HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Itt a tél

2008.11.27. 15:02 Morgó Medve

Hétfőn reggel ide is megérkezett a tél. Jó 16 centiméternyi hó esett. Kicsit korán jött, várhatott volna még egy kicsit. Na mindegy már, itt van, együtt fogunk élni vele. Hétfőn reggel a városban volt dolgom, busszal készültem, de mikor megláttam új autómat a hó alatt, úgy döntöttem, szakítok évtizedes szokásaimmal és letakarítom róla a havat. Annak ellenére, hogy nem fogok beleülni.

Korábban ezt nem csináltam a trabival. Először is mikor a hó leesett elgondolkoztam rajta, kell-e nekem momentán autóba ülni? Ha nem, akkor felültem a buszra és mentem busszal. Így tettem másnap és harmadnap is. Közben meg általában vagy megjött az enyhülés és leolvasztotta a havat a trabiról, vagy én takarítottam le. Ha kevesebb időm volt, akkor éppen csak annyit amennyi a beüléshez és a vezetéshez kellett, ha több akkor teljesen. Ma már persze más idők járnak, ez egy több mint 2 milliós autó, erre már érdemes jobban odafigyelni. Így aztán mielőtt elindultam volna a városba szépen letakarítottam.

Másnap reggel viszont már úgy indultam el otthonról, hogy kocsival megyek. Leérve a ház elé nyúltam a kocsi kulcsért amikor megláttam, hogy minden ablak be van fagyva. Kicsit megvakartam, és megint a busz mellett döntöttem. Ha trabant lett volna semmi perc alatt levakartam volna de ennél csak maga a szélvédő majdnem akkora mint a trabi összes ablaka volt. Így aztán felnéztem, láttam, hogy jön egy busz, pont jó nekem - gondoltam -, futás! Ami azért nem volt jó ötlet mert már tél van. És a járda le van fagyva. Még ha szórnak is rá ezt-azt csúszás ellen, mégiscsak eltanyázhat az ember. Eltanyáztam én néhány éve kétszer is, aki nem olvasta még olvassa el, szerintem megéri. Itt lehet elolvasni. Szerencsére megúsztam, pedig biztos feldobta volna a meglehetősen népes buszmegálló álmos hangulatát ha elterülök. De szerencsére most megúsztam. Igaz, a buszvezető pont az orrom előtt zárta be az ajtót, de nem bántam. Tudtam, hogy pár perc múlva úgyis jön a következő. Annak örültem inkább, hogy megúsztam ezt a felelőtlen rohangálást. Mára aztán már teljesen jók a viszonyok, az utak járhatók, ma reggel már jégmentes volt a szélvédő, úgyhogy minden rendben van, a buszról visszaültem az autóba.:)

4 komment

Címkék: Egyebek

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr985181676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_14594 2008.11.27. 21:05:27

Remélem, téli gumid van! A fagyos ablakok ellen tökéletes a jégoldó, esetleg használhatsz külön zárhoz valót is, csak azt ne zárd be a kocsiba :-)).

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2008.11.28. 12:05:54

Hát nincsen.:)Figyelj, a trabin sem volt soha, itt meg ez a Continental van olyan mint a trabi téli gumija lett volna ha lett volna. Úgyhogy nem gondoltam rá. Majd ha csúszik óvatosabban vezetek. Van jégoldóm, igazad van, legközelebb azzal tisztítom le. Kössz a tippet.:)

Ismeretlen_14594 2008.11.28. 12:48:35

Hát te tudod. Nekem Michelin gumijaim vannak, de attól még van téli is. Persze, én gyerekekkel közlekedem, de a gyerekek előtt is volt téli gumi a Suzukin.

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2008.11.28. 18:43:37

Nem járok én ezzel a kocsival olyan sokat. Ha meg nagyon csúszik itt a nagy kék társas gépkocsi, különösen fél 8 körül érzem nagyon társaságban magam.:)) De azért köszönöm az aggódást.:)
süti beállítások módosítása