Érdekes dolog ez a Húsvét előtti sonkavásár. Ami a dolgok leegyszerűsítése, mert van itt minden: sonka, tarja, lapocka, comb, sőt füstölt hátsó csülök is. És persze alapvetően füstölt dolgokról van szó, némelyik még meg is van főzve. Tényleg nem panaszkodhat a magyar polgár. Kész Eldorádó amit a szupermarketek polcain és tárlóiban talál. Az árak sem rosszak. A csúcsot egy ma látott 599 forintos kilónkénti árú kötözött sonka tartja. Akkor, amikor 800 Ft alatt nemigen lehet sertéshúst kapni. Pedig húsból van. Igaz, ezt nem láttam "belülről" de láttam a száz forinttal drágább társát. A vágási felülete szép, igazán gusztusosan néz ki. Igaz, egy vékonyka zsírréteg van rajta, de finom. Én nem tudom, hogy az előállítónak és a forgalmazónak mitől éri meg, az ő dolga. Én elégedett vagyok vele, az étvágyamat még azok a riportok sem veszik el amiket az esti vacsora közben látok, és amik rendre arról szólnak, hogy ne vegyünk olcsó sonkát, tarját és társait mert ezek minőségileg nem megfelelő termékek. És közben az orrom alá nyomnak egy tányér tarját ami valóban kicsit nedves. De attól az még hús. Nem büdös, nem gusztustalan kinézetű, nem romlott, csak - a csuda tudja mitől - nedves. Ha nedves nedves, majd a sólet tetején nem lesz az.
Természetesen bizonyos köröknek biztos jobb lenne ha 1400 forintért venném a sonka kilóját, mert ugye az a minőség, de én soha nem a TV Híradó alapján szoktam a vásárlásaimat intézni hanem van szemem és orrom, ezekkel én nagyjából el tudom dönteni mit tegyek a bevásárló kocsimba és mit ne. Persze azér én is ettem már ebben a nagy húsvéti vásárban vett 1400 Ft-os füstölt combot. Nem szándékosan, egyszerűen vagy átvertek vagy csak figyelmetlen voltam. Újabban azért mindkettőre volt már példa. Oda kell figyelni, főleg mostanában amikor tényleg nagy a harc a húsvéti füstölt hús piacon.