Beüzemeltem a mobilomat és legott le is fényképeztem kedvenc halaimat.
Ez itt a sós hering személyesen, bár ez nem a reklám helye, de a miskolci Corabol. Mellette egy fej lila hagyma látszik. Elkészítése rendkívül egyszerű. Vágjuk le a fejét, a végbélnyílástól kezdve késsel hasítsuk fel és ujjunkkal kotorjuk ki a beleket és egyéb belső részeket. Mossuk meg, szeleteljük fel úgy, hogy a hal megtartsa formáját. Szórjunk rá apróra vágott lila hagymát. Vodka és egyéb rövid italok után barna kenyérrel egy-egy darabot bekapva igen kellemes ízhatást érhetünk el.
Ez pedig a füstölt makréla, konyhatiszta rögtön ehető. Vágjunk le egy-másfél centis darabokat, húzzuk le a bőrt és kenyérrel máris fogyasztható. Igazi ínyencfalat, bár kétségtelen nem olcsó. Feltalálási helyei az "Arbat" bolthálózat. Ez itt a tányéron Fótról származik. Én fehér, félédes szamorodnit szoktam inni hozzá, a tolcsvai földekről származik. Görögkatolikus parochus barátom lep meg időnként néhány literrel, amit aztán én szépen beosztogatok. Hogy tartsa meg jó szokását. :))
Még valami. Most hallom, hogy kedden 20.35-kor a Duna TV-n Bacsó Béter 80. születésnapja alkalmából bemutatják egyik filmjét. Na melyiket? Na? Azért sem mondom meg. Találjátok ki! A nyertesek között magyar narancsokat sorsolok ki. Kicsit sárga, kicsit savanyú, de a miénk!:)