HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Mályiban kicsit fázósan

2008.05.11. 16:28 Morgó Medve

Hát nincs az a gatyarohasztó meleg errefelé. Igaz ha süt a nap jó melegen süt, de ha bebújik a felhők mögé igencsak hideg tud lenni. Így volt ez tegnap is, mikor kimentem a telekre lenyírni a füvet. Mivel ez nem tart az egy napig, gondoltam olvasgatok is. Így is történt, bár néha azért igencsak fáztam két napsütés között. Akár kint is alhattam volna, de inkább haza jöttem késő délután. Itt a panel jobban tartja a meleget. Hát tartsa is, amennyit idén kifizettünk fűtésért. Majd egyszer összeszámolom.

Kiérve éppen csak elkezdtem megtenni az előkészületeket a házban a fűnyíráshoz mikor egyszer csak ismerős hangot hallottam az üvegajtón túlról. Hát persze, hogy az én tavalyi cimborám, Morzsi volt az. Valami nyűszítés féle ez a hang, de ha másból nem a vidám farkcsóválásból rájön az ember, hogy ez bizony az öröm hangja, hogy újra itt vagyok. Amikor aztán kiléptem a teraszra elkezdődött a mi sajátos egymásnak örülésünk. Ő ugrált, kapkodott a kezem után, hogy megnyalhassa, én meg simogattam közben meg becézgettem. Hát ez bizony eltartott pár percig. Már megtanultam, hogy annak a szeretetnek ami benne van ki kell jönnie, addig nem nyugszik meg. Így aztán megadtam magam és örültünk egymásnak hosszú percekig. Aztán, hogy lássa gondoltam rá is, megosztoztunk a krinolinon amit ebédre vittem magammal. Na nem fele-fele arányban, már csak a kilók okán sem, de úgy éreztem elégedett volt azzal a 10 dekányi darabbal ami neki jutott.

Aztán amíg eszegettünk elnézegettem én ezt a Morzsit és egyre inkább az a gyanú ébredt bennem, hogy ezt a Morzsit megint megkörnyékezte valami fiúkutya. Ez meg szegény nem tudott ellenállni az ösztöneinek, így aztán ezek a megduzzadt emlők bizony előrevetítik egy várhatólag júniusi szaporulat bekövetkeztét. Hát mit mondjak? Nem örülnék neki ha megint engem tüntetne ki azzal, hogy az én telkemen hozza a világra a kis apróságokat. Elég volt nekem tavaly. A sufni teteje sem lett rendbe hozva, a fa hulladékok sem lettek elégetve, szaladt az egész telek ahogy felénk mondják. Úgyhogy a sufni alja marad bedeszkázva - még tavaly odaszögeltem néhány széldeszkát - aztán majd meglátjuk. Mindenesetre Morzsi igencsak szaglászott tavalyi ellő helye körül, de nem engedek. Azt szeretném ha idén otthon lakna és nálam vendégeskedne. Mint tudjuk tavaly ez fordítva történt. De hát előre nem mondok semmit, maximum annyit amit az egyszeri vak ember is mondott, hogy majd meglátjuk.

Délutánra már csak az olvasás maradt, Morzsi meg járkált a két telek között. Mellettem is feküdt egy darabig aztán hazament, majd egyszer csak majd' a szívbaj jött rám mikor visszajött és váratlanul hozzáért a lábamhoz. Eljövetel előtt csináltam néhány képet, íme:

 

 

Szép kiskutya ez az én cimborám az már igaz. A nyárral kapcsolatban meg bizakodjunk.:)

5 komment

Címkék: Morzsiék

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr425181582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_63222 2008.05.11. 17:30:37

Nagyon szeretetre méltó ez a Morzsi. Mint a dédnagyapám 12 éves Morzsi kutyája volt, pont olyan a pofája. Amikor a papa meghalt, 92 éves korában, a kutya kiment vele a sírhoz és nem is ment haza többé.

ferko 2008.05.12. 08:32:21

Ne aggódj! Tavaly sem véletlenül került hozzád, otthon sem szülhet szegény. Majd idén keres új balekot. :) Atán persze majd meglátogat téged is, hogy begyűjtse a neki járó jussot :)

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu/ 2008.05.12. 10:08:09

Azért szinte hihetetlen ezeknek a kutyusoknak a ragaszkodása. A nagyapádé is inkább elpusztult - ha jól értettem - de nem hagyta ott a gazdáját. Nemrégiben olvastam egy írást, egy zsidó családról szólt akiknek mikor el kellett menniük a gyülekező helyre (1944 nyarán, deportálásukkor) a kutyájukat odaadták egy távoli rokonnak, vigye már el magával. Aztán már a gettóben voltak amikor a házmester (egyébként egy vad nyilas) hozta be, hogy napok óta ott vonyít már nem bírják a lakók. Nehéz élet volt a gettóban de megtartották. Mikor elszállították őket Auswitzba oda már tényleg nem vihették, egy ismerőshöz került, napok után fogadta csak el az ételt új, kényszer szülte gazdájától. Tavaly az én Morzsim is futott a trabi után mikor jöttem haza, meg kellett állnom és rábeszélnem menjen haza. Akkor már csak nézett utánam:) Idén meg megint nézelődik a sufni körül:) Hát nem tudom mi lesz. De bármi lesz farhát, szafaládé minig lesz a hűtőmben. Ha meg nem jön megeszem én. Volt már olyan, hogy elkezdtem a farhátakat főzni aztán neki csak a csont maradt.Pedig neki lett szánva az egész.:)

bikfic 2008.05.19. 23:13:59

Ja, de aranyos kutya ez a Morzsi! :)

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2008.05.20. 06:28:19

Valóban az, igen tud örülni nekem.:) Igaz, kap is simogatást eleget.:)
süti beállítások módosítása