HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Túróscsusza

2009.09.02. 11:28 Morgó Medve

A jó blogbejegyzések váratlanul és hirtelen születnek. Például túrós csusza evés közben. Miközben az ember mohón lapátolja befelé a tegnap délután készült túrós csuszát - történetesen  egy orosz turista étkészlet villájával - jár az agya: úgyis most kéne írni a Morgóba, kicsit átsiklani gyorsan ezen a kényes témán, hát írjunk a túrós csuszáról, ami éppen előttem vagyon. 

Mert ennek a túrós csuszának története van. Nem túl érdekes, de van. Mostanában hogy van még egy hetem kicsit hamarább járok haza. Ha délután 2 óráig nem gyengülök le teljesen az éhségtől akkor hazamegyek és otthon ebédelek. Többnyire úgy, hogy már ne is vacsorázzak. Nem mintha leszoktam volna az evésről, vagy már nem lelnék élvezetet benne, egyszerűen felszedtem egy pár kilót ettől a sok far-háttól amit Mályiban megettem. Meg itt a szeptember, kezdődnek a konferenciák, jövő héten Selmec, azután Lengyelország, majd a szokásos balatongyöröki konferencia a maga gasztronómiai kihívásaival. Nem beszélve a balekjelöltek által sütött palacsinta hegyekről. Summa summarum, van plusz is, meg egy kis mínuszt is kéne csinálni, ezért van ez az összevont ebéd meg vacsora.

Tegnap már hazafelé tudtam, hogy eljött annak a fél kiló túrónak és jelentős mennyiségű tejfölnek az ideje amit ki tudja mikor megvettem már és legalább háromszor megjárta a Miskolc-Mályi útvonalat. Oda-vissza. Nem mintha ettől javulna a túró vagy a tejfel állaga, egyszerűen nem tudtam mikor jön el az ideje. Hát elég nehezen jött el mert előbb a húsféléket mentettem, beleértve a Morzsiéknak vett csirkeparizereket is. Tegnap aztán sor került a túróra is. Hazaérve már egyszerűen erre voltam beállva. Óvatosságból azért kinyitottam a zacskót mielőtt feltettem volna a vizet a tésztának és megszagoltam egyszer, megszagoltam kétszer. Akárhogy szaglásztam, volt valami különleges illata, ami nem a friss túró sajátja. De nem is volt igazán elviselhetetlen.  Az éhségemet viszont annál inkább annak éreztem, így gyorsan döntöttem:  vállalom a kockázatot. Ami azért nem volt túl nagy, legfeljebb többször fogok csendben olvasgatni egy keveset  a lakás legnyugalmasabb helyiségében. Hát kérem nem jött be. A túrós csusza ehető volt, a bő tejfel és hatalmas mennyiségű sült szalonna megtette a magáét, nyeltem mint kacsa a nokedlit. Az este nyugodtan telt, már kezdtem azt hinni direkt így egészséges a tehéntúró. 

Aztán maradt még egy kevéske azt eltettem mára. Jól tettem. Az éhség határozottan csökkenti a savanyú túró pikáns ízét, szinte nem is érzi az ember. Most jól érzem magam, tele a pocak, az élet szép. Estére maradt még egy kevés, már csak azért is megeszem. Mindig szerettem a kihívásokat. Gondoljon csak a kedves Morgómedve olvasó a rendszerváltás bizonytalanságába vetett hitem miatt felhalmozott 15 éves orosz halkonzervekre. Mindet megettem. Mit mondhatok még? Élek! Hálaistennek. Az estémről meg írok majd legközelebb. Remélem nyugalmas lesz.:)

3 komment

Címkék: Evés-ivás

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr115181810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_14594 2009.09.02. 15:31:22

Az összevont ebéd-vacsora az egyik legnagyobb hiba, amit elkövethetsz, ha fogyni akarsz. Tessék szépen naponta 4-5 alkalommal enni, de soha nem annyit, amennyit szoktál! Mindig sokkal kevesebbet :-). Egy-két hét alatt megszokja a gyomrod, és már nem is fog jólesni a nagyobb adag. És még fogyni is fogsz tőle.

bikfic 2009.09.02. 21:50:58

Én is igazolhatom, hogy még a vacsora elhagyása sem fogyaszt, pedig én nem "összevont" mennyiséget eszem, hanem egyszerűen csak nem vacsorázom, mégpedig tavaly december óta. Mit mondjak, nem éri meg, mivelhogy egy dekát se fogytam. :-)

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2009.09.03. 08:06:07

Kissé meglep amit írtok. Én úgy gondoltam, ha 3-kor abbahagyom az evést akkor az elegendő. Végül is a kalóriát tekintve lehet egy szolid ebédé meg egy szolid vacsoráé és éjszakára már nem ettem. Idáig sokan azt mondták úgy tudtak fogyni, hogy nem vacsoráztak meg nem ettek kenyeret. Én most nagyjából ezt csinálom. De lehet, hogy megint méregetni meg számolni fogok.
süti beállítások módosítása