HTML

Morgómedve

Friss topikok

  • Gyula Turcsán: Pötyi az anyukája révén az unokatestvérem volt! Nem volt könnyű élete, de örülök, hogy a gyerekek ... (2023.03.13. 19:46) Emlékezés Dr. Anóka Izabellára
  • FlashFWD: és még egyszer: info. :) késő van, na! (2021.02.01. 23:19) Summa summarum vagy Szumma szummárum?
  • Morgó Medve: @g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért ... (2019.01.03. 09:11) Morgolódás porszívó teljesítmény ügyben
  • exbikfic: @Morgó Medve: Köszönöm, igyekszem, bár most már jó ideje éppen a kedvetlenség szakaszában vagyok. ... (2018.11.30. 21:35) Egy blog vége
  • Morgó Medve: @vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgeté... (2018.11.18. 17:58) A LED projekt vége

Virsliteszt

2010.12.28. 17:04 Morgó Medve

Lassan gasztronómiai bloggá alakul ez a Morgó, de úgy vagyok vele, hogy kitűnő tormához kiváló virsli illik. Egyébként - mint egyik olvasóm írta a megjegyzések között - az Univernek és a Coopnak is van olyan tormája mint amiről tegnap írtam. Köszönjük a kiegészítést, örülök neki mert már úgy nézett ki mintha a CBA-nak csinálnám itt a reklámot. Na de térjünk vissza a virslihez.

Érdekes dolog ez a virsli. Ránézésre majdnem mind egyforma, talán csak abban lehet biztos az ember, hogy juhbeles virsliről van-e szó vagy műbelesről. De írás is vagyon azon a csomagoláson ami egyértelműbben szól arról mit is tartalmaz a csomagoló fólia. Így igaz. Csak hogy a csomagoláson lévő feliratok is nagyjából hasonlók, így aztán a tanácstalan vásárló végül mégis csak találomra tesz néhány csomaggal a kosarába. Hogy ne így dőljön el mit is fogunk eszegetni az év utolsó napján ajánlanék egy virslitesztet. A dolog arról szól, hogy vállalkozó kedvű fiatalok felvásároltak egy csomó virslit és megpróbálták eldönteni melyik a legjobb minőségű a piacon található virslik közül. Nem teljesen laikusokról van szó, ez azonban nem ront a helyzeten, ettől véleményük számomra még inkább meghatározó. Így van ez azért is mert az általuk felállított sorrend nagyjából megfelel az enyémnek is. Amióta megjártam a kimért juhbeles virslivel azóta csak előre csomagolt virslit veszek, és ha lehet Frankfurti vagy Bécsi virslit. Frankfurtiból is azt amit Ausztriában gyártanak.

Természetesen örömmel veszem ha az olvasók megosztják velünk a tapasztalataikat, péntekig még van egy-két nap. Az ember az ilyesmit úgysem veszi meg csütörtöknél hamarább. De gondoljunk a szerdán bevásárlókra is, így már ma este is örülni fogok egyéb véleményeknek is.  Végezetül tényleg következzen a virsliteszt  amely tavalyi ugyan, de nem hiszem, hogy egy év alatt sok minden változott volna a virslipiacon.

http://buvosszakacs.blog.hu/2009/12/29/virsliteszt

A blog elérhetősége pedig:

http://buvosszakacs.blog.hu/

Jó vásárlást!

3 komment

Címkék: Evés-ivás

A bejegyzés trackback címe:

https://morgomedve.blog.hu/api/trackback/id/tr255182017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vajgerpeti 2010.12.28. 17:41:38

Kedves öreg Morgómedve! Én 1984 óta nem eszem semmiféle virslit. Abban a múltbéli időben volt szerencsém látni hogyan készül a baromfi virsli. A szentesi baromfi feldolgozónál volt egy olyan szerződéses munkánk ahol pusztán látókörünk bővítése miatt megmutatták nekünk a fenti termék készítésének technológiáját. Az olyan húscafatokat ami már semmire nem volt jó gőzborotvával leszedték a csontról, hozzáadtak egy kis szalonnát meg fűszereket összedarálták és műanyag bugyiba töltötték. Hasonló okok miatt van nálam tilalmi listán a mindenféle májkrém. Még kezdő oktatói pályám elején látogattunk el hallgatóimmal a Glóbus konzervgyárba ahol volt szerencsénk látni a sertésmájkrém és a marhamájkrém készítését. Ezek után döntöttem úgy, hogy vacsorára inkább két szelet sós kenyér egy üveg sörrel többet ér mint a fenti készítmények: =))))

Ismeretlen_94118 2010.12.29. 08:02:37

Én már a bécsi virsliben is csalódtam. A teszt alapján más is. Kibírható csalódás egyébként. :-)

Morgómedve · http://morgomedve.freeblog.hu 2010.12.29. 18:17:26

Kedves Vajgerpeti Barátom! Azért 1984 óta elég sok víz lefolyt már a Szinván és mellékfolyóin. :) Azóta azért sokat fejlődtek az élelmiszer technológiák is. Hol vagyunk már például attól amikor a Kőbányai Sörgyár erjesztő kádjaiban patkányok vircsaftolhattak.:) Én úgy gondolom drága cimborám, hogy ma már minőségbiztosítás nélkül nem lehet virslit gyártani az meg azért csak garancia bizonyos dolgokra. Szerintem ha drágább virslit vesz az ember ezzel minőséget is vesz. Képzeld már el, pénteken 11 felé kiballagsz a konyhába, beledobsz forró vízbe néhány juhbeles virslit aztán a virsli mellé a tányérra helyezel jóféle Globus mustárt meg ezt az erős tormát amiről írtam majd lendületesen beleforgatod a virslit a mustárba, majd a következő falatot meg a tormába.:)) Ne foszd meg magad az efféle élvezetektől.:) Perenne: Hát az nem jó dolog ha a minőség nem egyenletes. Ennyi pénzért tényleg megbízható és megszokott mennyiséget kéne adni.
süti beállítások módosítása