HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Aranyhörcsög bonyodalmakkal

2007.11.05. 16:30 Morgó Medve

Van már 3 hete is, hogy másfél év után ismét hörcsög tulajdonos lettem. Volt már nekünk többször is hörcsög, legutóbb múlt év elején. Január tájékán vettem, a névnapomon április 14-én meg el is pusztult szegény. Normálisan 2-3 évig élnek, ő csak 3 hónapot volt velünk. Valami fertőzést kapott, mikor állatorvoshoz vittem már nem lehetett rajta segíteni, a kezemben múlt ki szegény. A tavalyi év hörcsög nélkül telt el, tavasszal gondoltam rá, hogy venni kéne de nehezen tűrte volna szegény a meleget a trabiban Mályiba menet, így őszre maradt a hörcsögvétel.

Szép kis állat ez a mostani, már elég szelíd is, néha kivettem, hanyatt feküdtem az ágyon és megsétáltattam a hasamon. Szegény körbejárta, ment volna lefelé de mindenütt hatalmas mélységek néztek vissza rá igy csak járt szegény körbe-körbe. Néha odajött a nyakamhoz is, rámosolyogtam. Vissza nem mosolygott ugyan de biztos érezte, hogy biztonságban van. Így éldegéltünk csendesen barátságban. Reggelente megkapta a zöldségeit, este jobbára magokat meg egy-egy inyencfalatot, amit saját vacsorámból csíptem le neki. Úgymint sajtot, szalonna bőrkét, főtt krumplit meg ilyesmit.

Teltek múltak a napok, eljött a Mindenszentek napja. Estefelé észrevettem, hogy valami rózsaszín valamik mozognak a forgácsban. Első gondolatom az volt, hogy véletlenül valami húsféle kerülhetett az akváriumba és az elszaporodott nyüvek mozognak. Elborzadtam még a gondolatra is. Aztán feltettem a szemüvegemet és mit látnak szemeim? Apró kis rózsaszín hörcsögök kapálóznak egy csomóban, vannak vagy nyolcan. Hát igencsak meglepődtem, mert az eladó fiatalember kétszer is elmondta hogy fiú. Hát ennek a fiatalembernek igencsak tanulni kell még a szakmát, ha elad nekem egy fiú hörcsögöt vemhesen. Persze meditálgatni meg morogni lehet, de a tény az tény marad: nekem momentán van 8 kis hörcsögöm amik szép lassan felnőnek és megint kereshetek ezeknek is gazdát, mint Morzsi utódainak. Mondjuk gyakorlatom már van benne, úgyhogy ezúttal közhírré is teszem, hogy úgy 5-6 hét múlva a kis hörcsögök elvihetők lesznek. Nagyon bájos, szép kis hörcsik leszenek, a gyerekek kedvenceivé fognak válni garantálom. Ugyhogy anyukák, apukák, csak tessék! Lehet előjegyeztetni. Ha kicsit nagyobbak lesznek majd csinálok fényképeket is.:)

Egyelőre a mamáról felteszek egyet. Sajnos a minőség nem a legjobb mert web kamerával csináltam. A háttérben én vagyok halványan látható.

 

6 komment

Címkék: Aranyhörcsög

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr615181482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_39292 2007.11.05. 20:18:18

ÓÓ, Te szegény, már megint!! Azért én jót mosolyogtam, ha nem haragszol. :-))) Kár, hogy olyan messze élsz tőlem, Miskolcra mégsem mehetek el egy hörcsögért. :-))) Jól tetted ám, hogy előre meghirdetted, egyik ismerősöm, mire túl adott az állományon, már az unokák is útban voltak. :-))

fules 2007.11.06. 01:47:35

o, dehogynem erti az az eladofiu a szakmat :-) (hirdessel az iwiw-en - en eredetileg akkor leptem be, amikor tizenegy kismacskat kellett elpasszolni..... sok sikert.)

ferko 2007.11.06. 20:59:50

"Szép kis állat ez a mostani, már elég szelíd is, néha kivettem, hanyatt feküdtem az ágyon és megsétáltattam a hasamon. Szegény körbejárta, ment volna lefelé de mindenütt hatalmas mélységek néztek vissza rá igy csak járt szegény körbe-körbe. Néha odajött a nyakamhoz is, rámosolyogtam." Nobel díjat kapsz ezért a megtermékenyítési módért. Hiába, tanult embernek nincs párja! :)

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2007.11.06. 22:47:03

Már miért is haragudnék? :)) Már csak az hiányzik, hogy valaki egy csecsemőt hagyjon a küszöbömön.:) Mikor megláttam a kicsiket első gondolatom az volt, hogy jót mosolyogtok majd ha olvassátok a Morgóban. Egyébként valóban hirdetem majd mindenhol, az iwiw-en is. Csak várok még egy kicsit, hogy legyen fénykép. Kedves ferko, egyetértek veled ebben a tanult ember dologban de a megtermékenyítést azért nem vállalom fel.:)))

Pingo 2007.11.11. 17:15:24

Hilfe,das weibchen frisst seine Jungen! Wenn man das Weibchen stört wird es zu nervös.Es gerät in Stress und frisst die Jungtiere auf.Daher sollte man den Käfig die erste Zeit ganz in ruhe lassen! Ein anderer grund kann Eiweissmangel oder fremdgeruch sein. Man sollte also die kleinen die ersten 18 tage nicht anfassen,sollte die Mutter sehr jung oder gestresst sein am besten garnicht.

Morgomedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2007.11.13. 17:46:50

Ha jól fordítom amit Pingo ír akkor azt írja, hogy a kezdeti időszakban békén kell hagyni az anyahörcsit mert ideges és a stresszes lesz és megeszi a kishörcsiket. Tehát nem szabad zavarni az anyát. Az első 18 napban feltétlenül nagy nyugalomban kell tartani. Hát röviden ez a lényeg. A 18 napból 10 már letelt. Ami azt illeti ennek ára is van, kicsit büdös van már, forgácsot kéne cserélni.:) Valóban igyekszem minél kevesebbet zavarni őket. Úgyhogy 8 nap múlva forgácscsere.:)
süti beállítások módosítása