HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Hajnövesztő

2009.06.01. 18:13 Morgó Medve

A TV csatornákon néhány hete még lehetett látni egy hajnövesztő reklámot, ha jól emlékszem valamilyen japán szert reklámoztak. Mivel akkor nem értem rá foglalkozni vele nem is nagyon figyeltem oda. Aztán most, hogy van időm írni, meg az előkészületeket is megtettem, hogy szemléltető anyaggal is alátámasszam írásomat addigra eltűnt a reklám a képernyőről. Én meg küzdök itt a rossz memóriámmal, hogy mit is láttam tulajdonképpen?

Nagy nehezen összeáll a kép, hogy valamilyen rendkívül hatékony japán hajnövesztő szerről volt szó, amitől kinő az ember haja. Persze öreg róka vagyok én, láttam én már karón varjút - ahogy szokták mondani. De még ha csak varjút láttam volna! De láttam én már hatalmas sorokat is Pesten a Rákóczi úton. Embereket akik azért álltak hosszú órákat sorban, hogy hozzájuthassanak a hőn óhajtott Bánfi hajszeszhez, amelytől a - hírek szerint - minden kopasz magyar férfi úgy fog majd kinézni mint egy hajas baba.  Tódult is a nép a Rákóczi útra, hogy ki ne maradjon a csodaszerből. A fotóriporterek meg fényképezték a hatalmas sorokat, a Nők lapjába is jutott belőle, én meg nyomban ki is vágtam azzal, hogy jó lesz ez még valamire. 

Akkor még nem hogy blog nem volt, de még Internet sem. Sőt, személyi számítógép sem. Hatalmas számítógépek voltak nagy termekben ahol fehér köpenyes, fapapucsos férfiak és nők suhantak sejtelmesen tova, mi meg az üvegfalak túloldaláról mohón tekingettünk befelé, miközben halvány gőzünk sem volt miért forognak azok a nagyra nőtt magnetofon szalagok, ráadásul függőleges helyzetben. Szóval nem volt sem Internet, sem személyi számítógép, volt viszont egy csomó kopasz ember aki nem szerette, hogy kopasz, ezért harcba indult az áhított flakon Bánfi hajszeszért. Mielőtt azonban tovább megyünk vessünk egy pillantást erre a hosszú sorra:

 

A sor eleje nem látszik, ahogy elnézem a vége sem. És az sem, hogy itt bizony nem csak hajkoronákról álmodozó férfiak állnak a sorban hanem nők is szép számmal. Ők vajon miért állnak itt?  Egy-két sajnálatos kivételtől eltekintve a kopaszság a férfiak privilégiuma, asszonyaink ritkán küzdenek a vészes hajhullás gondjaival. Ők nyilván szeretteiket akarták meglepni. Nem mintha egy jó feleség nem tudná elfogadni férje kopaszságát. El tudja, hogyne tudná. Bánja a fene a kopaszságát csak jó ember legyen - gondolják sokan. És igazuk van. Én is azt hiszem  nem ezen múlik a boldogság. De az asszonyok úgy gondolhatták, hogy emberüknek jelentene örömet, ha kicsit kinőne a haja, ezért hát szegények ők is kiállták a sort becsülettel. És, hogy ne csak én vehessem szemügyre a sorban állókat felraktam a képet az Internetre eredeti nagyságában is. Javaslom a kedves olvasó klikkeljen ide és pórbálja meg kisilabizálni az arcokról vajon ki miért áll sorba. (Hogy nagyobban lássuk rá kell klikkelni a képre!)

http://morgoblog.fw.hu/banfi.jpg

De térjünk vissza a híres-nevezetes Bánfi hajszeszhez. Bár nekem is hullott a hajam de én nem hittem benne. Azonkívül kedvem sem volt beállni a sorba érte, valamint elég gusztustalanul is nézett ki. Hát semmi ingerenciám nem volt, hogy ezt én a hajamra kenjem. Közben ugyanis egy ismerősnél szemügyre vehettem a flakont és tartalmát.

Idáig jutottam írásomban amikor elbizonytalanodtam, hogyan is kell helyesen írni ezt a nevet, beírtam hát a keresőbe és legnagyobb meglepetésemre azt láttam, hogy még ma is létezik Bánfi hajszesz. Sőt sampon is és balzsam is. Hát ez jó! Ez a Bánfi hajszesz túlélt itt mindent. Ez a harminc valahány év meg sem kottyant neki, él és virul. No hálaistennek. Igaz azóta nem is hallottam róla, a kopasz ember sem lett kevesebb, de úgy látom van rá kereslet. Hát kérem ez jó dolog. Piacgazdaság van, mindenki arra költi a pénzét amire akarja. Ha Bánfi hajszeszre akkor arra. Végezetül vessünk egy pillantást a hajszeszek flakonjaira. 

Ez itt az eredeti, ott hátul a bojtorján mögött.

 

Ez pedig a mai formája. Hát jó kikupálódott, az igaz.:)

9 komment

Címkék: Történetek

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr395181772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ferko 2009.06.01. 19:39:51

Én jómagam is többször álltam sorban a váci utcai adidas bolt elött még az átkosban (annak is a végén). Meg banánért, meg narancsért. Legközelebb akkor találkoztam ekkora sorral, amikor budaörsön megnyitották az ikeát, majd az elektroworldöt. Mondjuk ekkoriban már verekedés is volt a sorban, és tolakodás. Én pár nappal később álltam sorba jó egy órát, aztán üres kézzel távoztam, mert nem volt semmi értelmes. :)

RolloJuve 2009.06.01. 22:02:01

A rendszerváltás után volt ez a "mister és miss hair" (nem tudom én se pontosan hogy írták), amiből egy egyébként sem szegény érdi fószer szedte meg magát. Na közben megjött faterom, azt mondja Vajó Péterről van szó.

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2009.06.02. 20:16:06

Hát igen erre az elektrwörldre én is emlékszem. Félelmetes volt. Igaz nagy árengedménnyel adták a cuccokat, a magyar meg olyan, hogy ha valamit olcsóbban vehet nem sokat számít az emberi méltóság. Persze tisztelet a kivételnek.:) Erre a miss és mister hair-re én is emlékszem. Úgy látszik itt hajnövesztővel mindig lehet kaszálni.:)

bikfic 2009.06.03. 10:24:18

Hú, de régen volt! :) És hadd javítsalak ki picit, Morgó, mert a nők se mindig a férjük kedvéért álltak ám sorba bánfiért, sajna, egy bizonyos korban a hölgyeket is - bár nem mindegyiküket - eléri a visszafordíthatatlan hajhullás réme, ami ugyan nem annyira látványos, mint a férfiaknál, de lelkileg legalább annyira zavaró. Ha megengeded, hivatkoznék a bejegyzésedre a saját blogomban, ugyanis ez a hely, ahol sorban áll a nép, egész felvillanyozott engem, ez megér egy kis város- és kortörténeti elmélkedést. :)

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2009.06.03. 20:07:48

Köszönöm a kijavítást valóban létezik a nők között is. Természetesen hivatkozzál nyugodtan, megtiszteltetés.:)))

nzsuzsa · http://zsuzsamama.blogspot.com/ 2009.06.04. 12:08:38

Igaza van Bikficnek, sajnos. Sok nő küzd a szép hajért, s nem csak az "öregecskék" (hogy egy "klasszikust" idézzek)Gondolj csak a környezetszennyezésre (pl: Csernobil), meg a sok mindenre, amit megeszünk, iszünk, tele van hormonokkal stb. Ezek a szeszek úgy működnek, hogy a dörzsölgetés meg a benne lévő alkohol hatására a fejbőrben vérbőséget okoz, s jobb lesz a hajhagyma vérellátása. A súlyosabb esetekben ez sem segít!!

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2009.06.05. 08:27:47

Igazad lehet. Ha ez így működik akkor tulajdonképpen mindegy mi van benne, hiszen az alkohol és a dörzsölés ami javítja a vérkeringést. Én 35 évvel ezelőtt Venoruton kapszulákat kaptam ami szintén a vérkeringést javította.

ferko 2009.06.08. 10:02:47

http://index.hu/bulvar/2009/06/08/rendorok_fekeztek_meg_a_trappistaert_orjongoket/ ...

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2009.06.09. 20:51:49

Azért érdekes dolog ez. A magyar pár száz forintért teljesen el tudja veszíteni emberi méltóságát. Sajnos. Persze lehet, hogy nem csak a magyar. Bár szerintem országonként változik. El tudom képzelni, hogy Ausztriában is el lehet érni, hogy letapossák egymást csak többet kell engedni a sajt árából. Nálunk már a kilónkénti 400 forint is elég ehhez. Ha jól meggondolom ennél lentebb is lehetne menni. Ha valami kereskedőnek megérne mondjuk 1-2 millió forintot ki lehetne mérni hol a határ a lealacsonyodásban. :((( Meddig lehet elmenni az önfeladásban.
süti beállítások módosítása