HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

A Halálcsók a regényben

2008.03.26. 15:50 Morgó Medve

Néhány napja azt ígértem, hogy megírom hogyan végződött a k ö n y v b e n a Halálcsók. Ez az írás nyilván annak érdekes aki látta a filmet, de hogy mások sem látogassanak ide hiába elmesélem az egészet elölről.

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy kisfiú Amerikában, akit anyukája nevelgetett, elég nehéz körülmények között, mivel az apuka elhagyta őket. A kisfiú időnként megállt az ablak előtt és nézte amint hatalmas szerelvények húztak el a közeli vasúti síneken, és mind a Carlson konszern rézbányái, rézkohói által termelt rezet szállították.  A kisfiú álma a gazdagság volt és a példakép a réz konszern tulajdonosa Mr.Carlson volt. Nézegette a kisfiú a vonatokat, közben gyűjtögette a családról az ujság kivágásokat. Közben meg cseperedett felfelé.

Mikor egyetemista korba serdült beiratkozott a "Pennre" a Pensilvania Egyetemre. És nem véletlenül oda. Oda járt ugyanis a milliárdos rézkonszern legkisebbik lánya, Dorothy is. Jól haladtak a dolgok. A bájos Dorothynak tetszett a jóképű fiú, szerelem lett a dologból. Minden rendben is lett volna, de egy kis figyelmetlenség miatt szegény Dorothy másállapotba került és mivel a zord atya szigorú erkölcsi elveket vallott e kérdésben, házasságról - kitagadás miatt - szó sem lehetett. Oda a gazdagság - gondolta szomorúan a feltörekvő ám vagyontalan ifjú. Csellel - hogy ugyan fordítana már le neki Dorothy egy spanyol mondatot - ráveszi szerelmét egy látszólagos búcsúlevél megírására és lelöki jó magasból, majd távozik. Előbb a magas ház teraszáról  majd a városból is. Útközben felveszi egy autós miközben stoppol, akiről kiderül, hogy se kutyája, se macskája. A másik városba már az autós személyazonosságával érkezik miközben elhiheti a világgal, hogy belefulladt a tengerbe.

Ezzel az új személyazonossággal megismerkedik Dorothy nővérével Ellennel. A távolban feltűnik ismét a hatalmas rézvagyon. Ellen szereti az ifjút de gyanakszik. Szerelmeskedik, dolgozik de közben nyomozgat. Eljut egy könyvtároshoz aki ismerte Dorothy fiúját. Elutazik újra Philadelphiába. Ellen találkozik a könyvtárossal, aki felmegy a lakásba az Évkönyvért amiben megvan a Dorothy udvarlójának fényképe. Mivel nem jönn Ellen is felmegy. Hát szegény nem is tudott lejönni mert egy kötélen himbálódzott - és nem jószántából. Ellen visszatér lakhelyére az udvarlóhoz és tovább gyanakszik. Szerinte húga nem lett öngyilkos.

Közben a városba érkezik Dorothy régi társa a kollégiumból, felhívja Ellent de az üzenetrögzítő szólal meg. A feltörekvő ifjú hallja, hogy a régi ismerős fényképet is hozott, történetesen róla. Felveszi a kagylót, bemutatkozik, hogy ő Ellen párja és megtudja hol szállt meg a lány. Elmegy, megöli és egy bőröndben elszállítja a folyóhoz és egy hídról vízbe dobja. Kicsit fogynak a tanúk. Ellen közben tovább gyanakszik, és nyomozgat. A feltörekvő ifjú megunja és megöli őt is. A könyvben. A filmben nem. Ott fogócskázás van a vasúti síneken és az ifjút elcsapja egy mozdony. The end. A filmben. A könyvben ugyanis folytatódik a feleségvadászat. Ugyanis Mr. Carlsonnak van még egy lánya.

Természetesen az ifjú rástartol, minden jól halad. Bár - ha  jól emlékszem - ő a legidősebb meg a szépsége sem az igazi de majd a sok pénz szépít és fiatalít rajta valamicskét. És már majdnem minden jól alakul de most meg az erkölcsös atya nyomozgat. És kiderül, hogy az előző két lányát a vőjelölt tette el láb alól .Az atya okos ember, nem bízik az igazságszolgáltatásban, maga veszi kézbe a dolgot. Egy üzemlátogatást szervez a jövendőbeli vőnek és konszern igazgatónak, megmutatni jövendő birodalmát. És hát hogy hogy nem, egy hídon éppen egyedül van a föltörekvő ifjú mikor egy daru arra jár egy nagy bödön folyékony rézzel és sajnos a jövendő vő megbillen  hídon és zsupsz, beleesik a folyékony rézbe. Hát nem sokat érezhetett. Ezután rövid beszélgetés zajlott le az atya és lánya között, kis hüppögés majd boldogan éltek míg meg nem haltak. Már aki életben maradt. Hát itt a vége, fuss el véle.:)

Szólj hozzá!

Címkék: Könyvek

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr15181560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása