HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Utolsó hét

2007.12.19. 17:05 Morgó Medve

Hát jó húzósra siekeredett ez az utolsó hét. Szakestélyre ugyan nem járok már, de mindig az utolsó héten szoktam pótzéhákat íratni ahol mindenféle kérdéseket teszek fel azokból, amiket elmondtam a félév során és most nagy örömömre szolgálna ha a hallgatók válaszolnának rá. Hát nem túl sok örömben van részem mostanában, megmondom őszintén, dehát ez van. Aztán mindenki akar még ilyenkor egy-egy évzáró értekezletet, de már a karácsonyi hangulat is érződik. Ma lesz az egyetemen az évzáró koncert, én is megyek bár nem szoktam járni. Azelőtta Benkóék jártak le, nem igazán kedvelem őket, így el sem jártam a koncertjeikre. Egyszer voltam tán 2 éve, akkor is azért mert itt volt egy külföldi vendég, őt meghívták, hát elkísértem én is. Ez a külföldi vendég most is itt van - valahogy szeret utolsó héten jönni - így aztán ma is megyek koncertre. Ma már nem a Benkó Dixieland lesz, talán a mi hallgatóink a zeneművészeti intézetből.

Persze ennivaló is kicsit több jut ilyenkor, búcsúztatjuk az évet itt is, ott is. Egy kis enni- és innivaló jut mindenütt, hát nem igazán a diétás hetem ez itt nekem. Érzem is, hogy kicsit jóllakottan ülök be a koncertre, talán nem alszom el, valami olyan zenére vágyom ahol jó hangos belépők vannak, ahol remény van rá, hogy az üstdobokra felébredek majd ha kicsit el is szunnyadnék. Megnézhetném mi van műsoron, de felesleges, úgyis megyek, legyen hát meglepetés. Majd elmesélem mit hallottam. :)

4 komment

Címkék: Egyebek

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr895181502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ferko 2007.12.21. 18:39:40

Pedig Benkó nem akárki: Dr. Benkó Sándor 2004-ben megkapta a "PRO URBE" Miskolc kitüntetést, 2005-ben a "PRO URBE" Budapest kitüntetést. majd 2006-ban a legmagasabb magyar művészeti kitüntetést, a Kossuth Díjat. Nem tudom a pontos titulusát, de amikor én villamosmárnök hallgató voltam valamelyik erősáramu tanszéken oktató (egyetemi tanár?). Több mérnökszervezet elnökségében is benne van. Az Schönherzben minden évben velük kezdődőtt ia fejeződött be a jazz klub féléves szezonja, imádtam őket:)

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2007.12.23. 08:27:23

Nem vitatom, hogy nem akárki, bár ezek a díjak általában egy ember döntései, persze megfelelően magas helyen, az előterjeszti a többiek meg megszavazzák. Kaptak ők az egyetemen is valami kitüntetést, úgy hírlik az előző rektor igen kedvelte őket. A mérnökszervezetekben meg jól mutat a neve, majd egyszer utánanézek, mit is csinált konkrétan ezekben a szervezetekben. Az is igaz, hogy nem csak őt nem kedvelem, hanem a zenéjüket mint műfajt sem. Elég távol áll tőlem. Őt meg azért nem kedvelem mert jó 20 éve a Ti kari lapotokban az Impulzusban egy hallgató nyílt levelet írt hozzá, amelyben az előadások meg(nem)tartása és a számonkérések keménysége közötti diszharmóniát hozta szóba. Igaz, nem ilyen szolíd stílusban mint ahogy én fogalmazok most. Én akkor ezt elolvastam és ez elég volt ahhoz, hogy a zenéjük se érdekeljen. Ja igen, akkor nem voltam benne biztos, hogy a fiú megszerzi a diplomáját. Remélem igen. Egyébként 1995-ig oktatott villamos gépeket a BME-n. Akkor a Bokros programnál elköszönt.

ferko 2007.12.23. 21:16:36

Kossuth-díjat nem kap akárki, kell hozza önérvényesítés az biztos. Külföldön is sok díjat besöpörtek, végig koncertezték a világot, tuti hogy jó zenész. Nem szeretnélek kritizálni, de kicsit bután hangzik, ha az impulzus cikk alapján itélnéd meg a zenéjét :) Koncertek után leültek velünk sörözni (tudod a hallgatók szeretik az ilyesmit :)). Jó szövege volt én bírtam a fejét, bár sosem tanított engem. Elfogadom, hogy neked nem szimpatikus, nem vagyunk egyformák (engem kiverne a veriték a sózott heringtől pl. :)). Istent se szereti mindenki, és mi földi halandók hol vagyunk istentől? (ismeretlen szerző) Annyi mindennel foglalkozott, hogy elhiszem, nem az oktatás volt neki az első... Nem emlékszem az esetre, szerintem 88 után nem nagyon érhette a srácot retorzió. A műegyetem mindig is rebellis hírű volt, nem volt szokatlan, példa néküli a hallgatók mozgolódása. Én 93-98ig jártam oda, akkor nem tudom elképzelni, a dékán kivizsgálta volna, pártatlanul. Akkor már a hallgatói véleményezésen kiderült volna, akkor is léptek volna. Egyébként volt is ilyesmire példa, ilyen olyan botrány, veszekedés minden volt. Nem tudom korábban hogy volt, de az akkori szmszben le volt írva, ha a hallgatók x%-a nem megy át vizsgán, akkor érvénytelen. A HÖK mindig nézte a statisztikákat és ha kiugró volt azonnal óbégattak. Tanárokat tíltottak el a vizsgázástól az adott viszgaidőszakban stb. Gondolom ez Miskolcon sincs másképp, bár a villanykar mindig is élenjáró volt ezen a téren (rebellis népség ugye). Ami miatt írtam, az a Miskolc pro-urbe díj, nem voltam biztos benne hogy minden kedves olvasod tudja.

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2007.12.24. 08:18:12

Bocs de itt két dolog van. Egyik, hogy nem szeretem azt a fajta zenét amit ők játszanak, a másik meg, hogy mint tanár meg ember megbukott a szememben ezért akármit csinálna, akárhogyan nem érdekel már. Sok ilyen van, például neves szinásznőnk is, szerettem de mikor házvásárlásáról olvastam meg afférjával a rendőrörökkel egy igazoltatás során "nem áll meg előttem". Én egyébként az Impulzust azért olvastam mert sok tudósítás volt benne a pesti eseményekről például a "Lánchídi csatáról" ami 1988 március 15-én volt mikor a tüntetőket a Lánchídra csalták a rendőrök és begyűjtöttek néhány száz személyi igazolványt a diákoktól amiért aztán pár nap múlva be lehetett ballagni a rendőrségre. Hiába Pest, az Pest. Mi tulzottan vidékiek voltunk. Egy pesti diákujságból tudtuk meg az igazat.
süti beállítások módosítása