HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Gondolatok az IWIW-ről

2010.03.06. 18:23 Morgó Medve

Meglehetősen lassan nő az ismerőseim száma az iwiw-en utóbbi időben. Hetek telnek el anélkül, hogy ismerősként  bejelölne valaki. És ez nyilván nem azért van mert minden ismerősöm bejelölt már, újabbak nincsenek, tehát nincs mit várnom. Az okokat máshol sejtem. Gyanítom, hogy az a korosztály amelyik engem bejelölhetne már elmarad az iwiw-ről mert az az iwiw nekik már túl bonyolult, túl mozgalmas. Megpróbálok a dolgok végére járni, talán sikerül.

Bizonyára nem vagyok egyedül a korosztályomból aki úgy érzi az utóbbi hónapokban, sőt már lehet, hogy egy éve is, jelentős változásokon ment keresztül az iwiw. Néhány éve mikor én is csatlakoztam, még egy kellemes otthonos kis közösségi oldal volt ahová belépve jól érezte magát öreg és fiatal. Az idősebb korosztály is buzgón keresgette az ismerőseit, azok száma meg szépen nőtt az egyes oldalakon. Aztán a tulajdonosok eladták az egészet egy cégnek amely üzleti alapokon működik, ennek megfelelően ezt is ilyen alapokon kívánja működtetni.

És vége lett annak a gemütlich hangulatnak ami korábban az iwiw-et jellemezte. Legelőször az üzenőfal esett áldozatul a változásoknak. Itt már megjelentek azok a motívumok amik arra igyekeztek rávenni a bent lévőket, hogy minél tovább bent maradjanak. És közben természetesen olvasgassák a reklámokat is. Az üzenőfalon pedig jöttek az információk, hogy kivel mi történt, ki mit csinált. És akkor már azt is meg kellett nézni. Egy-egy újonnan felrakott kép, a profil megváltozása kíváncsivá tette az embereket, akik észre sem vették, hogy már órák óta nyomkodják az egeret és mindent megnéznek amit ajánlanak nekik. Gyanítom ez nem lehet nagyon nyerő a közép korosztálynál. Nagyon sokan olvasták az üzenőfalat, - én is - akik már nem olvassák. Idegen nekik az az információ áradat és intimpistáskodás ami ott van. Így aztán elkerülik, mint ahogy elkerülöm én is. Régen mindig elolvastam, főleg a hallgatóim miatt, de az ismerőseim miatt is. Ma már inkább veszni hagyom ezt az információt. Régen én is tettem fel rövid üzeneteket, néha itt tettem közzé, hogy ha új vizsgaidőpontot írtam ki mert láttam sokan nem tudtak eljönni az utolsó alkalommal. Hatékony volt, szájról szájra terjedt a hír, sokan örültek neki. Ma már nem tennék fel semmit mert elveszne az információ áradatban ami ott van. Eleinte azt hittük majd ha sokan követeljük vissza visszakapjuk a régi üzenőfalat. Nem kaptuk vissza. Nyilván a rendszer üzemeltetői is elgondolkodtak azon, hogy mi a jobb stratégia? Elveszíteni a közép korosztályt vagy megnyerni a fiatalságot. A döntés eredményét láthatjuk.

Biztos lesznek akik azt mondják, hogy be lehet állítani az üzenőfalat, hogy mi jelenjen meg mi nem. A közép korosztály nagy része nem igazán van otthon a számítógépes világban. Ők nem fogják saját ízlésükre formálni az üzenőfalat. Ők megadóan legyintenek és nem jönnek többé. Én egyébként megpróbáltam. Valóban sok mindent el lehet rejteni de akkor is mindig van ami még mindig jön. Meg mindig vannak új ötletek is, azok is megjelennek, nyilván ezeket elrejteni csak ez után lehet. Egy idő után meg az embernek az az érzése, hogy lemarad bizonyos dolgokról mert túl erősre állította a szűrőt. És akkor úgy gondolja - mint én is - hogy inkább lemond az üzenőfalról. Időnként ha valaki bejelöli bejön, visszaigazolja és kimegy. Régen ilyenkor megnéztem az üzenőfalat is. Ma már nem nézem meg mert túl mozgalmas nekem. Gondolom sokan vagyunk így. A fiataloknak biztos jó. És úgy látszik ez a fontosabb. Bár ez még semmi a Facebook kavalkádjához képest. Én fent vagyok ott is de már egyre nehezebben tudom követni a dolgokat. De erről már majd legközelebb.

3 komment

Címkék: Közösségi oldalak

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr545181892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_39292 2010.03.07. 11:33:55

Hát, én kezdek frászt kapni az iwiw-től.Elég sokat vacakoltam, mire sikerült eltüntetnem a hírlevelet, Törlési lehetőség jól eldugva, ott sem fogad szót. Én nem akartam mindenki tudtára kürtölni, ha tettem fel egy képet, vagy bejelöltem valakit. A rengeteg alkalmazás, a jópofából, egy idő után kavalkáddá válik. Ki küld, kinek piát, nem akartam tudni. Egy dolog tetszik, a friss képek funkció, ha kedvem van benézek oda, kinek, mekkorát nőtt a gyereke,ki hol járt, stb. Sok ismerősöm egyszerűen törölte magát.Én maradok, levelet írni, üzenni tudok, a reklámokat úgysem nézem.

beckzsu · http://beck.blog.hu 2010.03.07. 12:32:43

Én már régen csak akkor nézek be az iwiwre, amikor valaki üzen, illetve új ismerős jelentkezik. Ki nem lépek belőle, de túl sokat nem foglalkozom vele. A facebook is többnyire túl sok nekem, ott is csak azért vagyok, mert van olyan "ismerős", akivel máshol nem találkozom. Mindkettő csak jó játék, de örülök, mikor előkerül egy rég nem látott ismerős :)

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2010.03.13. 18:06:40

Tényleg, ez is borzalmas dolog, hogy mindent világgá kürtöl ami változás van nálam is. Belépni én is csak akkor lépek be ha kapok egy emailt, hogy valaki küldött valamit. Vagy tényleg új ismerős jelentkezik. Ami egyre ritkább már mostanában. A facebook nekem is túl "mozgalmas" már.
süti beállítások módosítása