HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Álmosság

2008.05.14. 13:19 Morgó Medve

Újabban néha rám jön az álmosság így kora délután. Megvolt az ebéd, jófajta metrós pacal, kenyérrel. Nem szoktam én pacalt kenyérrel enni, csak mikor kinyitottam a konzervdobozt akkor láttam, hogy ez bizony nem babfőzelék, mint amire eredetileg számítottam. Mindegy már - gondoltam én, nincs ebben annyi zsír, hogy nagyon elcsapná a hasam. Mennyiségre sem túl sok, egy kis barna kenyérrel gyorsan be is bekanalaztam.

Nem tudom írtam-e már, miért vagyok én ilyen sanyarú koszton itt a tanszéki szobámban? A válasz roppant egyszerű. Annyi időm nincsen, hogy elmenjek a menzára ebédelni. Csak az oda-vissza út van vagy 30 perc, aztán egy kis sorban állás meg maga az evés, hát ez nagyjából egy óra. Hát annyi nincs, nem is volt. Mikor 1990-ben kórházban voltam és azt mondták jó lenne ha leadnék pár kilót akkor a tanszéki lányok mondták, hogy majd eljárok velük ebédelni a menzára és szépen lefogyok. Jó ötletnek látszott, a menzán még senki nem hízott el. Kivéve engem, mert - mivel még a legrosszabb dolgokat is mind elpusztítottam - elkezdtem hízni egy idő után. Naná, hogy sürgősen abbahagytam a menzára járást. Csak akkor megyek ha valami vendéget akarok megebédeltetni, csak egy úgy egyszerűen, minden felhajtás nélkül. Ilyenkor eszem valami finomat aztán megállapítom, hogy ide még majd visszajövök időnként enni valami fincsi dolgot, aztán a következő vendégig semmi. Csak a metrós ételkonzerv. Ami végül is praktikus dolog. Az ember beakasztja az ujját, meghúzza mint a kézigránátot élesítettük annak idején a seregben és már nyitva is van. Aztán egy jénaiba beleöntve 2 perc mikróban való melegítés után már ehető is. Nagyon nem is ül le vele az ember, mert akárhogy vigyáz csak-csak megjelenik egy-egy pötty a klaviatúrán vagy a monitoron. Így aztán állva bekapja az ember és folytatja ott ahol abbahagyta. Ilyenkor azért irigylem a régi professzor urakat. Ahogy hallom délben hazabuszoztak ebédelni, kicsit szundítottak aztán 4 felé visszajöttek és dolgoztak nyugodtan este hétig, nyolcig. Már aki itt lakott Miskolcon. Az én első főnököm pesti ember volt, hétfőn délelőtt jött, péntek délben ment. Közben meg a szobájában élte életét. Persze őrá is rájött az álmosság ebéd után, szundikált is, de csak úgy a díványon ülve.

Egyszer egy idősebb kollégával ebéd után mentünk be megbeszélni valamit. Az idősebb kolléga vezette fel a kérdést, én csak olyan kísérőféle voltam. Ennek megfelelő komolysággal. Elkezdte az idősebb kolléga, szinte ezzel egy időben ereszkedett alá főnököm szemhéja is, hogy aztán szeme egy milliméternyi résen nézzen kifelé. Aztán mint aki elröstellte magát, hirtelen szétnyílt a rés, hogy ezt követően már erőteljesebben és hosszadalmasabban maradjon zárva. Ránéztem az idősebb kollégára. Éreztem a konfliktus helyzetet: ha abbahagyja nyilvánvalóvá válik a tény, hogy főnökünk jóízűen alszik. Ha nem, mi válunk nevetségessé hiszen egy alvó emberhez beszélünk. Rövid szünet után idősebb kolléga határozottan folytatta mondanivalóját, én meg csak nehezen tudtam visszatartani a nevetést. A konfliktust egy újabb kolléga jövetele oldotta fel mert erre főnökünk felriadt és már nem is aludt el többet. Mi meg mondanivalónk végeztével megkönnyebbülten távoztunk a főnöki szobából.

Hát ez jutott nekem eszembe itt ebéd után. Közben meg fel is ébredtem.:)

4 komment

Címkék: Történetek

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr645181583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_56441 2008.05.16. 08:20:43

Részemről,el nem tudom képzelni, hol lehet a finomság a konzervekben, de az én ismeretségemben is akad pár ember, aki ezekre esküszik, még a jóféle házi kosztot is képes ezekre felváltani. A pacalból állítólag, a szegedi a finom, a többit nem szabad megvenni. Nincs is annál pihentetőbb, mint pár perces napközbeni alvás!! Azért, akkor is jobb, ha nem társaságban tesszük. :-)))

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2008.05.17. 05:40:24

Hát én sem igazán a finomságuk miatt eszem.:) Gyors, mégiscsak főtt étel, végülis régi konzerv evő vagyok, már nagyjából tudom mit nem szabad megvenni. Igazad van a szegedi pacal tényleg jóbb mint az Aro meg a társai. Azért egyvalami mindig csökkenti az élvezetemet, nem tudom, hogy készülnek ezek a kaják, gondolom hatalmas edényekben, és hát feltételezem a makulátlan tisztaságot is. A sörgyárakról is keringtek annakidején bizonyos legendák...:) Ebben az ügyben nem kérnék kommenteket csak ha jók.:)

Ismeretlen_56441 2008.05.18. 11:04:37

Ezektől a legendáktól manapság már nem kell félned, már átestünk a másik végletbe, mindent túlzottan fertőtlenítenek, zárt rendszerekben fut a gyártó sor, adagolják az áruba a sok adalékanyagot. Tudod, ha választani lehetne, én inkább a régi sört innám, mint ezeket a ki tudja mivel dúsítottakat. :-)) Alkalmanként lehet látni a híradásokban, hogy fekete húsfeldolgozót buktattak le és micsoda szörnyű körülmények közt dolgoznak, én ezekről is azt gondolom, hogy ott legalább valódi húst gyártottak és én sokkal inkább vásárolnék tőlük, mint a kitudja mit tartalmazó Sopronit. A színhúsnak sincs jó íze, amit a hentes boltban veszek. Sokszor, sok éve lefagyasztott, visszaolvasztott. Mennyivel finomabb, ha sikerül egy disznóölésről pár kiló húsit szerezni! Sajnos egyre nehezebb, már nem nagyon merik eladni kimérve a húst, a gazdák.

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2008.05.20. 06:25:42

Én is azt hiszem a sörgyárakban ma már tényleg nem fordulhatnak elő azok amikről korábban hallottunk. Azért azok a képek tényleg félelmetesek amiket a TV-ben szoktak mutatni egy-egy húsüzem lebukásakor. Én is szoktam venni kolbászt "feketén", bolton kívül, újabban megfordult a fejemben nem kéne. Pedig igen finomat csinálnak, gyerekkorom disznóöléses kolbászaira emlékeztet. Amit a húsról írtál azzal egyetértek. A friss disznóhús tényleg másabb minz ezek a "nagyüzemi húsok".
süti beállítások módosítása