HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Énekelgetve

2009.09.08. 20:35 Morgó Medve

Mikor 7 előtt  - 2 óra megtartása után - beültem az autómba még nem tudtam miről írok ma. Törtem a fejem mert tudtam ma már írni kell. Nagy lélegzetű dologba belefoghattam volna de ahhoz nem voltak meg a jó körülmények.  Nem voltam kipihenve, nem voltam kellemesen jóllakva,  akkor ugyanis az ember olyan szépnek látja a világot. Idő se nagyon volt, rohanás volt az egész nap, tehát nagy dologba már nem tudok belekezdeni. Jó akkor mundruczózzunk, gondoltam én. Azt röviden ellehet intézni, napok, sőt már hetek óta benne van a fejemben, hogy meg kéne írni.

Mégsem járja, hogy egy olyan régi vágású színész mint Hollósi Frigyes csak úgy lemundruczózza a rendezőjét. Biztos haragszik valami miatt rá, mert akit szeret az ember azt tisztelettudóbban említi. Például kimondja a teljes nevét, már az is sokkal elegánsabb. Én még az ellenségeimet sem szoktam vezetéknéven emlegetni. Ki nem mondanám egy hallgatóm vezetéknevét sem, olvassák itt néhányan ők is a Morgót, tanúsíthatják. Ha nem tudom a keresztnevüket inkább nem mondok semmit. Ez a mundruczózás, gálvölgyizés, verebesezés  olyan hányaveti stílus ami tényleg nem elegáns dolog. De hát mit lehet tenni, ilyen időket élünk.  

Amikor aztán fél 8-kor hazaérve betettem a vacsorámat a mikróba (csirkepörkölt szarvacskával) arra gondoltam, hogy milyen jó dolog ez a mikrohullámú sütő. Csak belöki az ember pár percre, közben átöltözik, aztán már ehet is. Nem kell kavarni, nem kozmál le, ráadásul nagyjából egyenletesen melegszik át. Ideális ilyen elkapkodott vacsora esetére.

Aztán bekapva a vacsorát hallom a televízióban, hogy a bemondó szép estét kíván. Én meg egy váratlan ötlettől vezérelve elkezdtem énekelni, énekelgetni, hogy "Szép esténk lesz, ha egyszer majd megöregszünk, sose veszekszünk, ülünk a kandallónál és fogjuk majd egymás kezét, a lámpa ég..." és itt mindig abbahagytam mert nem jó lett a vége. Az eleje igen, a vége nem. Újra és újra elkezdtem, de nem sikerült. Akárhogy próbáltam nem ment. Nem vagyok én nagy énekes, hallásom egy szál se, én már szakestélyen is csak akkor kezdek énekelni, amikor már sokan és jó hangosan énekelnek amiben elvész az én hangom. De itt egyre makacsabb voltam, úgy voltam vele, mint az egyszeri rendőr, aki a hangverseny szünetében odament a pozános trombitáshoz (tudjuk aki húzogatja a trombitáját előre és hátra) majd elkérve azt egyik lábával rátapos míg kezével erősen húzza kifelé azzal, hogy "hát ki kell annak jönni". :)

Én is így voltam ezzel, hogy sikerülni kell ennek, és újra és újra elénekeltem a fentebb írt strófát. Nem is tudom mikor énekeltem én magamban utoljára, de most valahogy jól esett. Azt hiszem máskor is fogok énekelni. Csak úgy magamnak.:)  

5 komment

Címkék: Egyebek

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr125181812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_73190 2009.09.09. 16:21:14

Már érthető, hogy tegnap miért nem találtam Tanár urat a nyitóhangverseny közönségének soraiban. Mindenesetre a Carmina Universitatis-t is biztosan szívesen dúdolgatta volna egész úton hazafelé... :)

Tőr a Szívbe 2009.09.09. 18:11:44

Jó Szerencsét! Carmina Universitatis... Nagyszerű volt a zenekar és a kórus is, az egyedüli probléma velem volt, ugyanis én nagyon ragaszkodom a megszokott, megszeretett dolgokhoz, így a nótáink előadásmódját is jobban szeretem, a szokásos módon. Készülni fog róla majd egy felvétel, azt mindenképpen megvásárlom majd, amennyiben alkalmam lesz rá.

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2009.09.10. 13:04:15

Hát sajnos nem csak emiatt nem voltam. Én valahogy nem tudtam, hogy van ez a koncert. Aztán hazafelé menet még itt az épületben találkoztam egyik hallgatómmal, ő mutatta meg a plakátot. Kicsi volt, ott szerénykedett egy hatalmas táblán több más társával együtt. Hát nem volt egy feltűnő jelenség. Most már tudom, hogy volt szórólap is. Ez sem jutott el hozzám. Később azt hittem azért mert akkor megrohannák a népek a koncert termet de másnap hallottam, hogy voltak üres helyek is, igaz, nem sok. Hát ha készül egy felvétel akkor azt én is megvásárolom.:) Esetleg ha figyelmeztetne biztosabban hozzájutnék.:)

Tőr a Szívbe 2009.09.10. 18:34:33

Jó Szerencsét! Amint rábukkanok feltétlenül értesítem.:D

Ismeretlen_138032 2010.07.25. 09:47:14

Jaj!:)))) Nagyon ráérek.:) Vendégeket várok, sül aminek sülnie kell, de ezt muszáj: a Csoki kutyám egy darabig békésen hallgatta, hogy mit kacarászok itt magamban, de az utolsó soroknál már nem bírt magával és idetelepedett mellém. Érezte, hogy valami jóból marad ki.:))) Szóval: én biztatnálak:)
süti beállítások módosítása