HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Olvasás közben 1.

2008.03.30. 14:05 Morgó Medve

Olvasás közben az ember fel-felnéz, ha máskor nem, hát lapozáskor. Ilyenkor látom ami az erkély mellett elhaladó úton történik. Ma már elég szép idő volt ahhoz, hogy kiüljek az erkélyre olvasgatni. Sok minden összegyűlt az utóbbi időben, ez a félév nekem egy erős félév, sok órám van, meg még sok egyéb feladatom, hát nem sok időm volt olvasgatni. Most viszont valahogy úgy gondoltam olvasni kellene. A nap is jó melegen sütött. Utoljára tavaly ültem ki olvasni. Bár ez nem teljesen igaz. Idén is kivittem már a kedvenc hintaszékemet, megtörölgettem, letöröltem róla a téli port és nagy lendülettel kiültem olvasni. A nap ki is tartott vagy 10 percig aztán elborult az ég így aztán én is visszaköltöztem az arany árban fűtött, jó meleg panellakásom belsőbb helyiségeibe. Úgyhogy én ezt nem is számítom. De ma vagy 2 órát kint voltam. Olvastam és nézelődtem. Sok minden látszik ilyenkor abból ami kint történik.

Elment például alattam egy nem túl idős ember aki a közelben lakhat. Olyan 60 éves lehet. Vagy 65. Hónapok óta figyelem, gyakran találkozom vele az utcán is. Jobb karját vízszintesen tartja maga elé, sántítva megy, és már egyre lassabban. Legalábbis én úgy látom mintha egyre apróbb léptei lennének. De megy reggeltől estig fáradhatatlanul. Nincsenek csomagok a kezében, egy cekker szokott lenni a karjára akasztva azzal megy egyre apróbb léptekkel, egyre lassabban. Ki tudja hová. Félek ez a sebesség egyszer olyan lassú lesz, hogy már nem éri meg neki elindulni és be lesz zárva egy lakásba. És már nem lesz olcsó far-hát, akciós tej és sok sok kincs amit fellelhet napközbeni útjain. Esetleg kukából kiszedett ez vagy az.

Ez a pesszimista verzió. Aztán lehet, hogy mikor kilép a lakásból egy asszonyka perel férjével, hogy "Hová megy már megint szegény apád, hiszen lassan menni sem tud? Megvan neki mindene itthon mégis megy, hordja haza azt a sok vackot amit nem győzök kidobálni? Mikor jön már meg az esze? Még jó, hogy nem falun élünk, igencsak megszólnának az emberek."

Adja Isten, hogy ez utóbbi verzió legyen az igaz. Vagy valahol középen. De az első semmiképpen. :(

2 komment

Címkék: Egyebek

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr435181562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ferko 2008.04.01. 14:23:54

Nagyapám annó biciklivel járt a boltba (gyalog megvan 10perc is). Minden egyes tételért külön külön. Öreganyám felvetette, hogy kellene egy kis cukor, az öregem pattant a bicajra és tekert a következő házig, onnan szépen komótosan elbicajozott a boltba, közben meg-meg állva, tereferélve, nézelődve. de mindig haladva, mert neki dolga volt. Hazatérve ha volt újabb beszerzendő, hát ismét megjárta a boltot, patikát akármit. Egyébként egy meglehetősen nagy telke volt, nagy kerttel, tyukokkal, vályogházzal. Ott is rengeteg teendője volt. Emellett az erdőt és a mezőt is szivesen járta (gombászni). nem is volt rajta súlyfelesleg 87 évesen sem és kórházban se volt... Öreganyám volt beteges, minden vasárnap elment a templomba (messzebb van mint a bolt). Bicajjal, bár felülni már nem tudott rá, járókeretnek használta... Szóval lehet hogy csak örökmozgó volt az a bácsi, meg így tartotta karban magát:) Ismerős meséli, hogy egy középkorú tanárát látta a múltkor a kukában turkálni. Mivel jól karban volt tartva a fazon, arra gondolt, hogy a felesége fogyókúrát vezethetett be otthon és így pótolja a kaját(mivel pénz se kapott az asszonytól). Képzeld el mekkorát nevetne, ha blogot is olvasna:)

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2008.04.03. 19:51:50

Hát ha nyugdíjas leszek lehet, hogy én is megragadok minden alkalmat, hogy elmenjek itthonról.:)) És valahogy úgy mint a nagyapád.:) Beszélgetve, nézelődve. Én egy ideig azért álltam meg a kukáknál, hogy megnézzem dobálnak-e bele pille palackokat, ujságokat meg üvegeket. Hát nem túl sokan lehetünk akik elvisszük ezeket a dolgokat a szelektív hulladékgyűjtőbe. Nagyon sokat láttam belőlük a kukákban. Igaz én kocsival viszem. Ha nem lenne lehet, hogy én sem vinném? :)
süti beállítások módosítása