyszerű halandók veszekszünk életünk párjával, csak nálunk fordul elő több napos mosolyszünet, csak mi találjuk kicsit unalmasnak házastársunkat és házasságunkat 30-40 év után? Ők nem?

Sokszor fordult meg az én fejemben is, hogy vajon ha bezárul az elnöki palota kapuja nem hisztériázik-e valamelyik first lady, hogy "én ezt nem csinálom tovább, nem bohóckodom itt veled, tutyimutyi fráter vagy, nem is tudom hogy választhattak meg téged stb, stb." És már repülnek is a poharak vázák az államférfi meg gatyában hajolgat el előlük vajmi kevés sikerrel mert reflexei kicsit bizonytalanok a fogadáson elfogyasztott konyakoktól, egyebektől.

Gondolom a pillanatnyilag elnöki babérokra pályázó hölgy sem - habitusát ismerve - nyelte le könnyen férje cicázását az ovális teremben egy szorgalmas, törekvő gyakornokkal. Ahogy elképzelem röpködtek ott is a tányérok, poharak és a first lady személyesen lökte bele a fürdőkádba az elnök párnáját, paplanját a hálószoba melletti fürdőkádba azzal, hogy mostantól itt alszol. Aztán külföldi vendég jő újra, díszszázad felsorakozik és megjelenik az elnöki pár mosolyogva, kézen fogva mintha mi sem történt volna. Mi meg nézünk és magunkban megállapítjuk, hogy egy dolog a négy fal mögötti magánélet és más dolog a politika. Aztán mikor a vendég elmegy feltekerik a vörös szőnyeget a first lady meg hozzávágja még a maradék szobaberendezést az elnökhöz. De ezt mi már nem látjuk, így csak feltételezzük, mert a first ladyk is elsősorban nők és csak másodsorban first ladyk. És ahogy mondani szokták a kutya ugat, a karaván meg halad.

Itt kéne abbahagyni, dehát még nem is írtam Céciliáról. Aki a hírek szerint tojik a politikára, meg a protokollra és válik. Az okot nem ismerjük, de az utóbbi hónapokban már vagy el sem kisérte férjét vagy ha igen, inkább alibi dolog volt, elment de fejfájásra meg egyebekre hivatkozva hamarább hazament. Ezek szerint elképzelhető, hogy a szigorúan őrzött villák mélyén sem olyan felhőtlen a boldogság mint az alattvalók látják? Ezek szerint nem. Sőt vannak renitens first ladyk akik nem átallják kidönteni a bilit és felvállalni, hogy elegük van férjükből a neves államférfiból és elválnak. Hát mit mondjak ezután?

Gyanúsak nekem ezek a kamerák előtti a kéz a kézben andalgások, miközben felhőtlen boldogság sugárzik az arcukról. Mindig is gyanúsak voltak. Persze sajnálom, hogy "szétmegy a parti" de biztos jól meggondolták. Anyagi gondjaik nemigen lesznek, talán a gyerekek is nagyok már. Majd találnak új társat és boldogan élnek míg meg nem halnak. Kívánom nekik. Főleg Céciliának.:)

4 komment

Címkék: Egyebek

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr345181475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ferko 2007.10.25. 10:42:46

Bush, Clinton neve mond valamit? Az elnöki hivatal tartja vissza őket a válástól. Az emberek prüdek, családot, házasságot szeretnek látni a politikusokban. Ezzel népszerűsíthetőek, a családbarátsággal is. Ne hidd el, ez csak a látszat. A valóság lehet teljesen más is, ki tudja. Ez a PR. Itthon Magyar Bálint, Hiller István botrányoltak ezen a téren, Kovács László ügye is közismert. Deutsch T ügyeiről nem is beszélve (konzervatív politikusként kínos is a fidesznek). Pár hónapja Rogán Antal és Kóka szerelméről olvashattunk sokat (nem egymással persze:)), azt remélték jótékony hatással van az imidzsükre, döntse el mindenki, hogy így van-e. Mindenesetre ez PR, a nagyközönségnek nyomják a műsort, a valóság meg ki tudja... Szerintem nem is kell komolyan venni az ilyesmit.

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2007.10.26. 06:37:02

Persze tudom, hogy egy politikusnál fontos látszat. Az lett volna a franciáknál is de ez a Cécilia úgy látom tényleg nem foglalkozik ilyesmivel, egyszerűen boldog akar lenni. És igaza van. A közvélemény előbb-utóbb napirendre fog térni a dolgok fölött. Mint ahogy megemésztette a walesi hercege házasságának szétesését is.

Ismeretlen_13764 2007.10.26. 17:01:14

hülyeség. mármint az, hogy ha a politikus a házassága kapcsán kutyakomédiázik a népnek, akkor vajon amit az adók, választási ígéretek stb kapcsán mond, hogyan vehető komolyan? tudom, rossz kérdés, politikusnak rég nem hiszek semmit, akkor se, ha kérdez. mindenesetre az őszinteség, hát az nagyon fontos lenne nekem.

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2007.10.29. 13:26:40

Tudod azt hiszem, hogy sokkal több szavazót lehet nyerni a példás családi élet demonstrálásával, mint amennyit el lehet veszíteni igéretek be nem tartásával. Azt hiszem ezt ők is tudják. Az őszinteség nem csak Neked, nekem is fontos lenne. Meg még gondolom sokaknak.
süti beállítások módosítása