HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Sült paprika

2010.10.30. 15:44 Morgó Medve

Nem mindenhol ismerik, pedig finom étel. Főleg olyankor amikor a paradicsom meglehetősen drága. Gyerekkoromban otthon szoktam rá. Anyám gyakran csinált, főleg reggelire. Csak kiszaladt a kertbe, leszedett valamennyi paprikát, zsírra hagymát dobott majd hozzáadta az apróra vágott paprikát, megsózta majd fedő alatt párolta. Később lesütötte a zsírjára és már kész is volt. Illetve majdnem, még rá kellett ütni néhány tojást is. Ez mindig attól függött hányan voltunk a reggelire és mennyi paprika volt otthon vagy a kertben. Ősszel ahogy fogyott a paprika nőtt a ráütött tojás mennyisége is. Nem egy nagy kunszt, tulajdonképpen úgy készül mint a lecsó, csak nincs benne paradicsom. Nem egy fogyókúrás étel mert elég sok zsírt kell alá tenni, viszont csak annyi zsírt vesz fel amennyire szüksége van, a maradék leönthető a lábasból vagy tányérból. Manapság én is szívesen csinálom mert 250 forintért lehet még venni egy kiló lecsópaprikát, ebből pedig elég sok sült paprikát lehet kihozni. Inkább férfias étel mint nőies. A nők jobban megnézik mi mennyire zsíros étel, mennyire kell tartani attól, hogy esetleg károsan hat idomaikra. Hogy valamennyit kompenzáljak a zsírosságon vagy HamLet-et vagy Korpovit kekszet eszem hozzá. Fiatalabb koromban laktam munkásszállókon, ez volt az az étel amit leghamarabb összeütöttek az ott lakók, leginkább vacsorára. Még nem késő, hogy a kedves Morgómedve olvasók is kipróbálják. Ha szeretik az erőset egy-egy csípős paprika csak feldobja az egészet.

2 komment

Címkék: Evés-ivás

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr385181992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ferko 2010.10.30. 22:24:50

Zseniális étek! Nagyfaterom ebben élte ki a zsenijét, mindent belepakolt amit szeretett. Hol csiperkét, holt vargányát. Kis kolbászt, sonkát. Hol nature ettük. Én elhiszem, hogy a krumpliból van a legtöbb fajta étel itthon, de a lecsópaprika a második az hétszentség. Mindenből csinált pálinkát az öreg, de paprikából soha, mindig azt mondta annak jobb helye van. Sültpaprika minden másnap volt nála :)

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2010.10.31. 16:03:09

Én is bele szoktam még néha pakolni sok mindent. Kolbászt, szalonnát, sonkát, gombát. Ha van. Ha nincs akkor csak paprikát, de úgy is finom.:)
süti beállítások módosítása