HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Ügyelet és egyebek

2009.07.29. 17:50 Morgó Medve

Jövő héttől 2 hétig ügyeletes leszek a tanszéken. Ez így van már elég régen, bár soha nem volt semmi ami azonnali beavatkozást igényelt volna. De semmi baj, az ügyelet az ügyelet, hátha most lesz, megyek. De addig még van idő.

A kincstári televízió szóbő időjósa - aki időnként az időjárásról is szokott beszélni, csak nagyon kell figyelni, hogy a sok felesleges locsogásból kihámozhassa  az ember mire is számíthat az elkövetkező napokban - azt mondta jó idők lesznek még a hátralévő néhány napban. 

Az idei nyár egyébként termékenynek mondható. És itt nem csak Morzsi szokásos 5 kölykére gondolok, hanem inkább arra, hogy Mályi végre rendbe van téve.  A csőrepedést már tavaly ősszel megoldottuk, a gatyám is ráment. Előre megbeszéltük mégis úgy érzem rendesen átvertek.Csak egy pillanatra lanyhult a figyelmem és máris megvolt a baj. Hiába no, a magamfajta ember mindig a korrektségből indul ki. Erről pedig most már lassan le kéne szokni.

Aztán találkoztam egy ügyes mesteremberrel, ő aztán megcsinálta a tetőimet, eltüntette a vízvezeték szerelés nyomait. Nincs többé beázás, az eső is vígan csordogál az új ereszcsatornában és nem a plafonról. Úgyhogy Mályi kicsit megújult.

Néhány napja egyik olvasóm kérte tegyek már közzé néhány képet a tóról. Jogos a kérés, hiszen Mályi nem csak arról híres, hogy én ott töltöm a nyaraimat, hanem arról is, hogy van ott egy tó is.:) Gyorsan körülnéztem a Net-en és találtam is néhány képet. Haladéktalanul fel is pakoltam őket és az egyik kommentben megadtam az elérhetősségét is. Tudom nem mindenki olvassa a kommenteket, megadom hát itt is, hadd gyönyörködjön más is a mi szép tavunkban.:

http://morgomedve.esy.es/To/to.html

Idén a szúnyogokkal is jobb a helyzet mint korábban. Ezt nem csak abból érzékelem, hogy kevesebbet kell agyoncsapnom magamon, hanem abból is, hogy tegnap elment egy autó a ház előtt és valami sűrű fehér valamivel permetezett le bennünket. Egyszer - úgy 10 éve - csendesen ejtőztünk egy vasárnap délután amikor hirtelen a polgármester úr meg egy hölgy jelent meg a telken. Én megtisztelve éreztem magam eme magas látogatástól, boldogan mentem eléjük, hogy érdeklődjem mi járatban is vannak, netán a szúnyogok miatt? Tudniillik azon az éven viszont rengeteg vérszívó keserítette életünket. Sajnos a polgármester úr és segítője egyéb ügyben járt arrafelé, amiből végül is pénz híján nem lett semmi. De azért jól esik a polgárnak ha a falu elöljárói időnként felkeresik otthonukban.  :)

Mondjuk az is jólesne a polgároknak ha hetente nem csak egyszer vinnék el a szemetet (vasárnap) így aztán ha az ember hétfőn kidob a szemétbe néhány keszeg és kárász fejet inkább elviszi Miskolcra ha éppen hétközben arra jár mint hogy megvárja amíg teljesen megbüdösödik a szemetes zsákban. És levet is ereszt. Korábban amíg trabival jártam, szívesen akasztottam a rádió antennájára, ha csöpögni akart nyugodtan csöpöghetett, nem rondította össze a csomagtartót. De miután mindig integetett valaki, hogy ott felejtettem az antennán valamit  inkább felhagytam ezzel a módszerrel és egy vödörbe raktam ezeket a szeméttel telt zacskókat és úgy szállítottam haza az itteni kukába. A vedret azután szépen kimostam. Valahogy így nézhetett ki mint a képen ez a táska, csak egy zacskó szemetet képzeljen oda a nyájas olvasó. Egy antennán lógva.

És végül akkor a legkisebb Morzsiról. Hát "elkelt" a lelkem. Végül is a családban marad. Mármint a gazdi családjában. Igaz, érkezett telefon is, de meglehetősen kevés. De akkorra már megszületett a döntés, hogy ha nem kell senkinek mégiscsak mehet oda ami első körben felmerült. Igaz majd csak akkor ha elkezdődik az iskola, de jó helyen lesz. Még én is fogok tudni róla, aztán majd itt beszámolok.:)

Újabban egyébként az a szokás, hogy az én kiszuperált pizsamámat húzzák hárman 3 felé. Eredetileg Maszatnak tettem ki hogy ha már ott éjszakáznak legyen min aludnia de aztán hamar szétszedték. Semmi baj, meleg van a füvön is kellemes a szunyókálás. Bár igazából nem tudom hol alszanak, mert mikor reggel kinézek nem látom őket, de ha kinyitom az ajtót egy percen  belül megjelennek. Pedig igyekszem nagyon csendben kinyitni.

Végül következzen egy kép amint egykori pizsamámat húzgálják.:)

8 komment

Címkék: Egyetem Mályi Morzsiék

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr965181794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Samu 2009.07.29. 21:33:50

Állítólag még szörnyű kánikula is lesz a jövő hét végén. (Aug. 7-9. körül.) Legalábbis a koponyeg.hu szerint 38 fok is lesz. :-( Hátha nem találják el! Kinek kell annyi? Én a mai naptól is "kinyúltam". Tó-téma: Nagyon tetszik az a tó a képeken. És milyen nagy! Amíg nem írtál róla, nem is tudtam, hogy arrafelé van egy tó. Nagyon hideg a vize? És milyen mély?

Samu 2009.07.29. 21:35:02

Apropos tó! Ismered Selmecen a Klinger-tavat??? Annak aztán jó hideg a vize!

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2009.07.30. 08:21:46

Hát a 38 fok már nekem sem hiányzik. A tó valóban szép, nagy is, most már a vize is tiszta. Egy baja van, hogy nagyon hirtelen mélyül, a gyerekekre oda kell figyelni. Egyszer a telken hallottam nagy kiabálást meg egyéb beazonosíthatatlan hangokat, másnap az újságból tudtam meg, hogy belefulladt egy családfő és a szegény feleség sírt meg kiabált. A vize egyébként nem hideg. Selmecen én mindig csak a csapszékekig jutok el.:) Valóban nem hallottam erről a tóról.

Ismeretlen_14594 2009.07.30. 13:03:34

Nem értem, mi a baj a heti egy szemétszállítással. Vidéken az emberek sokszor egy hét alatt sem pakolják tele a kukát, mivel a hulladék nagy részét tudják hasznosítani (pl. maradékot nem dobnak bele, azt megeszik az állatok, papírt szintén nem, mert azt meg elégetik stb.). Ráadásul ha vasárnap viszik a szemetet, az nem is olyan rossz módszer, mivel a nyaralók vasárnap valószínűleg már mennek haza, addigra összegyűjtik a szemetet. Miért kell mindig mindenben a rosszat látni? :-)) A kutyák aranyosak, ahogy küzdenek a pizsamáddal :-).

Samu 2009.07.30. 14:59:40

No, majd e-mailben küldök Neked képet a Klinger-tóról! :-)

Snowqueen 2009.07.30. 15:25:26

Szép ez a tó! Kellemes,eseménymentes ügyeletet kívánok!

morvaiildiko 2009.08.01. 15:57:43

Lehet, hogy Morzsiéknál ez a "pizsama-osztás"....

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2009.08.03. 06:36:12

A szemétszállítással a következő a probléma. Vasárnap reggel viszik el a szemetet. Ha kimegyek a következő napon hétfőn és például odafelé veszek közepes méretű halacskákat sütni a fejüket kidobálom mert Morzsiéknak nem adom oda. Ezek bekerülnek egy reklám szatyorba és ott rohadnak és büdösödnek vasárnap reggelig. Közben levet eresztenek amik egyszerűen kimarják a műanyagot és már csurognak is. Ehhez hozzájön még a dinnyelé is meg egyéb kidobott szerves anyag is. Ezeket kínomban kint elég messze fel szoktam akasztani a fára és ott várják a sorsukat. A földre nem tehetem le mert a kutyák szétszedik. tehát a fán lógnak. Ezután 2 eset van: ha jövök haza elhozom az itteni kukába vagy vasárnap reggel kirakom őket az út mellé és a szemetesek elviszik. A szállítással az a gond, hogy ereszti a levet tehát úgy kell szállítanom, hogy ne rondítsa össze a kocsit. Tehát vagy vederben amit aztán kimoshatok, vagy kiszuperált autószőnyeg alá téve, de mindenképpen nehézkes. Már látom a következő kérdésedet: vegyek kukát és nem folyik ki. Hát azt bizony hamar ellopnák. De ha nem is lopnák el az a sok mocsok ott büdösödne benne ami kifolyik a haltetemekből meg dinnyéből és moshatnám azt állandóan. Az meg hogy vasárnap reggel viszik el a szemetet nem nagyon segít a nyaralókon. A vasárnapi dinnyehéjakat este vihetik haza. Ja még valami, az út mellé kitenni csak a szemetesek érkezése előtt 10-20 perccel lehet mert a kóbor kutyák szétszedik. Na nem könnyű ügy ez. :) Én meg egy Morgómedve, moroghatok eleget.:))) A pizsamám valóban kiváló játékszernek bizonyul.:) Ildi szellemes ez a pizsama osztás.:) Ma elkezdek ügyelni, köszönöm a jókívánságokat.:) Samu megkaptam a képet köszönöm.:)
süti beállítások módosítása