HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Sofőrpulóverben

2009.02.25. 07:41 Morgó Medve

Hétfőn egész hosszú ideig rajtam volt a sofőrpulóverem. A dolog előzménye az volt, hogy jó két hete órán  a filctollat véletlenül végighúztam a pulóveremen, természetesen ott ahol a legjobban útban volt, a hasamon. Jó 5 centiméter hosszon rondította el a legújabb pulóveremet. Tavaly ilyentájt kaptam, nem is nagyon hordtam még idáig, inkább csak kivételes alkalmakkor. Anyám úgy mondaná, kimenő pulóver. Hát ezzel a pulóverrel sikerült elbánnom, de nem akárhogy. Ez a filctoll talán nem is igazi filctoll, az egyszerűség kedvéért neveztem így, ez olyan toll amivel az ember a fehér műanyag táblára ír. Ez valami újfajta találmány, régebben krétát használtunk a fekete vagy zöld táblára.

Na szóval jól elbántam a világos pulóveremmel, bosszankodtam is ott helyben egy darabig aztán túltettem magam rajta és folytattam az órát. Persze elmeséltem, hogy van nekem egy szép kék pulóverem is, ha bezzeg abban jöttem volna nem látszódna meg rajta a toll nyoma, vagy legalábbis nem annyira. Ráadásul abból a pénzből vettem amit munkaköpenyre kaptam, tehát ez tulajdonképpen munkaruhának tekinthető. Az más dolog, hogy idáig nem mertem felvenni mert ugyanilyenben járnak a buszsofőrök is, akik miután megérkeztek a megspórolt perceket a visszaindulásig szívesen töltik az aulában és környékén. Kólát isznak az automatából, elvégzik kisebb-nagyobb dolgaikat meg gondolom a szívesen nézelődnek is. Summa summárum ez a fajta pulóver nem ismeretlen itt az egyetemen, viszont kizárólag csak buszsofőrökön látható. Nyilván, hogy ezek után az egyetemre soha nem vettem fel, ezen kívül is csak Lengyelországba mentem benne mert ott nem tudják, hogy ez nálunk sofőrpulóver. Most viszont megígértem a hallgatóimnak, hogy egyszer ebben jövök órára.

És eljött a nagy nap, a hétfő. 11-kor kezdődött az óra, előtte a szobámban még a megszokott pulóveremben voltam, majd 11 előtt felvettem és elindultam órára. Hát nem mondom, kicsit ciki volt végigmenni benne az előadóig de azért sokan nem néztek meg, ismerőssel sem találkoztam. Azért tartaléknak vittem egy másik pulóvert is, hogyha például veszélyeztetné az óra komolyságát vagy engem zavarna a kelleténél jobban átcserélhessem. De nem volt vészes, egy perc múlva már eszembe sem jutott mi van rajtam, aztán meg úgy vérszemet kaptam, hogy szünetben kiültem még a folyosóra is. Az előadás a jogász épületben volt, ott azért van forgalom rendesen.  Persze a kutya sem figyelt rám, mindenki rohant a dolga után. Lement a másik óra is én meg feltűnés nélkül visszasettenkedtem a szobámba.

Azért nem tervezem, hogy mindennapos viseletem lesz a jövőben mert zavarna, de végül is minden különösebb incidens nélkül lezajlott a dolog. Délután volt még két órám, már természetes volt számomra, hogy azt veszem fel. Nem azért mintha annyira megbarátkoztam volna vele, inkább azért mert szombaton a disznóölésen megemlítettem, hogy hétfőn viszem a sofőrpulóveremet és ez sokakat felvillanyozott.

És hogy mi lett a másik pulóverrel? Hát azzal sajnos jól elbántam. Türelmetlen voltam, otthon jóformán le sem tettem a táskám nekiestem egy német folttisztítóval kiszedni a filctoll nyomát. Hát jött is kifelé szépen, minden bekenés után halványodott, éppen csak az nem tűnt fel, hogy egy szép kis udvar keletkezett a filctoll nyom helyén. Tehát ott vagyok ahol a part szakad - ahogy szokták mondani - mégsem használhatom a pulóveremet. Aztán kaptam egy jó ötletet, hogy festessem be. Készülök is a gyors tisztítóba megpróbálom. Majd beszámolok róla.:)

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr135181730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_89040 2009.02.25. 10:59:28

Hát,ha ez olyan filc,amivel a műanyagtáblára írnak,akkor ez bizony alkoholos filc,tehát a folt,ha csak nem festeted át a pulóvert,már csak ollóval fog kijönni... Szerintem rá se ránts,hogy a másik "sofőrpulóver",kit érdekel,ha kényelmes?:-)

Ismeretlen_13764 2009.02.25. 12:36:21

táblafilcre eukaliptuszolaj. kijön az. én már nem is zavartatom magam, volt, hogy egy gyerek gondolta úgy, hogy poénos vonalat húzni rám :-)

Ismeretlen_26298 2009.02.25. 15:58:41

Valóban a festés látszik jó megoldásnak. Végül is rájöttem, hogy az egyetemen kívül bárhol felvehetem ahol nem ismernek, legfeljebb mindenki azt hiszi sofőr vagyok.:) Mondjuk a húsboltban nehéz lesz majd mert ott már tudják, hogy nem vagyok sofőr.:) Hát ezzel az eukaliptusz olajjal most kicsit elkéstem, de fogom én még össze filctollazni magam. Addig be is szerzem valahol. Mondjuk Te tényleg különösen veszélyeztetett vagy, engem már legalább senki nem akar itt összefirkálni.:)

Ismeretlen_14594 2009.02.26. 21:15:46

A táblafilc nem alkoholos, mert akkor csak alkoholos szivaccsal lehetne letörölni. Vízalapú. Amúgy meg nem tudom elképzelni, hogy a sofőrpulóver annyira durván feltűnően sofőrös lenne, hogy ne lehetne hordani.

Morgomedve · http://morgomedve.freeblog.hu/ 2009.02.27. 14:30:30

Hát ebben van valami.:) Mármint, hogy vízalapú. Tudod más közegben nem lenne feltünő. De itt az aulában meg a WC-kben 10 percenként lehet sofőröket látni ilyenben.:)
süti beállítások módosítása