HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Internetes trükkök

2008.04.23. 12:15 Morgó Medve

Újabban, hogy a TV-ben nincs semmi néznivaló, a korábban felvett műsorokat nézem videóról. Persze azokat sem sokáig. Egy-egy - orosz TV-ről felvett - bűnügyi műsor 25 perces, pont annyi amennyi kedvem szokott lenni videózni. Azután inkább olvasok vagy a számítógép előtt ülök. Rengeteg kis vidámságot kapok barátoktól, volt hallgatóimtól. Szívesen nézegetem őket aztán van egy kör akiknek a jobbakat tovább is szoktam küldeni. Többnyire csere alapján működik ez, akitől kapok, annak én is küldök. Persze ez sem teljesen igaz, vannak olyanok akiktől soha nem kapok mégis küldök mert nem tudnak küldeni és barátság is van a világon. :)

Visszatérve a videózásra a legutóbb megnézett dokumentum film arról szólt, hogy egy orosz kisvárosban néhány fiatal ember sajátos vállalkozást alapított. Először is felfogadtak egyetemistákat akik jól tudtak angolul, németül és szívesen vállaltak egy kis külön munkát. Aztán kellett egy lány - egyébként nagyon csinos, bár ennek itt és most nincs nagy jelentősége -, aki naponta elmegy a bankba és felveszi azokat a pénzeket melyeket külföldről utalnak át a számlájára. És kellett egy weblap ahol nagyon szép fiatal lányok fényképei láthatók rövid adatlappal, na persze angolul. Ez a honlap amolyan társkereső hely, ahol orosz lányok keresnek párt maguknak külföldről. Leginkább Németországból, Angliából és egyéb un. módosabb országokból. A fényképek mögött nem voltak valódi lányok, és persze az adatlapok is kitaláltak voltak. Itt egy volt a lényeg: a külföldi találjon magának egy szép vonzó orosz lányt akivel elkezd levelezni. Itt léptek be az alkalmi munkavállaló egyetemisták, akik leveleztek a delikvensekkel. Na persze nem az időjárásról meg úgy általában, hanem leginkább szerelemről, szexről, házasságról és hát leginkább a férfihoz való kiutazásról.

Nem volt itt idő hosszas levelezésre meg udvarlásra. A férfiak is minél hamarább a karjukban akarták tartani álmaik lányát, és az üzlet is megkívánta a "rövid átfutási időt". Így aztán gyorsan mentek a dolgok. Napokon belül kiderült, hogy mindkét oldalról halálos szerelemről van szó és lehetett intézni a vízumot, repülőjegyet. Amire természetesen a jövendő férj utalta át a szükséges összeget. Aztán az utolsó pillanatban mindig közbejött valami, ilyen-olyan költségek, a lényeg, hogy megint utalni kellett. Sok pénz volt már a dologban, senki nem akarta elveszíteni, küldte hát. Aztán mikor megvolt már minden, egyszer csak a jövendő ara felszívódott mint egy vakbélgyulladás. Ami szerintem egyébként nem szokott felszívódni de így szokták mondani. Szóval az arának nyoma veszett, a levelekre már senki nem válaszolt, a jó parti meg kútba esett. A külföldi férfiak persze szégyellték a dolgot nagyon, csúnyán megvezették őket, nem is mentek a rendőrségre feljelentgetni, elkönyvelték az átutalt összegeket a veszteség rovatban.

Aztán volt egyvalaki aki mégiscsak elment és feljelentést tett. Nyomozás indult és a banda lebukott. Jó sokan ültek a vádlottak padján mert azért mindenki tudta mit csinál, az egyetemisták is. A főkolomposok jó sok évet kaptak - már nem emlékszem mennyit - a szerényebb közreműködők kevesebbet. A filmből ez nem derült ki. Mindenesetre egy picikét megpróbálom elképzelni a szituációt.

Adva van egy külföldi férfiú, aki hát hogy úgy mondjam nem egy Alain Delon. A helybéli lányokkal nem nagyon van szerencséje, próbálkozásait sorozatos kudarcok kísérték. És erre itt van egy orosz lány, ahogy nálunk mostanában mondják egy bombázó, és ez a bombázó azt írja, hogy halálosan szerelmes belé, és bár külseje nem tökéletes de belső értékei elnyomják ezeket a külső hátrányokat és számára a legnagyobb boldogság lenne ha együtt élhetnék le életüket mint férj és feleség. Persze nem Oroszországban. Természetes, hogy az ifjú elveszíti fejét, miközben nem is sejti, hogy egy népszerű színésznő fényképét nézegeti szerelmesebb óráiban aki nem is sejti mire használják a fényképét. És azt sem sejti, hogy egyetemisták pénzért írják neki a szerelmes leveleket. Például neki egy Iván nevű fiú jutott, hogy fokozzam a helyzet tragikomikumát. És persze a levél írásához Iván "mankót" is kapott ami alapján ügyesen fel volt építve az egész levelezés. Voltak például témák példamondatokkal, stb. Úgyhogy az üzlet beindult, szépen hozott a konyhára. Mindaddig amíg egy német férfi el nem ballagott a helyi rendőrségre. És beindult a bűnüldözés gépezete.

Egyébként mindjárt befejezem a dolgot, csak egy kérdés maradt bennem nyitva: a helyi orosz rendőrségnek nem tűnt fel, hogy egy ifjú hölgy naponta vesz fel a bankban nagy pénzeket euróban? Hát bizony ez a kérdés már megválaszolatlan marad. Én meg elköszönök mára.:)

4 komment

Címkék: Orosz és szovjet témák Börtön és Kriminalisztika

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr275181572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ferko 2008.04.24. 16:40:26

Keresettek a keleti nők, mert nem kapta még el őket az emancipáció, nem kell drága ékszert meg ruhát venni nekik, hogy kellően kedvesek legyenek az emberrel. A házimunka során sem vágják az ember fejéhez, hogy besegíthetne. Úgyhogy nem jürgen meg hans az egyetlen, aki ilyen feleséget szeretne a helyi dromadár nők helyett. Gondolja, hogy a nő a képen szép, de valszeg annyira mégsem, de a főzni, mosni tud, házimunkát elvégzi és az ágyban is megteszi, amit meg kell. az Ember meg kedves vele, élhet a fejlett nyugaton, nem kell nyomorognia. Néha még nyaralni is elmennek. Az udvarlás is egyszerű, nem kell drága ruha, előkészület, fodrász. Egész nap lehet csinálni, akár többel egyszerre. gerhard is néggyel pörög egyszerre. Különben is nekem van pénzem a lányok meg küzdenek értem, ami a való életben nem így van. Jó hát néhány EURba belekerül, mondjuk egy ezresbe is, hát belefér. Ha összejön kánaán lesz, ha meg nem akkor bukta. Ennyit eljátszik pókeren is, meg a netes pórnóra is elver ennyit. Ha Ingridet egyszer elviszem ebédelni az is egy százas. Szóval azért nem kell ártatlan, mit sem sejtő gyanútlan embernek beállítani a másik felet. Az módszert pedig nigériai levélnek hívják :) http://hu.spam.wikia.com/wiki/419-Scam

Ismeretlen_63222 2008.04.25. 15:05:54

Szervusz Morgómedve! Fehérhollónál találtam a linked és nem bántam meg a kíváncsiságomat. Örülök, hogy idetaláltam. Nos, véleményem szerint, aki ebbe az ismert körülmények között belemegy(Mármint Jürgen vagy Hans, ugye) vagy mérhetetlenül naív és mint ilyen sajnálnivaló, vagy buta és akkor szintén. Esetleg tényleg igaz lenne az a férfiakra (jaj, mindjárt jönnek a kövek:), hogy nem a fejük után mennek? Engem mindenesetre szórakoztatnak ezek a történetek. (Amíg nem velem esnek meg:) További szép napot! Sajti

Ismeretlen_26298 2008.04.26. 06:22:58

Keresettek ezek a lányok azért is mert hálásak lesznek, hogy elvitték őket egy szegényebb országból a gazdagabba. Ez is benne van a dologban. Ebből fakad az is amit első soraidban írsz. Nekem azért a német nőkről kicsit jobb véleményem van, lásd dromedárság.:) Bár ízlésekről tényleg nem érdemes vitatkozni.:) És lehet, hogy így van ahogy mondod, beruháznak egy ezrest, eljön a lány, ha bejön van jó vagy elviselhető házasság, ha nem bukta. De szerintem arra nem gondolnak, hogy a pénzükért semmit nem fognak kapni. Akárhogy nézzük is, ez csalás a javából. És szerintem nem nigériai. A nigériai ugyanarról szól: ki kell menekíteni sok pénzt, utalj egy keveset a sokért, aztán nem kap semmit. Ez meg tulajdonképpen társkeresésre alapozott szélhámosság.

Ismeretlen_26298 2008.04.26. 06:29:11

Szia Sajtipajti! Örülök, hogy rámtaláltál, remélem meg is maradsz és rendszeres olvasóm és kommentezőm leszel. :) Fehérhollónál találtad a linket, hát Fehérholló kiváló "ajánlólevél". :) Nem mintha ide ajánló levél kellene.:) Igazad van, ilyenformán nem érdemes párt keresni, azok a férfiak akik azt hiszik igy találják meg az igazit tényleg naívak. Még hosszú - akár több éves - udvarlás után is benne van a pakliban, hogy nem jön össze a házasság. Hát még néhány email után. Köszönöm, hogy írtál, írjál máskor is.:)
süti beállítások módosítása